|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
12.8.2011 18:19:16   
gami
Hvala ti Sar@! Pa i ja sam tako mislila, ali ipak da provjerim kod iskusnijih forumašicauser posted image . Pozdrav

(odgovor članu sar@)
Neposredna veza do poruke: 1726
12.8.2011 18:57:47   
CICIKA MICIKA 74
Alfa oprosti sto ti ranije nisam odgovorila ,al evo,sama sam pravila pauzu na 2 mjeseca ,jutros sam na 7 dc.bila na folikulometriji,endomeetrijum 3,5 mm,i obostrano sitni folikuli,al s obzirom da je 7 dan ciklusa i da jos veceras trebam popiti 1 tabletu klomifena ,mislim da ce to sve skupa jos rasti.Pozdrav

(odgovor članu sar@)
Neposredna veza do poruke: 1727
15.8.2011 9:18:40   
regi
cure,je li u sarajevu ima klomifena za kupiti? meni treba,a citala sam da ga vise nema u prodaji,doduse u HR....

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 1728
15.8.2011 15:50:06   
ena0002
Koliko ja znam ima

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 1729
15.8.2011 16:30:54   
gerberka
IZVORNA PORUKA: regi

cure,je li u sarajevu ima klomifena za kupiti? meni treba,a citala sam da ga vise nema u prodaji,doduse u HR....

u zenici ima sigurno

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 1730
15.8.2011 21:27:34   
Miimy
ima ga kupiti u Sarajevu , ja kupila u apotekama sarajevo cjena me jako iznenadila nesto jeftino pravo...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1731
16.8.2011 12:30:30   
Alfa
Cao cure, kako ste mi? Ja sam na poslu, pa nemam mnogo vremena, samo da vas pitam:
  •  kad se najranije može uraditi test na trudnoću, mislim prije menstuacije ?
  • za začeće, da li je nužna ona rastegljiva sluz za vrijeme ovulacije, pošto ja kod mene oskudna u odnosu na prije?
Trebam dobiti 20.08., a tako sam nestrpljiva, jer sam ovaj mjesec bila na Klomifenu, pa znate kako je nadam se....brinem se....Veliki pozdravuser posted image

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1732
19.8.2011 15:39:58   
gami
Pozdrav drage moje!Evo mojih rezultata sa današnje folikulometrije: 8dc-jedan vodeći folikul 11,5mm a endometrij 5,5mm. Doktor kaže da je veličina ok za 8dc, vidjećemo kako će se povećavati. Šta mislite, ima li nade za mene?user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1733
19.8.2011 16:34:52   
gerberka
IZVORNA PORUKA: gami
Šta mislite, ima li nade za mene?user posted image

kako da ne..pa moj jedan folikul je sada user posted image user posted image user posted image user posted image moli Dragog Boga i bice user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1734
19.8.2011 18:31:44   
gami
Gerberka, nemam riječi! Puna si pozitivne energije i stvarno si nam velika podrškauser posted image !
Tvoje mi iskustvo puno znači! Malo me je dr uplašio sa izjavom ako sada ne uspije radićemo laparaskopiju, ako ni to ne uspije vantjelesnu. Pa samo o tome razmišljamuser posted image . Ali opet kažem da ima i da vjerujem u Boga!! Pusa, i od srca želim jednu user posted image , kao i sve na ovom forumu!!!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1735
19.8.2011 23:03:27   
gerberka
gami, hvala ti na lijepim rijecima..tu sam za vas, jer sam isto ili slicno prosla.
kada je u pitanju tvoj dr meni se cini da covjek ima planove i ne misli te zavlaciti . svaka mu cast, meni se to sviđa nego da se vrtis u krug. meni je isto dr rekao nemoj da plačes ako sada ne bude ( haha, navikao da placem, pa me upozoravao ) to sto ti je rekao planove pokazuje njegovu ozbiljnost i zelju da zi pomogne, ali nije mislio da neces ugledati plus. znas bolje e kad ima puno folikula, ali i ja sam i mnoge žene imala samo jedan. Ako je suđeno, ono će da bude.

koja ti je tura clomida? sretno draga i nadam se tvome plusu i plusu svakoj trudilici ..znam kroz sta prolazite user posted image

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1736
19.8.2011 23:55:43   
mala_sa
Curke moje, evo da vam dam malo pozitivnih vibrica user posted image user posted image user posted image znam koliko ih trebate
U julu prosle godine, i ja sam popila svoju prvu turu klomifena, i u augustu (otprilike u ovom periodu) sam ugledala svoje user posted image na testu... sada taj moj plusic trenutno pajki u kreveticu...
Zato drage moje, samo mi budite pozitivne i user posted image user posted image user posted image ce sigurno doci user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1737
20.8.2011 6:03:01   
Lilly
Ja sam imala 2 vodeca folikula i od tih jedan se primiouser posted image ...To je sad mojauser posted image

