Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
i ja cekam da vidim reakciju na novog clana porodice.....ako je djecije..trebalo bi biti ljubomore...ma to i ocekujem...ma i ja bi bila ljubomorna da mi se neko novi uvali kod mame..
ma proce to, preksinoc meni moji dolazili da me vide, pa mama prica kako sam skakala po krevetu i govorila ti ces vise voljeti tu bebu od mene bas mi nesto tuzno bilo... koji je to sok za dijete kad treba dobiti brata ili sestru...ali prevazidje se... naravno da bude ljubomore, ja sam svom bratu ugurala breskvu u usta.... da se utusi....
Jeste šok. I ja se nadam da ćemo "preživjeti". Kod svakog se to dešava, samo u različitom intenzitetu.
i ja cekam da vidim reakciju na novog clana porodice.....ako je djecije..trebalo bi biti ljubomore...ma to i ocekujem...ma i ja bi bila ljubomorna da mi se neko novi uvali kod mame..
Evo tabelica baby-gaga da vam se nadje 4+4 - prebaci u drugi mjesec 9+0 - prebaci u treci mjesec 13+3 - prebaci u cetvrti mjesec 17+6 - prebaci u peti mjesec 22+2 - prebaci u sesti mjesec 26+5 - prebaci u sedmi mjesec 31+1 - prebaci u osmi mjesec 35+4 - napokon taj deveti
mamina princeza i od nas big hug...jjubi nam je...i sto kaze skvo ako si u mogucnosti ispisi je jer bas tako virusi vam nece biti dobrodosli....
a moj maleni se sad topi na malu bebu prica li prica s bebom(ja glumim bebin glas hahhahah) eh sad vidjet cemo kad bude tu...vjerovatno ce biti malo i ljubomore zasad je super...
mada cu se truditi da ni jednom ne fali ljubavi ljubi ih majka
Cao curke, vidim jutros o ljubomori djece starije na mladju....ja sam kod svojih najstarija, kaze mama da nisam bila ljubomorna, ali da nisam dala drugima da prilaze bracu i seki, kaze ponasala si se kao da su tvoje igracke, i jednom sam sa tri godine iznijela seku iz krevetica, na veliki krevet, mama se sokirala, kaze da sam rekla da sam htjela samo malo bolje da je vidim....a ko zna sta sam ja mislilaa
i ja cekam da vidim reakciju na novog clana porodice.....ako je djecije..trebalo bi biti ljubomore...ma to i ocekujem...ma i ja bi bila ljubomorna da mi se neko novi uvali kod mame..user posted image user posted image user posted image
i ja sam bila ljubomorna, pa nek bude i moja L
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 10:27:33
vila_7
opet ja vama ko padobranac Moja kuma je ljubomoru rijesila tako da je najprije kad je iz bolnice donijela bebu , donijela i poklone za stariju (kao to joj seka kupila), i kasnije je ukljucivala u sve u vezi brige oko bebe -da je na kraju starijoj dosadilo pa je pustala seku na miru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 10:36:54
mamina princeza
mile moje ja taman na temi vrtic napisah da imamo u palnu d aje ispisemo.....jer zaista je ovo previse dva puta u mjesecu a ljeto. mozda cemo pustiti jos jedan mjesec. kazu d ato smao od sebe prestane odjednom mada njoj cini mi se nece. nama je lose i sto je ona bronhiticar koristimo od kad aj eimala upalu pluca i pumpicu i tako nam svaki virus predstavalja opasnost po pluca......
za sada imam anamjeru da radim aBD sto duze ... al imam ja tetu koja je nju i prije vrtica cuvala i sad aje cuvala pola vremena( u vrticu je do 12:30) i moze je preuzeti opet tako da ce nam to biti vjerovtano rjesenje, Tesko bi ja s njom i bebcem na porsoljskom sama .. uh .. tekso mi je to i zamisliti :)) a imam hB super tetu od njenog 9 mjeseca koja je moze cuvati dalje mozda i novu bebu taman da preuzme poslije pordoiljskog. Dakle nisma u situaciji da mora ici u vrtic. Ja sam zaist abila za taj vrtic htjel ad aprihvati i sve al sad se bojim. Cesto i meni prenese prehladu ia sad mi vala ne trebaju. Tako da cemo vjerovatno zavrsiti vec sada ili do septembra.
Skvo jel ti imas jos tetu za Umu ili si sama s njom odkad si na bolovanju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 10:58:33
Bebica11
Jutro zenice
evo da se i mi javimo, jutros ustala na sabah i mrdala se beba malo , i to me razbudilo i onda ne mogu zaspati, sat vremena se vrtila i skontam GLADNA i odem jedem i opet nesanica sat-dva i tek nekad jutros zaspim i evo tek ustala, glava me boli, bas sam
eto pocela sam ustajati da jedem...
a sad opet gladna
Anice da je bilo kontrakcija il neceg dr bi ti vidio tako da vjerovatno nije ginekoloske prirode, vec mozda nahlada ili sl
ja ponekad osjecam crijeva da me bole, neka podmukla nadutost, pa onda hocu u wc-necu u wc i sl al samo nek nije stomak hB
iiiii opet sam sanjala zabranjenu temu...ne znam sta mi je sa hormonima, svaku noc sanjam mm, trazimo krevet ili sl... , ako to na javi nije dobro nije ni u snu valjda al ovo drugo ne mogu kontrolisati
< Poruku je uredio Bebica11 -- 27.7.2011 11:03:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 11:28:15
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Jutro zenice
evo da se i mi javimo, jutros ustala na sabah i mrdala se beba malo , i to me razbudilo i onda ne mogu zaspati, sat vremena se vrtila i skontam GLADNA i odem jedem i opet nesanica sat-dva i tek nekad jutros zaspim i evo tek ustala, glava me boli, bas sam
eto pocela sam ustajati da jedem...
