Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam za nemirka(3 god, 18 kg i prerastao pojaseve u AS do 18 kg) na kraju uzela Grakovu junior maxi i zadovoljni smo svo troje. Zbog moje ne preterane pokretljivosti od odlaska u Hrvatsku ne bi ništa, u okolini sam našla kombinovanu grupa I-II samo neka Chipolini al nikakvih karakteristika njenih i Brevi koja mi se nikako nije svidjela, sam busater nije odgovarao jer mu pojas nije stajao kako treba a sa ovom je super. Sinić smo postavili, jutros otišao u obdanište u njoj, čak je i čašu čaja morao da ponese i stavi u onaj držač sa strane
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Meni treba nova AS za curicu, ima 3,5 god i 20 kg Dječak je star 7 god i ima booster ali mi rekoše da će se on izbaciti iz upotrebe. Iskreno ni ja nisam zadovoljna jer je neudoban za duža putovanja, posebno kad dijete zaspi. Sad razmišljamo da oboma kupimo AS 9-36 pa nam trebaju neke koje su sigurne a ne preskupe jer ipak kupujemo dvije odjednom. Gledali smo Graco, Bubu i neku u Baby centru, zaboravila sam marku. Imate li kakav koristan savjet jer nam trebaju hitno?!?!?!?!
Ako curica već ima 20 kg, nema potrebe za kombinovanom grupom 9-36kg, jer se i u toj grupi pojasevi sjedalice koriste do djetetovih 18kg težine, tako da ih ne biste mogli koristiti (oni su dakle konstruisani da izdrže dijete do max 18kg težine u slučaju udara), tako da je za vas u oba slučaja i za curicu i za dječaka opcija 15-36 (II+III grupa) onosno buster sa naslonom.
Moja greška, i mislila sam na 15-36, tj. buster sa naslonom.
Da li neko ima iskustvo sa Pikolo AS? Mi smo imali MaxiCosi 0-13kg i uskoro će je M prerasti pa smo kupili sada tu Pikolo 9-36kg koštala je 212km. Mislim da sam se malo "zaletila", nisam dovoljno dugo tražila ali čini mi se da je bolja od onih Bubu iz TL Sad me buni to što je anonimus Nikada prije nisam čula za tog proizvođača Pikolo Djeluje mi kvalitetno i ima onaj ECE R44/04 ali se sve bojim da nisam fulala u izboru
kako ste vi uspijevale svoju bebu ugurati kad postavite AS, ispod onih pojaseva preko njenih nogu sto idu-meni bas pritisnu AS i jedva joj nogice stavim (uguram) i sve imam osjecaj da je stezu preko nogu!?
imam jos jedno pitanje-negdje sam citala da pojasi na AS trebaju ici u ravnini bebinih ramena a ne da izlazi ispod razine,jer tad znaci da je prerasla? Jel to istina,posto mojoj bebi pojasevi izlaze bas ispod ramena
imam jos jedno pitanje-negdje sam citala da pojasi na AS trebaju ici u ravnini bebinih ramena a ne da izlazi ispod razine,jer tad znaci da je prerasla? Jel to istina,posto mojoj bebi pojasevi izlaze bas ispod ramena
Ovo se odnosi na sjedalice u smjeru vožnje. Na jajetu mogu ići malo ispod nivoa ramena, čak ne bi trebali ići iznad ramena.
kako ste vi uspijevale svoju bebu ugurati kad postavite AS, ispod onih pojaseva preko njenih nogu sto idu-meni bas pritisnu AS i jedva joj nogice stavim (uguram) i sve imam osjecaj da je stezu preko nogu!?
Lejla, kad si već tu... kad budem, aBd, iznosila bebu iz porodilišta (imam autosjedalicu jaje), trebam li staviti neku dekicu ili peškirić djetetu ispod leđa, da bude u ležećem položaju? Meni lično to nema logiku, ali me neke mame tako savjetuju. Eh obzirom da te iste mame AS koriste samo radi policije a dijete uglavnom drže u krilu za vrijeme vožnje, ja bih da mi neko mjerodavniji da savjet.
