Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
45.......minuta!Zanemarujem kontrakcije koje su počele oko 23,00 sati 26.10.2005. - došla na klilniku oko 05,30, ušla u salu u 08,30 a porodila se u 09,15 sati.
25 MINUTA! Isto zanemarujem kontrakcije koje su počele oko 20:00 sati 06.08.2007. - došla na klilniku oko 01:00, ušla u salu u 07:00 a porodila se u 07:25 sati
ja sam imala lošu sreću. Kod kuće u 37 tj. puknuo vodenjak, došla u bolnicu bez trudova i nimalo otvorena. A kada vodenjak pukne dijete mora izaći u roku od 12 sati jer i majka i beba mogu pokupiti tešku infekciju. Stavili me na drip i nakon 6 sati bila otvorena 3 cm i onda mi rekli da ako to ne krene na bolje moram na carski. Pojačali drip do maksimuma, bolilo ko vrag i pustili me još 7 sati da se mučim. Rodila, napokon, beba i ja dobivali antibiotike jer su prekoračili rok od 12 sati. Nadam se da će drugi put biti lakše
RE: Koliko vremena ste rađale? 30.12.2007 11:20:23
Azure
Prve kontrakcije su pocele u 15. do 11. Mislila sam da su lazne jer sam bila na cuvanju trudnoce. Oko pola cetri sam dosla na kosevo. Na stolu sam bila oko 5. Kontrakcije su trajale oko sat i po a sam porod oko pola sata.
Moju sam rodila za 3,5 sata ako racunamo vrijeme kad sam dosla u bolnicu,a sam radjala 9,5 sati takodje racunajuci kad sam dosla u bolnicu. Prvi porod mi je bio puno laksi od drugog! Cudno ali istinito!
Moj prvi porod je trajao,znači od prvog bola do prvog plača, oko 9-9.5 sati.A drugi nekih 4-5 sati,ali interesantno je da sam prije prvog hodala do odlaska u salu,nisam mogla da ležim ni trena,a drugi put nisam mogla da ustanem. A nisam bila debeljuca!?
Nikakvih simptoma,niti bolova nisam imala,,,, Cekala ,cekala termin,ali nista... Presla termin vise od dvije sedmice,normalno otisla na pregled u bolnicu,onda mi dali inekciju[indukcija],imala bolove oko 20 minuta,usla u salu,i za deset minuta sve ok...... beba 4150kg,duga 57 cm,prirodno rodila Djevojcica.....
alal vjera enisa27,tako je i moja snaha,od brata mi,1981 je godište , rodila i prvo i drugo.Oboje muško!A ja joj kažem-kad bi se ja tako porađala ja bi ih imala makar četvero!!!
Kad sam došla na kliniku nisam imala nikakvih bolova a bila otvorena 4 prsta i prokrvarila pa su me ostavili. U 14.30 su mi probili vodenjak i uključili infuziju. Prva 2 sata bolovi su bili smiješni. Od 17.00-19.00 sati jaki i u 19.05 sam rodila sinčića 3,200kg, 52cm i sve to 15 dana prije termina.