Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Prvi put ga radim, pa ne znam kako ce ispasti. Jucer sam ocistila paradajiz i izrezala ga na komade kao za salatu. Dodala 1% soli na kolicinu paradajiza i izmjesala. To se ostavi 24 sata da se kiseli, par puta sam ga promjesala. Kasnije cu ga propasirati i staviti u pamucnu krpu, svezati je i ostaviti da se cijedi nekih 24 sata. Poslije cu ga stavit da prokuha, a duzinu kuhanja ne znam. Vidjet cemo. Zelim vruc koncentrat staviti u vruce tegle da se hermeticki zatvori. Mozda dodam kasiku ulja na vrh radi boljeg cuvanja.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
Dzem od sljiva sam prvi put radila u pekari, u kiti tepsiji i moram reci da sam odusevljena. Nema stalnog mijesanja, prskanja, ma super. Samo ja to napravim za svoju dusu, par teglica, jer ga djeca nece, a mm malo. Pravila sam i nesto kao slatko od sljiva, moze se koristiti za kolace, a ako se dodatno izmiksa bude kao pekmez. Pravila sam buhtle s njim i super mi.
E da, kad vec pišem da kazem da sam prvi put pravila knedle od sljiva, ali mi prevelike ispale... No na greskama se uci, drugi put ce bit manje.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
Pa i nije komplicirano. Kad sve zbrojis to je tri sata oko paradajiza. Sat da ga ocistis, sat da propasiras i sat da skuhas. Ovo ostalo je proces koji se sam po sebi obavlja. Samo se cini dugo, jer ti treba 2-3 dana.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
e ja sam danas onu buraniju od prekjuce za večeru isjeckah paradajz i krastavac začinih maslinovim i s heljdinim hljebom se napucah .... kasnije cu sladoled a mozda i mnogo kasnije opet
Kod mene krompirska corba sa mrkvom , crvenim i bijelim lukom i brokulama, fino mirise, jos da je malo zaprzim na kraju. Danas bez mesa, jer nam je dosadilo.
Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.
Mmm kako pravis ove strudlice? Imam dosta pekmeza od prosle godine pa bih da iskoristim... Ali nisam neka kuharica, treba mi detaljno uputstvo