Pokušala sam sve iščitali, ali 40 i kusur strana, ima osjećaj da nema kraja Planiramo ovih dana kupiti AS, ... Interesuje me iskustvo sa Cam-om, ... koja je cijena i da li su ok. Moja beba ima oko 10Kg i koliko sam ja dosad pročitala, vrijeme nam je za onu od 9 do 18 ... kao Lejla Ka kaže, .. najbolje je tako postepeno Ima li neka preporuka? Hvala unaprijed..
mi smo jos u ovoj 0+ ali nam hitno treba veca sjedalica jer se sad buni i prerastao je ovu,ne znam gdje da trazim a hitno mi treba neka sjedalica koja moze i u lezeci polozaj i da nije preskupa.bas mi je hitno ako neko zna gdje je najbolji izbor javite pleaseeee.
Ja sam juče mal obilazila radnje i izbor nam je 'nako baš! Imaš u Mercuru da naručiš šta želiš, ne znam koiko se čeka, a isto tako i na Dobrinji u Baby shopu. Ni ja još nisam kupila.
To je u prvom redu zgrada iznad parkinga koji se nalazi iza glanog trga na Ciglanama (Merhemića trg) Ukucajte u google sigurno će vam izbaciti neku mapicu da se lakše snađete.
evo moja beba ima 11 i po mjeseci i malo vise od 9 kg,duga je,stoji sama,pokusava hodati,......mislim da je vrijeme uskoro za novu sjedalicu.Jel sad ide ta od 9-18 kg-jel ona najbolja? koje preporucujete?
i zar uopce postoje te vece da se mogu namjestiti i u lezeci polozaj?
evo moja beba ima 11 i po mjeseci i malo vise od 9 kg,duga je,stoji sama,pokusava hodati,......mislim da je vrijeme uskoro za novu sjedalicu.Jel sad ide ta od 9-18 kg-jel ona najbolja? koje preporucujete?
Moja mala ima 8 mjeseci, 9 kg i vec smo joj kupili novu AS. Mi smo uzeli Maxi Cosi pearl i imamo vec famely fix basis za isofix. I njoj se bas svidja, jer moze da gleda u pravac voznje a i moze se da spusti da spava. Bas joj odgovara
Moja mala ima 8 mjeseci, 9 kg i vec smo joj kupili novu AS. Mi smo uzeli Maxi Cosi pearl i imamo vec famely fix basis za isofix. I njoj se bas svidja, jer moze da gleda u pravac voznje a i moze se da spusti da spava. Bas joj odgovara
Beba koja se ne može samostalno uspraviti na svoje noge (uz lagano pridržavanje uz namještaj, ali bez povlačenja i pomoći odraslih) ne smije se voziti okrenuta u smjeru kretanja automobila!
Ovo je iz razloga što bebini mišići vrata nisu još dovoljno razvijeni ni snažni da zadrže bebinu glavu u slučaju sudara. Opasnost je i od naglijeg kočenja. Nemojte žuriti sa prelaskom u veću sjedalicu!
IZVORNA PORUKA: helena_7
Da, sada ide 9-18kg, tj. grupa I. Mada, ako bebina glava još dobro leži po visini prema bočnim zaštitama na staroj sjedalici slobodno daj sebi vremena da nađeš odgovarajuću sjedalicu, nemoj žuriti. Smjer suprotan od vožnje je najsigurniji za prevoz djece.
Sjedalice grupe I se ne spuštaju u kompletno ležeći položaj, već samo malo nagnuti da dijete ne bi padalo naprijed kad spava. Izbor je čini mi se najbolji za ovu grupu sjedalica. Najbolje bi bilo kad bi ti prodavci omogućili da interesantnu sjedalicu isprobaš kako leži u kolima. Na internetu možš nači rezultate testiranja za različite modele.