RE: Danas kuhamo - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 12:59:57)

Odavno nema ove teme i odlucih otvoriti novu...
Zar se nista ne kuha...[sm=smiley36.gif]

Kod mene danas juha, burek i pita sa sirom i tikvicama. Za desert ima voca, domace smokve i grozdje.

Ovih dana sam pravila malo dzema od sljiva, u priremi je koncentrat od paradajiza. Prvi put ga radim i nadam se da ce uspijeti.[sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 13:16:16)

A kako pravis to od paradajza?
I ja sam napravila djem od sljiva kao za zimnicu a malo samo ostalo, gotovo pojeli 😂

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 13:40:57)

Prvi put ga radim, pa ne znam kako ce ispasti.
Jucer sam ocistila paradajiz i izrezala ga na komade kao za salatu. Dodala 1% soli na kolicinu paradajiza i izmjesala. To se ostavi 24 sata da se kiseli, par puta sam ga promjesala. Kasnije cu ga propasirati i staviti u pamucnu krpu, svezati je i ostaviti da se cijedi nekih 24 sata. Poslije cu ga stavit da prokuha, a duzinu kuhanja ne znam. Vidjet cemo. Zelim vruc koncentrat staviti u vruce tegle da se hermeticki zatvori. Mozda dodam kasiku ulja na vrh radi boljeg cuvanja.

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 13:42:55)

http://www.coolinarika.com/recept/konserva/

Evo slican recept na ovom linku.

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 13:55:27)

Dzem od sljiva sam prvi put radila u pekari, u kiti tepsiji i moram reci da sam odusevljena. Nema stalnog mijesanja, prskanja, ma super. Samo ja to napravim za svoju dusu, par teglica, jer ga djeca nece, a mm malo. Pravila sam i nesto kao slatko od sljiva, moze se koristiti za kolace, a ako se dodatno izmiksa bude kao pekmez. Pravila sam buhtle s njim i super mi.

E da, kad vec pišem da kazem da sam prvi put pravila knedle od sljiva, ali mi prevelike ispale...[sm=jezicek.gif] No na greskama se uci, drugi put ce bit manje.[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 15:25:03)

To nesto komplikovano za paradajz, mogla bih da imam vise vremena, a dok je beba mala nista od toga , samo nesto na brzinu .

A sto se tice djema od sljiva, mi ga jedemo ovako sa hljebom, ili napravim sljivopitu ili strudle napunim. Huh. Nema boljeg djema. [sm=smiley36.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 15:46:33)

Pa i nije komplicirano. Kad sve zbrojis to je tri sata oko paradajiza. Sat da ga ocistis, sat da propasiras i sat da skuhas. Ovo ostalo je proces koji se sam po sebi obavlja. Samo se cini dugo, jer ti treba 2-3 dana.[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 18:39:07)

kuhaju vrijedne žene [sm=bravo.gif]
ja samo boraniju...za dva dana [sm=smiley36.gif]
renoviranje u stanu pa je i to uspjeh [sm=hudicek1.gif]

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (3.9.2016 21:53:23)

Kod mene danas bila piletina sa krompirom. Vrlo jednostavno. A sutra planiram paprike napuniti rizom i mljevenim mesom. [sm=bravo.gif]

Visnja RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (4.9.2016 14:39:53)

Ostatak buranije ostavila za sutra a daanas samo sataraš... laganini [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (4.9.2016 15:07:40)

Kod mene punjene paprike uhh kako su dobre ispale [sm=bravo.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (4.9.2016 22:27:08)

Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.

ladyblue RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (5.9.2016 9:19:49)

IZVORNA PORUKA: loptica7

Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.

svaka čast. ja toliko hrane ne napravim za 7 dana [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (5.9.2016 16:09:56)

IZVORNA PORUKA: ladyblue RR

svaka čast. ja toliko hrane ne napravim za 7 dana [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]
I ja kuham manje, ali jucer nas bilo dosta na rucku, pa morala.

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (5.9.2016 16:15:47)

Danas kod mame na rucku bile mahune, a sad cu za veceru domacu juhu i leso meso.

Visnja RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (5.9.2016 19:35:03)

e ja sam danas onu buraniju od prekjuce [sm=smiley36.gif]
za večeru isjeckah paradajz i krastavac začinih maslinovim i s heljdinim hljebom se napucah ....
kasnije cu sladoled a mozda i mnogo kasnije opet [sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (6.9.2016 16:27:52)

Kod mene krompirska corba sa mrkvom , crvenim i bijelim lukom i brokulama, fino mirise, jos da je malo zaprzim na kraju. Danas bez mesa, jer nam je dosadilo. [sm=smiley1.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (7.9.2016 7:57:35)

Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.[sm=smiley36.gif]

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (7.9.2016 9:28:26)

Kod mene sinoc neplanski gosti dosli, isprzila batkove i cevapcice i pljeskavice , prilog krompir.

Danas makaroni sa mljevenim mesom , najvjerovatnije, posto se nisam jos razbudila , mozda promijenim plan. [sm=smiley1.gif]

amelaaaa -> RE: Danas kuhamo - Septembar (7.9.2016 10:22:04)

Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.[sm=smiley36.gif]

Mmm kako pravis ove strudlice? Imam dosta pekmeza od prosle godine pa bih da iskoristim... Ali nisam neka kuharica, treba mi detaljno uputstvo [sm=smiley36.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (7.9.2016 10:29:20)

Nisam ih nikad pravila do sada. Naisla na recept u jednoj grupi na fb, zeni odlicno ispale, a ona pravila prema ovom receptu:

http://www.coolinarika.com/recept/prhke-strudlice-od-dunja/?meta_refresh=1

amelaaaa -> RE: Danas kuhamo - Septembar (8.9.2016 11:31:06)

Mmm kako dobro izgledaju, morat cu ovo probat, taman pred Bajram [sm=smiley1.gif]
Hvala puno

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (11.9.2016 7:29:05)

Jucer peceni krumpir i piletina sa svjeze pripremljenim ajvarom. Bilo je jos zimnice: kisele paprike, sirup i dzem od malina.

Danas punjena paprika s pire krumpirom. Slatko...a ima cokolade...[sm=smiley36.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (15.9.2016 16:02:52)

Jucer: dorucak - palacinke;
rucak - piletina u saftu s tjesteninom, ajvar, kisela cikla;
Vecera; pizza
Desert; kolac slican ledenom nebu.

Danas: juha, lazanje i ostatak kolaca od jucer.[sm=smiley1.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (15.9.2016 16:05:06)

Gdje ste zene? Kuhate li?

Meni ponestaje ideja... Sva jela mi se u krug vrte...

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>