bejbibi -> RE: Prvačići (14.9.2018 12:04:10)
|
Olaaa zene ev jos jedne mame prvacica 😊 Imal bujruma za mene ovdje obzirom da smo mi u slo[sm=smiley36.gif] Ja sam vam prezadovoljna sistemom ovdje . Sve se zna neki red i prije pocetka skole je bio roditeljski sastanak na kome smo izabrali predstavnika roditelja . O svemu su nas obavijestili i upoznali kako ce fercerati . Malo nam je teze zbog jezika i drustva obzirom da se vecina djece i roditelja zna,sto od vrtica sto zbog malog mjesta al vec sam upoznala jednu nasu zenu ,ne zna ni ona slo ni mali joj ,a i jednu slovenku jer zivimo bas blizu pa se ujutru sretnemo na putu do skole i nazad se vracamo zajedno.. i M se druzi sa njenim malim pa ce i jezik nauciti prije . Uglavnom ovi nemaju zadace nikakve ,to twk poslije nove godine . Zasqd im je samo igra . Crtanje i to.. bez nekog pritiska . Torbe ne nosaju tokom sedmice ,ostavljqju u razredu .samo petkom se nose kuci i u pon nose opet u skolu . U razredu imaju male stolice i stolice ,svaki ima svoju kutiju ,mjesto gdje ostavljaju radove ,mjesto za torbu . U skoli hodaju u papama(citava skola tqko) .. roditelji vode dijetw u skolu ,do razreda, predaju licno u ruke uciteljice il vaspitacice. Imaju 3 prva razreda i svaki razred ima ucitwljicu i vaspitacicu . Od M su bas super al i ove druge su fine obzirom da cuvaju djecu u produzenom b9ravku .M je do 14h taman da se poigra,nauci jezik malo i tako . Skola nam je bas blizu i to je super . M se fino snalazi , poceo i jezik razumjeti pomalo i pricati pa ce vrlo brzo savladati . W jwdino nemamo tu grupu na viberu (il mozda imaju ovi drugi roditelji 😂) al cu bas pitati za to . Eto,toliko od nas .. zadovoljni smo hB . Imat ce razne aktivnosti od rolanja,vozanja biciklq,plivanja,skijanja, sve to pod obavezno ce bit. Evo vec smo dobili obavijest da 19.9 imaju rolanje pa smo juce kupili sve to i ucili se rolati[sm=smiley36.gif] naucit ce valjda dotad haha Sto mi se svidja imaju prvacici poseban ulaz u skolu i odmah do vrata garderober gdje ostavljaju svoje jaknice ,patike,cipele. I imaju oko vrata kao zuti pojasevi i to moraju citavu skolsku godinu nosit od kuce do skole i nazad ..znaci kad ulicom idu da se zna da su prvacici .. Ujutru policija bude oko skole nadgledavaju sve ...i opcenito bude policija tokom skolske godine i regulise sta treba regulisat :) Zadovoljni zasad hB . M se svidja i nema otpor prema skoli sto je najbitnije
|
|
|
|