Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
šta je mini peara? :) Hoćeš jedan zdrav hljeb od spelte bez kvasca :)))) sve mozes kupiti u DM-u
600 gr spelte 2 dl kisele vode 2 dl kiselog mlijeka pola kašičice sode bikarbone i par kapi limuna neko stavi i jedno jaje a ja ne 2-4 supene kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli 3 supene kašike izmješenih sjemenki (susam, suncokret, bundeva,lan...)
Sve izmješati. Peci u kalupu na pek papiru u zagrijanoj rerni na 200 C 40 min.
šta je mini peara? :) Hoćeš jedan zdrav hljeb od spelte bez kvasca :)))) sve mozes kupiti u DM-u
600 gr spelte 2 dl kisele vode 2 dl kiselog mlijeka pola kašičice sode bikarbone i par kapi limuna neko stavi i jedno jaje a ja ne 2-4 supene kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli 3 supene kašike izmješenih sjemenki (susam, suncokret, bundeva,lan...)
Sve izmješati. Peci u kalupu na pek papiru u zagrijanoj rerni na 200 C 40 min.
ovo je osnovna verzija a mozes sve to isto ali umjesto sode da stavis jedno jaje i jedan prasak za pecivo....upravo pravim ovu drugu verziju
Mmmmmm njami,odlično izgleda. Hvala za rp, probacu def,nije tesko ☺ Mini pekara iliti bread meaker, aparat za pravljenje hljeba ☺ Ubacis vodu i brasno, izadje hljeb 😂😂😂 ljepota
Ja ga imam ali rijetko koristim jer haman da ne znam prave doze staviti. Tijesto se napuse popuni onu posudu citavu i ja kontam super ce biti a onda do kraja pecenja se toliko ispuse i bude u sredini gnjecav nepecen, bude manje od pola one posude.... U cemu je caka? Kako vi to radite?
Moja mama ima pekac za kruh, ali ga ne koristi. Ne svidja joj se kruh iz pekaca, ljepsi joj domaci. Nisam ga ni ja uzela, jer pravim kruh svaki dan i naucili na domaci, tako da rijetko kad kupim kruh. Inace, za taj pekac tetka mi rekla da je odlican za zamjesit tijesto, da ga super zamjesi i prekuha. Evo sad bih ga mogla i uzeti od mame, pa po nekad zamjesit djeci kiflice za uzinu u skoli.
Ziel...mislim da ti ima na programima kakav je koji kruh. Kod nas se pekao i nije splasnuo. Bas je bio lijep, napuhan i lijepo pecen.
Mislim da ne stavis dobar omjer brasna i vode. Garant bude gnjecav jer ostane ziv u sredini. Otprilike ti ide na 400g brasna 250 ml vode. To je konzistencija hljeba kupivnog. Alo volis da bude tvrdji kao domaci,onda na tu kolicinu brasnastavis 200ml vode.
Mi smo ga tek nabavili i ja sam se vec zaljubila 😊 Radim,pa i ne stizem praviti domaci hljeb,a jako ga volim. Ovo je super rjesenje. Ja pravim manje štruce,od 400g brasna. Mijesam tip 500 sa integralnim psenicnim,heljdinim,razevim... Kako sta imam. Dodajem sjemenke suncokreta,bundeve,lan,susam,ovisi o raspolozenju 😂 Najvazniji je omjer vode i brasna,jer tako nece hljeb ostati gnjecav. Ako stavljam na 400g brasna 250 ml vode onda bude kao kupovni. Ako stavim 200ml onda vude pravi domaci. A vi birate program za vece struce,manje,vise hrskave,tamnie korice. Ma hiljqdu varijacija. Zaista stvar koju treba svaka zena imati,zivot ti olaksa 😂
P.s. dosta rp sam nasla na coolinarka.com
Loptice,volim sto pises ovdje pa tako i ja nadodjem na ideju doduse ukradem od tebe Eto za danas cu praviti corbu od fileta i onog mixa za fr salatu,malo krompira ,salata zelena i eto ga :) a nisam imala ideje sta bi
Kod nas se uvijek isto vrti
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"