maja78 RR
|
Prenos posta: IZVORNA PORUKA: zivotnisan Drage moje, ne znam da li ima ova tema pa ja otvorih novu. Imam djevojcicu od 2 godine i 3 mjeseca. Ona je jako bila vezana za mene, sve zeli sa mnom, da je hranim, uspavam, igram se s njom, da idem s njom u grad, kad je neko pita koga najvise voli, ona kaze:mamu i to glasno i sl. Dojila je. Sada vise ne doji i kako je prestala dojiti bila je i dalje takva, ali prije nekoliko dana odjednom se promijenila. Sad vise mene ne zeli, sada samo trazi tatu. ako ja uzmem da je nahranim ona kaze: nemoj ti, tata ce, ako treba da ide spavat, opet kaze: tata ce me uspavat, ako se treba presvuci: tata ce, u grad, tata ce, sada najvise voli tatu, a cak kaze: ne voji mamu, tatu voji. I sl. Stvarno se trudim od rodjenja da joj budem najbolja mama, da joj u granicama udovoljim, da budem uz nju i za nju. Sta se desilo? Da li ovo ima veze sa prestankom dojenja ili njenim polaskom u vrtic? Ima li neka od vas mama slicno iskustvo? Da li je ovo faza ili ipak zabrinjavajuca okolnost? IZVORNA PORUKA: zivotnisan Ma znam da je super da meni malo bude lakse, ali mene nekako tako boli kad mi kaze: nemoj ti mama, tata ce i to me ono bas odbije ostro. drugo, jos teze kad mi kaze: Ne vojim mamu, tatu vojim. Muci me, tesko mi eto nesto, tako sam vezana za nju. Nisam ljubomorna, daleko od toga, samo mi fali nekako ona njena ljubav i zelja za mnom. Da li je faza, imate li iskustva? IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja samo da kazem : Uzivaj Moja mene ne popusta, ima nepune 4 godine....i sto bi mm htio ona ne zeli, samo mama...jesti, piskiti, kupati, prati zubice, uspavljivati...oblaciti i tako.... To malo ljubomora progovara iz tebe... IZVORNA PORUKA: Apotekarka Moj je A imao takvih faza s 3 godine i kad se seka rodila,tata mu bio zakon,sve ce tata,meni nije dao da ga obucem,nahranim i sl a sad opet hoce sve to podjednako i sa mnoim i mm...Tko ce znati sta im dodje.... IZVORNA PORUKA: animagical neka sad malo i tata uziva u paznji a naravno da je faza, s obzorim da ne znam nijednu odraslu osobu koja se jos uvijek ponasa kao dvogodisnjak IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Problematična druga godina :) Faza nego šta, i to kod vas otišla u dobrom smjeru. Dijete te zapravo testira, koliko se može u tebe pouzdati i kad te neće. Ako se odmakne hoćeš li otići ili ćeš i dalje biti tu. Jesi li pouzdana. Slobodno je prepusti tati, jer to je izuzetno korisno za produbljivanje njihovog odnosa, a ti se fino posveti iznenadnom vremenu za sebe. pročitaj knjigu, izađi sama bez njih. I uživaj, jer će to 98% šanse kratko trajati I nemoj biti najbolja mama, budi samo ti. To je sasvim dovoljno. IZVORNA PORUKA: Alhemicarka IZVORNA PORUKA: animagical a naravno da je faza, s obzorim da ne znam nijednu odraslu osobu koja se jos uvijek ponasa kao dvogodisnjak Ja te razumijem , ali promisli malo - nije počela odbijati nekog drugog pa da se zabrineš da se ružno ophodio prema njemu. To je samo njena faza. Znam curicu koja je obožavala svog dedu i on nju, i onda je samo najednom počela da govori da ga ne voli jer je on sve udara po glavi, pri čemu to taj deda nije sigurno radio. Ko će znati šta bude u njihovim glavama. IZVORNA PORUKA: zivotnisan Kako da se postavim i sta da joj kazem kada je uzmem da je presvucem, a ona se cupa od mene i govori jako: tata ce me, nemoj ti? Sta joj reci tada? IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: zivotnisan Ma znam da je super da meni malo bude lakse, ali mene nekako tako boli kad mi kaze: nemoj ti mama, tata ce i to me ono bas odbije ostro. drugo, jos teze kad mi kaze: Ne vojim mamu, tatu vojim. Muci me, tesko mi eto nesto, tako sam vezana za nju. Nisam ljubomorna, daleko od toga, samo mi fali nekako ona njena ljubav i zelja za mnom. Da li je faza, imate li iskustva? Da! To je faza. Uči se o tome u osnovama psihologije. Ako je neko ima psihologiju u srednjoj školi. Znači, dijete ženskog spola se nužno vezuje za oca u period 2-4 godine. Onda se opet vraća mami, zato što se identifikuje sa osobom vlastitog spola. U pubertetu će opet bliža biti ocu, jer će tvoja usmjeravanja shvatati kao da je ne shvataš. Ali nakon 18 opet se vraća majci. Ovo se pod uvjetom da dijete odrasta u normalnim obiteljskim uslovima. IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: zivotnisan Kako da se postavim i sta da joj kazem kada je uzmem da je presvucem, a ona se cupa od mene i govori jako: tata ce me, nemoj ti? Sta joj reci tada? Ma samo lagano, pusti neka tata presvuće. Trebaš poravnati u sebi: to je faza i to je tako. Ne inzistiraj, nikako nemoj da je ignorišeš. Sa svakodnevnim aktivnostima nastavite kako je već bilo do tada. IZVORNA PORUKA: hanabanana I da....ja sam svoju djecu učila da prvo kažu Tata. Ali avaj....budi sigurna da će u tri ujutro, kod začepljenog nosa, ipak zvati: Mamaaaaaaaaa IZVORNA PORUKA: palachinken Kod nas je trenutno MAMA faza. Slomi me IZVORNA PORUKA: Lady26 IZVORNA PORUKA: zivotnisan Kako da se postavim i sta da joj kazem kada je uzmem da je presvucem, a ona se cupa od mene i govori jako: tata ce me, nemoj ti? Sta joj reci tada? Ma faza, vjeruj.... Kazes super, evo tajo izvoli, presvuci Mozes izazvati kontaefekat ako se pobunis... Imali smo i mi te faze, prvo ti bude krivo poslije se prepustis A sad, kad kaze neka me tata nahrani, ja jedva docekam