Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi na plaži i pokušavamo jedan dan ne otići na popodnevno spavanje nego uvjeriti Emu da spava na plaži malo. To je najteže pošto je navikla na mir i svoj krevet, ali hajde, legao MM pored nje i češka je, a ona se metilja i melje li melje. I nakon 45 minuta zove me da ga zamijenim jer je poludio više i ja legnem pored nje, a ona meni kaže: Sad ćeš ti meni zaspati, evo ovako meni tata kaže "ti spavaš, tvoji su kapci teški". Vidi odjednom imaš dvije Eme - jednu u ovom naočalu, a jednu u ovom naočalu. I ja bih je trebala nastaviti uspavljivati ? Kaže MM da sam gora od nje što joj se smijem.
Došli nama gosti, ljudi koje ja prvi put vidim (mm familija), muž proćelav ali puno mlađe izgleda od svoje žene. "U po priče" kaže moj dječak "čiko, jesi li ti tetin tata?" Kaže on uz osmijeh "Nisam, a zašto?". Kaže moj dječak "a zašto onda nemaš kosu?" Ja propala u zemlju od stida. Nit se možeš nasmijati niti ne nasmijati. Nemam pojma od kud mom sinu od (tada) 2 godine da povezuje ćelavost sa starošću????!!! Mislim da nas ti gosti neće lako zaboraviti.
Mi danas beremo maline u sumi i tata odvede Esmu na vodu da je opere.Vracaju se oni i ona meni kaze kako se zove ciko koji nepravio hajr cesmu.Kazem ja njoj pa i dedo ce praviti tako kod nase vikendice. Kaze Esma nece moj dedo nenene a reko zasto pa ako napravi kaze ona meni on ce odmah umrijeti
Moja cetiri godine stara princeza bila za vikend sa nanom na moru i vraca se sva tuzna:" bilo mi je ruzno na moru necu vise nikad da idem" Pa sto, kako, zasto,.... kad ce ona sva razocarana " pa neko ga posolio!!!!!!!" Helem dijete vise nece na more jer joj ga neko posolio, pa nece ni na Neretvu jer joj hladna ,sad samo moze bazen da prodje.
Pita me Hamza koja je sada godina,rekoh mu ,kaže "Aj,to Bogu kad su dosadili dinosauri stvorio ljude,jer oni su izumrli prije miliona godina,pojma nije imao koliko su ljudi dosadniji."
Krenuli ja i moja djeca na Festival, al prije toga hajd da zovemo deda i nanu... Tako mi setamo prema zgradi kad pita mene moja kcera "sta je to Festival"... Reko to ti je koncert... Suti ona par minuta, duma, kad izvali: "a jel to kad si KONCENTRISAN?"
Kad je bio rat ( ovo mi je amidza pricao ) i svi u podrumu...prozvizdi granata iznad kuce a moja ce seka ni pet ni sest: Amidza amidzaaa a jelde granata ima usta pa zvizdU ( uvijek je u na kraju bilo )... Ne prodje malo...a amidza amidza ...a gdje kruske zivUU?? jel na drvetu??
A kad su je mama i tata ucili da kaze slovo K....Melisa de reci kapa..kaze ona:papa Nije papa neko K-Kapa...de reci K: kaze ona K...e de sad reci k-kapa...kaze ona: k-papa
Tako je jednom slucajno tatu vidjela u gacama ( i vidi da nesto ima u njima) i trci mami i govori: mamaaaa mamaaaaaa...tata se ukakioooooo
Presvlačim se ja neko veče,tek ulazi moja kćerka u sobu i tako ugleda me,ja u tangama. Kaže:" jao,mama,pa ti imaš upalu!!!" Rekoh: "kakvu sad upalu???" A ona: " upale ti gaćice u guzu,hajd pusti ih,šta si ih zatvorila"
s djecom vazda provale Moja malena se odviknula od pelene i sad gdje god idemo prinudjeni smo nositi tutu al obzirom da joj ja i mm uvijek čestitamo na obavljenom poslu ona to očekuje i od drugih I tako sinoć ja kod mame.... a kod nje gosti a Ajša nakon korištenja tute uzela je i unijela u dnevni boravak i s vrata opalila kez "da vidite kako se Ajša lepo pokakala, sve dragulji, ajde vidite"
Ovo je biser moje Nadire najjaci u posljednjih par mjeseci.
Naime, kada sam saznala da sam i kada sam to konacno njoj saopstila ona je bila onako raspolozena. Ali, proslo je jedno 3-4 dana kad dolazi ona meni, sva onako samouvjerena i odlucna i kaze: "Znas mama, ja sam razmisljala. Ti bi trebala otici tamo gdje se to vec govori, valjda kod tog tvog doktora, i reci ti njima da ja hocu da bude seka. Necu nikako da bude braco." Ja je gledam ono , i pitam je... "A dobro, kad neces da bude braco, sta cemo ako ipak bude?" Kaze ona: "Nista, vezat cu mu kikice kad se rodi, a dok se ne rodi ja cu sve govoriti da je seka."
Naravno, ne moram pominjati da je bila odusevljena kada sam joj rekla da je seka.
Evo jednog bisercica moje Asje a bilo ih je puno vise al ovaj je ostao upecatljiv jer se plaza smijala Tek kad smo stigli ja sve smjestila na plazu i krecemo u vodu ja sam pazljivija jer sam sedmi mjesec trudnoce i kad sam konacno usla i zaplivala moja Asja iz plicaka se dere "mama izadji udusice mi se blat"i to je poniovila jedno tri puta i zaplakala svi koji su je culi su se grohtom smijali
Evo jednog bisercica moje Asje a bilo ih je puno vise al ovaj je ostao upecatljiv jer se plaza smijala Tek kad smo stigli ja sve smjestila na plazu i krecemo u vodu ja sam pazljivija jer sam sedmi mjesec trudnoce i kad sam konacno usla i zaplivala moja Asja iz plicaka se dere "mama izadji udusice mi se blat"i to je poniovila jedno tri puta i zaplakala svi koji su je culi su se grohtom smijali
Dusa draga... kako slatko i brizljivo!
Moji se igraju trgovaca...i ocito pokusavaju pricati na arapskom jeziku.Pita djecak curicu:Kem haza?(Koliko je ovo) Kaze ona:fi..fi...(ima).Kaze on opet:Kem haza?Kaze ona:Fiiii...fi skupo!!!!!
Presvlačim se ja neko veče,tek ulazi moja kćerka u sobu i tako ugleda me,ja u tangama. Kaže:" jao,mama,pa ti imaš upalu!!!" Rekoh: "kakvu sad upalu???" A ona: " upale ti gaćice u guzu,hajd pusti ih,šta si ih zatvorila"
Moji se igraju trgovaca...i ocito pokusavaju pricati na arapskom jeziku.Pita djecak curicu:Kem haza?(Koliko je ovo) Kaze ona:fi..fi...(ima).Kaze on opet:Kem haza?Kaze ona:Fiiii...fi skupo!!!!!
Skoro negdje u kupatilo mi je utrcala starija Djevojcica, vidjela je da sam stavila ulozak. Za mozda nekih sat vremena ona otisla u kupatilo i zove mene da je zavrsila ja gore ona ima toalet papira na gacima , sto ce ti ovo Dz? Kaze ja vidjela da si ti stavila, pa da i ja ne isprljam gacice.
Trebala nam doci od zaove curica. Pitamo mi Dz. gdje ce spavati? Kaze ona neka spava na mom krevetu, a ja cu na spuzvi
< Poruku je uredio Malena_A -- 27.7.2011 8:44:51 >