|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vjeiti problem - muz i pare!!
25.8.2010 14:41:18   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Anoniman

da njemu prebacim kupovinu??? hm.. da napravim recimo spisak namirnica i sutra poslije posla nek svrati kupi pa nek vidi koliko meni zapravo para treba???

jer ja kazem imam manje od 20 km na kartici a on meni eto skontaj nesto snadji se napravit ces ti nesto i imas krompirauser posted image

nego... moram sve skontati rekla sam mu najbolje da nas ti i zvedes na rucak i sretna Bosna sto bi rekli...:)

on se tu uzjogunio ko sta mi je pa od cega da pravim rucak majke ti?

am nikad on mene nece shvatiti nema on ni upola troskova ko ja ... stvano idem bas sam nervozna... jedva disem bas mi je krivo pojela bih se ... stvarno nisam sanjala da cu se dovesti do ovoga sve ljubav fazoni a kad su pare u pitanju, stop, ne diraj.

nije galantan nikad i to me ubi.

sve gleda racunicu.

a imamo, nismo bijeda.

iskljuci emocije kad razmisljas o novcu

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 176
25.8.2010 14:42:20   
Hanady RR
ma znaš šta...
ja mislim da bi najbolje bilo da vi nemate toliko para....

jedno 400Km mjesečno vama bi u braku super bilo....

majkemi...
ja sve kontam jedna plata, vama teško ti presaugala on jadan radi, ti trudna sikiraš se...al jok
imate i plate i ušteđevinu i daje vam neko treći po 200 eura...i imaš porblem.

haloooooooooooooooooooo

fakat...
čitam sad njemu treba 10Km dveno a tebi sokići, hrana sve za bebu ti kupuješ....
pa čovječe ja sam krevetac birala sa mužem..benkice sa njim kupovala...hajd usput nešto što mi se svidi...al sve osnovno za bebu zajedno smo kupovali....

am izvini ja te ništa više ne shvatam....

meni sad ovo ispade on tebi uzo sve ti jadna nemaš ništa a puna si para ko broduser posted image user posted image user posted image user posted image

jel ti moja anonimna možeš vjerovat da ppstoji žena sa dvoje dijece čiji muž radi na crno za 600 km...i ta žena nikada zakukala nije, kuha svaki dan i goste dočekuje kao da ima milione ušteđevine....
nema žena ni usisivač...mrvice rukama kupi...al sretna je i zadovoljna i ne kuka na muža još ga plaho hvali.

Lijepo pahuljica reče...skontala ona prije mene...
laše ih je rasporedit i manje se problema ima kad manje para ima....

nego ti sjedi i pričaj sa mužem....
bogami ovo ti iz najbolje namjere kažem...
malo si ti meni konfuzna...valjda i trudnoća i hormoni...moždase i približilo...pa bi ti sve da je za bebu odmah a on smatra može i u narednom mjesecu...
polako, sabur ženo...
zamisli samo da nemate ovaj problem...nego porblem kako da zaradite za hljeb a ne za benkiceuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 177
25.8.2010 14:44:26   
veeseelaa
Hanady kad bi imala 600 KM primanja ne bi mi padalo na pamet da sazivam goste

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 178
25.8.2010 14:46:29   
Visnja RR
bas me zanima kad cete doci TOBE...
btw malo manje iznosite detalje iz svog zivota...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 179
25.8.2010 14:46:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ne kontam kao neko ko ima goste u stanu moze toliko vremena provesti za racunarom?user posted image

pa mozda su izasli u setnju

vesela, tacno, uspjela sam dorucak napraviti, lijepo ih ugostiti nekim cokoladicama.. i javiti bratu da ih izvede do grada jer sam trudna i ne odgovara mi ova vrucina, a zapravo nemam novca da ih ja vodim po gradu... razumijete na rucku su za neka 2 sata pa idem da spremim od ovog sto mogu. Molim ljude da imaju razumjevanja, jer zaista nije sprdnja, pokusavam da vidim druga misljenja da bi se ispravno postavila prema muzu. Gosti ce biti i otici, ja i on i nas problem ostajemo. A cini mi se je ozbiljniji nego sto sam mislila sudeci po iskustvima koje imaju druge zene...

Neposredna veza do poruke: 180
25.8.2010 14:48:22   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

bas me zanima kad cete doci TOBE...
btw malo manje iznosite detalje iz svog zivota...

ja vala

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 181
25.8.2010 14:48:47   
š t a
Meni se sve čini da si ti curo malo pobjesnila!!!
Koliko dugo pišeš mogla si naprosit do sad i zaradit....
fali vam komunikacije princezo...... Brak je prijateljstvo a ne sporazum.....

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 182
25.8.2010 14:51:03   
Anoniman

Njegovi troskovi: dorucak u firmi, gorivo, i oko auta, ponekad u prodavnicu kad mu kazem da mi nesto fali, sam nikad ili vrlo rijetko, vise nikad nego rijetko, i ja vise vjerujte ne znam koji on to ima trosak, a sam trosi 10 ili vise km dnevno jel to ok?

