maxus svratila -> RE: Poklon za useljenje (27.11.2012 9:52:57)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: maxus svratila Moji roditelji su se uselili u kuci i prije haman pa 30 godina. I dan danas, mama kad uzima neki serpu, neku tepsiju ili pak neki carsaf kaze to mi je donijela Tetka Nesiiba, ili Hasanovca ili OSmanovca.....lupam sad, na naselje. I onda ona oplace malo. Serpe su one stare crvene sa bijelim benama, tepsija cak ima i onaj dio da se zakaci na zid. Sta hocu da kazem, hocu da kad uzmem ili pogledam nesto sjetim se tetke, dajdze, ujne ili nekog deset__og. E sad, drugi je kod nas slucaj kad slabo ko hoce da se potrudi malo i pronadje odgovarajuci poklon, jer se ciste kuce i nose se pokloni. Ja donekle razumijem, nema se para, ali bolje brate donijet set__ kuhinjskih krpa kvalitetnih, nego nesto tamo deset__o. Mi kad smo se vjencavali, dali su nam novac i neki pokloncic, tipa dezva ka kafu, tava.....a onda smo mi sastavili novac pa kupili ves masinu, ormar, sto...... Na danasnjem vaktu nikom ne mogu zahtjevat sto kolko i koliko da mi donese. Rodica mi se skoro uselila, cula sam da joj fali set__ za kupatilo, i kupila sam joj, e prednost mi je bila sto sam prije vidjela plocice...... e meni je ovo fol voljela bih da me se neko sjeti, pa eto napisala sam za rucni mlin, ili bakreni servis, ja ne znam dal se moze fuliti s bakrenom rucno izradjenom tablom[sm=zmeden.gif] ja sam se uvijek potrudila da kad neko donese novac da kupim nesto da mi je uspomena od te osobe, al nekad zaboravim odmah i izvuce se [sm=smiley13.gif] Bas bih voljela da mi neko donese bakrenu tablju, dzezvu, bakrenu sliku.........nekako kad skupim pare da sebi kupim uvijek ima nesto prece, posto placamo kiriju, pa racuni.....i hiljadu stvari. Onda onaj stalak za Kuran, pa dobar sat..... Sto se tice posteljine, vjerujte, dobila sam posteljinu, dusa da me zaboli koji kvalitet dobar, iz Njemacke mi zena donijela, al dimenzije ne odgovaraju, i kome god da je odnesem ne bi mi odgovarala. Posto se meni dezen i bojaa jaaaako svidjale, ja sebi napravimm paravane u spavacoj........[sm=smiley36.gif] Ili dosao mi rodjak i odnio buket cijeca, preeeelijep je on, ali mislim d anije bio ispod 40 KM, i nako par dana zavrsio u smecu, bolje da mi je kupio dzezvu, ili nesto korsino..........zali Boze para........
|
|
|
|