a sad opet gladna
Anice da je bilo kontrakcija il neceg dr bi ti vidio tako da vjerovatno nije ginekoloske prirode, vec mozda nahlada ili sl
ja ponekad osjecam crijeva da me bole, neka podmukla nadutost, pa onda hocu u wc-necu u wc i sl al samo nek nije stomak hB
iiiii opet sam sanjala zabranjenu temu...ne znam sta mi je sa hormonima, svaku noc sanjam mm, trazimo krevet ili sl... , ako to na javi nije dobro nije ni u snu valjda al ovo drugo ne mogu kontrolisati
Eto vidis da se mrda bebica, polako, nije ni kod mene to krenulo jako vec lagano prvo rijetko pa sve cesce i cesce
Sad sam poslala doktorici poruku i odma mi je odgovorila da prvo dva dana pijem po 1,5l caja od brusnice i da uzimam 2x po pola apaurina od 2 mg i da joj javim nakon 2 dana kako sam. A ujutro cu ja otici da uradim nalaz urina da vidim ima li kakve upalice Sad sam dobila predavanje od mm na tel uh, kaze normalno da te boli kad dvije noci izlazis skoro bosa u baletankama bez carapica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 11:33:38
Selma.A.M
Ehej Hannice kako bi na moRanju ? Nadam se da si uživala.........
Dobro jutro vidim jedni pričaju o hrani,pa drugi o ljubomori..........Vidim Skvo "kuburi" sa nesanicom,kod mene je to hB i dalje nepoznanica,svi me pitaju joj pa kako spavaš,ma ja kad legnem iznjjeti me mogu a da nečujem (kuc-kuc) ..... Mene je sinoć bolilo sve kao kad trebam dobiti (onaj tubi bol u stomaku,preko leđa pa udara u nogu) isto kao da će samo puknuti iz mene ............Danas sam opet ok,pa kontam da sam to reagovala i na ovu promjenu vremena jer je kod nas u Tuzli sunce i vedro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 11:53:08
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
sime dobro nam se vratila... .kako su nam bebace?
selma, kad ce to? da te malo nerviram s pitanjem
mene ubi zgaravica, veselo je...
Ma vjeruj da mi je više svejedno,samo da više krene,da se nešto dešava.................Jučer mi muž govori pa ako ti je već toliko,ajmo gore na GAK i ti reci boli me,kao da oni znaju ma samo će me priključiti na CTG i vidjeti da nema kontrakcija ,a može biti kakva budaletina pa da me ostavi gore da ležim i čekam kad vidi da sam otvorena 2.5 cm bez bolova...........A da opet izađem trebala bi se podpisati da izlazim na svoj zahtjeva a to mi je malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 11:56:27
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Anica1
Sad sam dobila predavanje od mm na tel uh, kaze normalno da te boli kad dvije noci izlazis skoro bosa u baletankama bez carapica
Hahhahah sto mi je ovo poznato . Mene moj samo ruzi,te obuci se,te nemoj ovo-ono,gori je od mame . Do + 25 moram nositi bodi hahhaha. Vrhunaca je bio kad sam prosli mjesec dobila upalu mokracnih kanala i on ronda pa mora biti tako kad operes kosu i izadjes vani .. E tu sam oplakala od smijeha...Muzici nasi zabrinuti
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 11:57:07
enči80
Haj Hannice-Šime dobro nam se vratila
Ja sam vam raspad sustava ,gospoja mi se raspada.leđa me pomalo probadaju a još nisam ni skinula serklaž.Baš se pitam kako će biti nakon toga
Selma nek' ti možeš spavati,to ti je bolje nego bilo kakav lijek Malena kako si ti,kako hašimčić,gura li napolje ? Koliko si ti platila one tetra pelene,ja našla neke 10kom za 20KM pa da vidim jel to ok cijena?
Animadžikal se pravo smirila izgleda dok je nema.
Ja evp peglam,perem,slažem pa opet u krug,nisam ni znala da sam prošli put nakupovala robice taman za dvoje
Ostale i nadam se da ste sve dobro
Sanela.asja ima tema provala naših muževa pa možeš tamo napisati ono za štucanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 12:00:20
enči80
Da vala više hoćete vi otići pa da se i ova grupa ublizu postroji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 12:01:46
malena27 RR
selma, samo se ti izjadaj necu te vise ni pitati
enci, gura hebem li mu misa, i kod mene gospodja bolucka a mogu misliti tek tvoje sa 2 mala vragolancica-haman pa se rascvjetala ne skidaj jos uvijek nista sa nje
ja sam pelene po komadu placala 1,90 km-tako da ti se za 1 km razlike ne isplati ici do FIS-a kupila sam 10 i dosta.... nek' samo proba prosrati sinoc sam peglala do pola 2... moj hasim haman ce gologuz izaci, imam bodija na tone ali ne i gegica, pa mi se zaova zabrinula i pita u cemu ce mi dijete biti... ma rekoh ne brini bona, donijece neko imam par gega, dovoljno za pocetak, a dace mi jos i drugarice...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 12:05:06
Sensia
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Selma hajde bona . Salim se draga, znam kako ti je...ali bebici fino kod mame u pupi
Ja sutra idem na komisiju i znacemo konacan datum
Selmic izdrzi jos malo.... bice veca bebica ako Bog da za svaki dan duze u pupi
Ja ne znam sta je bolje ili kad ides na carski pa ti kazu tog i tog datuma i to je to ili kad cekas prirodno pa i ne stignes da se prepadnes kad te "safata"