Moji troskovi: dorucak, rucak svaki dan plus voce jer sam trudna i sokovi, ne stedim stvarno na hrani, jer mi je beba najvaznija, potom kupiti skoro sve za bebu od stvari.. ne mislim na krupne krevetaci to vec na benkice, gegice, kremice, posteljinu itd. a gdje je higijena sva, i njemu ako fale carape ili nesto jer moram misliti i na to, jucer mu kupila od tih 50 km zvake za auto koje su 4,60 i ne pita odakle vec super, hvala mila. i tako uvijek ako mu sta fali, dezodorans i sve mu kupim cak i sampon naravno on nista to ne kupuje.

I sto to on mora imati po 100 ili vise km u novcaniku a kada on treba meni dati izvuce bjednih 20 KM i pita jel ti dosta? hahhahuser posted image  

pa gdje je tu pamet?

racune placamo kad budete plata svaki put, to je ok. nekad se koljemo oko racuna telefona ali ok ,puno pricam,...

Ako imate zajednicku ustedjevinu onda i ti treba da znas koliko stoji na racunu...Ili ako nemate napravite kucni budjet, tu idu rezije, krediti ako ih imate, gorivo, sta znam potrebstine za auto....Jedan budzet za hranu,,,Sta znam stavite neku cifru, za  iduci mjesec....Ti si ta koja ekonomises oko hrane kuhas pa znas i koliko sta kosta, ako je nesta na akciji kupis po toj cijeni onaj dio koji si ustedila ide na stranu....Odvojite dzeparac za oboje  npr nek je 100 km mjesecno...Kazes on trosi na dorucak na poslu i sta znam cigare, zvake e to nek odbije sebi od svog dzeparca, nije nekad sramota ni sendvic od kuce ponijeti, vec ako je toliko zagrijan da stedi nek krene od sebe....I znam da postoji tema negdje na forumu o ustedjevini za djecu...otvorite  odmah i bebi racun s kojeg ne mozete dizati novce pa 10 km mjesecno 10...

Ovo ti je moj savjet, ja ovako radim i vjeruj isplati se...Jednom mjesecno idem u veliku nabavku, sta znam secer, kafa deterdzent, brasno, meso, namirnice koje mogu stajati, a sedmicno otprilike planiram sta kuhati tako da znam otprilike i sta kupiti da ne trcim u zadnjem trenu po piletinu ili puru...Ovdje svake sedmice sve prodavnice podijele reklame, snizenja, pa i ja prema tome trosim i uvijek se moze nesta ustediti...I bolji pregled nad parama imas...ispocetka  dok se nisam uhodala u ovaj sistem zapisivala sam na papir koliko bih potrosila na  hranu tj na sve tako da iduci mjesec znam koliko stavim na razne potrebstine...visak bi stavila u stek za nedaj boze slucaja...Ovaj rezim ekonomisanja sam pokupila iz jedne knjige zene koja je fakticki bila beskucnik i ekonomisanjem stigla do miliona....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 183
25.8.2010 14:51:12   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ne kontam kao neko ko ima goste u stanu moze toliko vremena provesti za racunarom?user posted image

pa mozda su izasli u set_nju

vesela, tacno, uspjela sam dorucak napraviti, lijepo ih ugostiti nekim cokoladicama.. i javiti bratu da ih izvede do grada jer sam trudna i ne odgovara mi ova vrucina, a zapravo nemam novca da ih ja vodim po gradu... razumijete na rucku su za neka 2 sata pa idem da spremim od ovog sto mogu. Molim ljude da imaju razumjevanja, jer zaista nije sprdnja, pokusavam da vidim druga misljenja da bi se ispravno postavila prema muzu. Gosti ce biti i otici, ja i on i nas problem ostajemo. A cini mi se je ozbiljniji nego sto sam mislila sudeci po iskustvima koje imaju druge zene...

Pa sto ne pozajmis od brata 20-ak maraka da napravis pristojan rucak i da kupis namirnice koje ti trebaju?
Zaista nisam zlonamjerna, ali fakat nista se ne podudara...ili je kod mene zivot previse jednostavan...

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 25.8.2010 14:52:12 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 184
25.8.2010 14:52:46   
Blue rose RR
Ja fakat ne kontam gdje je nestao onaj stid iz ljudi???
Kako možete privatne probleme, razmirice na ovako javan način prezentovati i eto nešto kao tražiti savjet ?
Ma dajte, eto mi sisali vesla ... a onda kad vas muž, brat, sestra, gosti provale, onda moljakate za brisanje nick-a i postova.