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1738
20.8.2011 16:20:57   
gami
Hvala vam drage moje na podršci! Gerberka, i ja mislim da je dr super, ipak je veliki stručnjak u svojoj struci. Dvije sam terapije sa klomifenom imala. Malo me plaši samo eto što je opet jedan folikul, ali daće bog da bude uspješanuser posted image . U ponedeljak idem opet, pa ćemo vidjeti. Nadam se da će tad-11dc biti bar 16mm. Ljubim vas i navijam za user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 1739
21.8.2011 13:17:48   
Miimy
gdje ste moje curice iako sam ja na cekanju , nisam ja Vas zaboravila... ja trenutno pijem dostinex i molim Boga da se taj prolaktin snizi i ocekujem sljedeci mjesec klomifen i stimulaciju ... al evo vec dva dana imam jake bolove po dnu stomaka da je to neopisivo, pa neznam sta bi to moglo biti ... pusa svima posebno Gerberici nasoj velikoj podrsci i moralisti....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1740
21.8.2011 13:43:41   
gerberka
Mimy user posted image user posted image user posted image
srce moje to ti nije od dostinexa..mozda si se malo nahladila..ako bolovi ne stanu otiđi doktoru pusa, cekam vas

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 1741
22.8.2011 14:43:27   
gami
Pozdrav cure! Želim da i sa vama podijelim svoju radost, jer je moj folikul danas 11dc porastao na 17mm!!user posted image user posted image user posted image user posted image . Dr je zadovoljan i rekao da dodjem u četvrtak, da bi tada trebala biti ovulacija, a ja bih išla u srijedu, ne znam hoće li biti kasno u četvrtak ako bude? Nakon koliko se može imati odnos poslije ovulacije?user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 1742
22.8.2011 17:44:04   
Alfa
Cao gami, pa u četvrtak ti je 14DC- nije kasno.Neznam  je li dr rekao da ćeš primiti štopericu?
Odnos ti je najbolje imati i prije, a osiguraj se i dan poslije ovulacije.
Meni je 13 dc folikul bio 18 mm, sad umirem od brige jer čekam ili user posted image ili user posted image , uzgred malo mi kasni, ali kakav sam peh.....user posted image

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1743
23.8.2011 10:30:23   
gami
Draga Alfa, nije mi ništa rekao za štopericu. Da li si je ti primila i koji dan, ako jesi?

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1744
23.8.2011 13:28:37   
Alfa
Gami,
primila sam štopericu-Pregnyl 15 DC i tačno osjetila kad je bila ovulacija-bol.

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1745
23.8.2011 13:29:30   
Alfa
Cao Gerbo, vidim sa si tuuser posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1746
24.8.2011 13:42:36   
gami
Pozdrav cure! Nisam mogla sutra ici na ultrazvukzbog posla, pa sam išla danas i pomalo sam tužnauser posted image . Folikul je danas 17,8mm, samo se za 0,8 povećaouser posted image a 13dc a endometrij isti kao prošli put 5,5mm. Rekao mi je dr da dodjem opet u ponedeljak ali da imamo odnose ovih dana.Stvarno ne znam šta je u pitanju!?user posted image

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1747
24.8.2011 19:36:00   
gami
Ja sam dosadna, ali... nadam se da nećete zamjeriti. Postoji li šanasa da ukoliko folikul naraste do 19-20mm da se štoperica primi 18dc?

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1748
25.8.2011 9:27:22   
Alfa
Cao draga gami, ako si ti dosadna, onda smo sve, jer uvijek neko nešto pita....tako naravo da nisiuser posted image .
Neznam ti ništa o tome, samo se mogu suosjećati sa tobom, jer nakon 5 dana kašnjenja, ja sam dobilauser posted image , tako da sam  i ja user posted image user posted image user posted image .
Znaš li ti, ili neka od drugih cura mogu li ovaj ciklus na svoju ruku da pijem klomifen,ista doza kao i prošli put 1/2 iz sljedećeg razloga:juče sam dobila, a dr God. ne radi danas, sutra je prebukiran ne može me privatno primiti, a vrlo je upitno može li i na klinici jer je gužva, a imam problem izaći sa posla, a on je od 1.9. na godišnjem?????
Molim vas za savjet, jer mi je sutra 3 DC ako propustim onda tek slj.mjesecuser posted image user posted image !!!!!

(odgovor članu gami)
Neposredna veza do poruke: 1749
25.8.2011 11:16:46   
AAvalon
gami, ja mislim da moze, ja sam uvijek primala stopericu kad je folikul bio te velicine, nekad je to bilo 13dc, nekad 15dc... nikad doduse 18dc, tako da bi ti u svakom slucaju najbolje bilo da provjeris sa ljekarom...

alfa, nekoliko puta je vec pisano na tu temu... znam da su neke forumasice pile klomifen bez prethodne provjere stanja, ali po meni je to neodgovorno i sa njihove strane a posebno sa strane ljekara koji su to odobrili... moja doktorica (dr Balic) nikad ne dozvoljava da se pocne piti bilo kakva stimulacija bez provjere stanja 2-4dc, iz razloga sto mogu ostati rezidualne folikule (ciste) iz prethodnog ciklusa, koje bi nastavile rasti, praviti probleme i onda bi morala pauzirati mozda i nekoliko mjeseci. ja sam nekoliko puta imala te rezidualne folikule i morala sam sacekat jedan ciklus, i onda sljedeci ponovo krenuti... moj savjet bi ti bio da ili sacekas jedan ciklus, ili odes negdje na UZV, da vidis da li je sve u redu i da li smijes krenuti sa stimulacijom

Dum spiro spero

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *