RE: Danas kuhamo - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

crvic2013 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (16.9.2016 18:37:47)

Pozdrav drage zenice. Malo skrecem s teme... Ima li ko dobar recept za hljeb iz mini pekare? Nesto sa brasnom cijelog zrnq,dodacima sjemena?

Visnja RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (16.9.2016 19:46:16)

šta je mini peara? :)
Hoćeš jedan zdrav hljeb od spelte bez kvasca :)))) sve mozes kupiti u DM-u

600 gr spelte
2 dl kisele vode
2 dl kiselog mlijeka
pola kašičice sode bikarbone i par kapi limuna
neko stavi i jedno jaje a ja ne
2-4 supene kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
3 supene kašike izmješenih sjemenki (susam, suncokret, bundeva,lan...)

Sve izmješati. Peci u kalupu na pek papiru u zagrijanoj rerni na 200 C 40 min.

Visnja RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (16.9.2016 20:05:58)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

šta je mini peara? :)
Hoćeš jedan zdrav hljeb od spelte bez kvasca :)))) sve mozes kupiti u DM-u

600 gr spelte
2 dl kisele vode
2 dl kiselog mlijeka
pola kašičice sode bikarbone i par kapi limuna
neko stavi i jedno jaje a ja ne
2-4 supene kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
3 supene kašike izmješenih sjemenki (susam, suncokret, bundeva,lan...)

Sve izmješati. Peci u kalupu na pek papiru u zagrijanoj rerni na 200 C 40 min.

ovo je osnovna verzija a mozes sve to isto ali umjesto sode da stavis jedno jaje i jedan prasak za pecivo....upravo pravim ovu drugu verziju

Visnja RR -> RE: Danas kuhamo - Septembar (16.9.2016 21:45:46)

a kad sam ti već dala recept evo i mojih bebica koje su preukusne

[img]http://www4.slikomat.com/13/0916/5cq-spelta.jpg[/img]

ja malo zamezila s namazom od paprike i konpolje i šeri paradajzom [sm=smiley36.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0916/dcw-bio-na.jpg[/img]

šta mi je? [sm=smiley36.gif]

crvic2013 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (18.9.2016 8:51:08)

Mmmmmm njami,odlično izgleda. Hvala za rp, probacu def,nije tesko ☺ Mini pekara iliti bread meaker, aparat za pravljenje hljeba ☺ Ubacis vodu i brasno, izadje hljeb 😂😂😂 ljepota

ziel -> RE: Danas kuhamo - Septembar (19.9.2016 5:03:04)

IZVORNA PORUKA: crvic2013

Mmmmmm njami,odlično izgleda. Hvala za rp, probacu def,nije tesko ☺ Mini pekara iliti bread meaker, aparat za pravljenje hljeba ☺ Ubacis vodu i brasno, izadje hljeb 😂😂😂 ljepota

Ja ga imam ali rijetko koristim jer haman da ne znam prave doze staviti. Tijesto se napuse popuni onu posudu citavu i ja kontam super ce biti a onda do kraja pecenja se toliko ispuse i bude u sredini gnjecav nepecen, bude manje od pola one posude....
U cemu je caka?
Kako vi to radite?

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (19.9.2016 10:30:47)

Moja mama ima pekac za kruh, ali ga ne koristi. Ne svidja joj se kruh iz pekaca, ljepsi joj domaci. Nisam ga ni ja uzela, jer pravim kruh svaki dan i naucili na domaci, tako da rijetko kad kupim kruh.
Inace, za taj pekac tetka mi rekla da je odlican za zamjesit tijesto, da ga super zamjesi i prekuha.
Evo sad bih ga mogla i uzeti od mame, pa po nekad zamjesit djeci kiflice za uzinu u skoli. [sm=smiley36.gif]

Ziel...mislim da ti ima na programima kakav je koji kruh. Kod nas se pekao i nije splasnuo. Bas je bio lijep, napuhan i lijepo pecen.[sm=smiley1.gif]

loptica7 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (19.9.2016 10:33:07)

Kod mene danas za dorucak palacinke, a za rucak corbica s teletinom, krumpirom i graskom.

Jucer smo imali pecenu piletinu s krumpirima i domacu juhu.

crvic2013 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (20.9.2016 22:14:24)

Mislim da ne stavis dobar omjer brasna i vode. Garant bude gnjecav jer ostane ziv u sredini. Otprilike ti ide na 400g brasna 250 ml vode. To je konzistencija hljeba kupivnog. Alo volis da bude tvrdji kao domaci,onda na tu kolicinu brasnastavis 200ml vode.

crvic2013 -> RE: Danas kuhamo - Septembar (20.9.2016 22:21:19)

Mi smo ga tek nabavili i ja sam se vec zaljubila 😊 Radim,pa i ne stizem praviti domaci hljeb,a jako ga volim. Ovo je super rjesenje. Ja pravim manje štruce,od 400g brasna. Mijesam tip 500 sa integralnim psenicnim,heljdinim,razevim... Kako sta imam. Dodajem sjemenke suncokreta,bundeve,lan,susam,ovisi o raspolozenju 😂
Najvazniji je omjer vode i brasna,jer tako nece hljeb ostati gnjecav. Ako stavljam na 400g brasna 250 ml vode onda bude kao kupovni. Ako stavim 200ml onda vude pravi domaci. A vi birate program za vece struce,manje,vise hrskave,tamnie korice. Ma hiljqdu varijacija. Zaista stvar koju treba svaka zena imati,zivot ti olaksa 😂

P.s. dosta rp sam nasla na coolinarka.com

bejbibi -> RE: Danas kuhamo - Septembar (29.9.2016 10:54:43)

Loptice,volim sto pises ovdje pa tako i ja nadodjem na ideju[sm=smiley36.gif] doduse ukradem od tebe[sm=jezicek.gif]
Eto za danas cu praviti corbu od fileta i onog mixa za fr salatu,malo krompira ,salata zelena i eto ga :) a nisam imala ideje sta bi

Kod nas se uvijek isto vrti [sm=zz_er_what.png]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]