Lulu_08 -> RE: Prvačići (15.10.2018 8:42:23)
|
IZVORNA PORUKA: bejbibi Lulu e bas mi je drago da i kod nas ima bar slican sistem . Ne treba ih vec od prvog dana mucit sa zadacom,ucenjem pjesmica i gluposti. Sve u svoje vrijeme . Mi smo isto u cetvrtak imali prvi roditeljski sastanak i nije nam individualno pricala o djeci jer kaze nema sta zasad . Opcwnito su divan razred i divno se slazu . Ono sto potencirqju uciteljice jeste individualni razgovori sa roditwljima mimo roditeljakog sastanka . I za to imaju vrijeme i dan kada i tablicu gdje se roditwlji opisuju ...nema ovdje banuti kad god hoces .imas red i svi to prate. I to mi se svidja da traze od roditelja da se angazuju. One koji necw pozovu ih sami ucitelji. I to su trazile bar 1x u 2 mjeswca zasad .jer nema potrebe cesce . Hah ,aktivnosti ...drage moje ovdje bas paze na to . Svakom uceniku ce se dodijeliti knjizica u koju ce se upisati dal zna rolanje, igranje loptom, skijanje ili plivanje, voznja bicikla ... znaci to dijete mora sve da zna ...zatim ce do aprila imat sansu citati knjige i pricati pred razredom i za to se dobiju nekw znacke koje se upisuju u tu knjizicu . Ko ispuni sve to dobija neko zltno sunce znacku i neku nagradu . Pored toga imaju knjizice od zubara gdje svaki mjesec imaju pregled (dolazi im obavezno zubar u skolu) i daje pecat za taj mjesec na osnovu kakvi su zubici . A gledaju tako sto im daju neku bombonicu koja oboji zube u pink i na osnovu toga vide ko ima ciste ko pok arene zube .. M vec ima dva zeca pecat i to ke kao najbolji pecat [sm=smiley1.gif] pazimo na higijenu ... Eto raspisah se malo ..cisto onako informativno[sm=smiley36.gif] Puno jako puno sličnosti sa našom školom i njihovim programom zaista. A kada spominješ zlatne značke, to je još od Ex Yu ostalo, znači nije izumrlo hehehehe. Ja sam u Bgd početkom 90ih kada je još bio na snazi stari plan i program u drugom razredu osvojila zlatnu značku za 30 pročitanih lektira u mjesec dana, i znam da sam jaaaako ponosna bila zbog toga hahaha. Ugl. i mi imamo te individualne informacije 1 na 1, a roditeljski je bio na početku informativni pa pravi, i mislim da će biti na kraju polugodišta osim ako ne bude bilo potrebe, za sada učiteljica kaže da su djeca super, lijepo su se snašli, dobro funkcionišu zajedno i za sada vole dolazak u školu što joj je najvažnije za taj sami početak. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|