De ba, uozbiljite se i rješavajte probleme sa onim sa kojima ga imate, a sve su šanse da su problemi više u vama (mislim na ove anonimne) negoli u onome što prezentujete nama.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 185
25.8.2010 14:52:52   
Hanady RR

pa kžem ti ja ...ima i takvih ženo...
ama ne treba bit nezahvalan onome što se ima...
bogami moji gosti mene kad požele ...pogotovo mama...ona bi jela i makarona sa mnom bez ikakvih porblema.

nego kod anonimne dublji je problem....
al ona mora sa mužem razgovarati...
dala nam je detalja haj haj...možemo haman skontati i koje...
al hajd nek i skontamo mi...zamisli izleti on pa skonta...tek bi ona problem imalauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 186
25.8.2010 14:53:02   
M kao Mama

vesela zna poslovicu: Ne pravi pitu ko ima, nego ko je nauio, e takoi za ove goste,ko je nauio da ugosti,on e ugostiti pa kako god, a ko nije, aba mu milioni,

Neposredna veza do poruke: 187
25.8.2010 14:56:31   
veeseelaa
ok mislila sam kad ti se neko najavi naravno bujrum al Boga mi kad nemas.... da uzmem zadnji zalogaj ispred djeteta ne bi il na ustrb bilo cega sveske, olovke zaista ne bi
Prijatelji bi razumjeli situaciju, nek prijatelji zovnu u tom slucaju mene il nek dodju s punim cekerima, pa ja, kad smo prijatelji
To je moje misljenje

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 188
25.8.2010 14:57:07   
chuci
draga anonimna nemoj ti u kupovinu bez njega.

meni se čini da on ne zna za troškove kao što je deterđent, meso i pavlaka i šamponi. nego on gleda kao ti si na nešto potrošila pare i sad tražiš njemu. fino ga uputi u tajne trošenja para na omekšivače i rižu i ostale namirnice.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 189
25.8.2010 14:58:45   
M kao Mama
Zato moj muek ide samnom u nabavku i nije mu dobro kada doe na kasu, hahahahah

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 190
25.8.2010 15:00:03   
Nedi
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Zato ja svog pripremim odmah na ulazu u prodavnicuuser posted image user posted image user posted image user posted image I uvijek sam tu negdje 10-15 kM razlike

Neposredna veza do poruke: 191
25.8.2010 15:02:00   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Nedi

Zato ja svog pripremim odmah na ulazu u prodavnicuuser posted image user posted image user posted image user posted image I uvijek sam tu negdje 10-15 kM razlike

ja kad idem s muzem u nabavku ja platim na kasi a kasirka mu kaze: Boga mi ti dobru zenu nasao hahahah
eh rekoh da znas user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 25.8.2010 15:03:13 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 192
25.8.2010 15:05:25   
Hanady RR

e vako i jauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja i djecu povedem ponekad kad u tom mjesecu planiram sebi kakav izdatak...
pa fino djecu fatam a on se kartice fata....
al ja njemu fino ažem neće ovo danas biti više od ______KMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 193
25.8.2010 15:06:37   
š t a

evo ja sam mm NAPRAVILA RUČAK ZA 3KM, TIKVICU NAPUNILA KROMPIROM I RIŽOM.
i sad ću ga izljubit kad dođe, on je zlato i blago kad ja ovo pročitah.

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 194
25.8.2010 15:06:38   
hanabanana
Meni je tesko shvatiti stavove po kojem je zena ta koja mora znati sta fali u kuci. Kod mene muz samostalno ide u kupovinu, idemo i skupa, ali ode i sam.
I ne kupuje MENI, uvijek kupuje NAMA.

Neposredna veza do poruke: 195
25.8.2010 15:09:38   
teacher75
IZVORNA PORUKA: hanabanana

Meni je tesko shvatiti stavove po kojem je zena ta koja mora znati sta fali u kuci. Kod mene muz samostalno ide u kupovinu, idemo i skupa, ali ode i sam.

eh, nazalost, vecina je takvih na nasim prostorima. mamice ih razmazile a onda isto nastavili u svom domacinstvu, zena mora da misli na sve... ja ako ne kazem da nesto fali nece ni primijetiti dok mu ne zatreba, a onda sam naravno ja kriva sto toga nema...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 196
25.8.2010 15:12:00   
ziki
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

e vako i jauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja i djecu povedem ponekad kad u tom mjesecu planiram sebi kakav izdatak...
pa fino djecu fatam a on se kartice fata....
al ja njemu fino ažem neće ovo danas biti više od ______KMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

legenda si user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 197
25.8.2010 15:12:48   
Blue rose RR
I onda kažu da smo feministikinje, da smo ih prevele na svoju vjeru (misli se na način života), da smo ih napravile papcima i tako dalje, i tako bliže :)

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 198
25.8.2010 15:12:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: hanabanana

I moj Hanabanana nekad ode sam u kupovinu, a vikendom cesto  napravi on rucak. Nije sovinist, ni macho.
Ali jednostavno on ne zna dobro kao ja sta mi fali u kuci. OK moze vidjeti da li ima ili ne dovoljno paste za zube, toal. papira i sl., ali ne zna koliko mi  treba tjestenine, imam li van. secera i sl.user posted image

(odgovor članu hanabanana)
  Neposredna veza do poruke: 199
25.8.2010 15:13:53   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Blue rose

I onda kažu da smo feministikinje, da smo ih prevele na svoju vjeru (misli se na način života), da smo ih napravile papcima i tako dalje, i tako bliže :)

da sam bogdo user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *