Anoniman -> RE: Problemi sa komšijama (11.3.2011 0:18:05)
|
Fakat mi se više povraća od ovih naših komšija, dajte žene ako imate neki savjet kome da se obratim, nemamo kućni savjet, zvala sam centar za socijalni rad - kažu nemaju ništa s tim, kontam sutra da odem u opštinu i pokušam naći neku službu da se bavi ovom problematikom. Ja sam ona anonimna s početka priče. Komšije i dalje kuckaju odozdo i neko bi to fakat mogao da ignoriše, al ovo nam je stvarno više psihološko opterećenje. Prije par noći kucali su nam oko 24 h, mi već bili u dubokom snu, bebu nam probudili, kažem ja mužu da im sad i mašina za veš ne smeta ( na početku, kada sam prvi put otišla da se izvinem gospođa odozdo mi je rekla da im ne smeta veš mašina) kaže on da nije sigurno, kad nakon pola minute ponovo kucanje. Hajd ja odem i ugasim mašinu, zamislite, ako je to razlog mi možemo spavat pored mašine, a oni ne mogu, al hajd... Kaže meni MM nemoj da bi više išta palila poslije 20-21h, hajd super nećemo više ni štedit struju zbog njih. Slijedeću noć ja radim pripreme za posao, MM i bebi spavaju, jedina radnja u stanju je moje kucanje na comp., a oni kucaju odozdo, opet sad probudiše MM [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Mahsuz smo kupili one debele tepihe da makar malo suzbijemo ev. zvukove iako sam ja alergičar, al hajde i to... Meni maloprije laptop ispade iz ruku na tepih, kad odmah kucaju odozdo, al vjerujte glasnije oni kucaju, nego što sam ja proizvela zvuk. Neku noć malac nije htio spavat i u 23h zalupio vratima, mi odmah zagalamili, skočili, hajd nisu nam pokucali čudo Božije, ali ujutro malac opet zalupio i to ne tako glasno kao prethodnu noć i ja naravno odmah skočila, galamila, al već su odozdo zalupali, da nam se cijela soba protresla. Kao da su čekali na jutro sa oklagijom kad ćemo se oglasiti. Ja bih stvarno razumjela da mi u roku minute više puta lupimo konstantno nečim, al desi se eto nešto lupi, pa se ne čujemo pola dana, jedino fakat da počnemo lebditi i da svežemo dijete kako nam je gospodin komšija predlagao. A što je najgore, evo i oni se dole čuju da lupe, al meni to fakat ne smeta, isto tako neku noć mogli smo slušati Paralele u 23h navečer od njih ili utakmicu, ne moramo ni gledati tv, al nama to ne smeta, a njima sve smeta, majke mi poludit ću. Nemojte mi samo reč da i ja lupam njima, nisam od tog posla, nego ako znate kome konkretno da se obratim, stvarno već sam na rubu živaca, ne smijem nikog zovnut ni u goste, da se ljudi istraumiraju...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
|
|
|
|