Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:09:51
Niobe
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
IZVORNA PORUKA: Niobe Al kontam da si ti njoj to trebala rec na pocetku, ono tipa, eto imate pravo na kafu i dorucak(npr.) ono da zna.
A da ja to njoj sve kažem lijepo na kraju mjeseca??? Ono tipa evo prošao 1 mjesec, hajde da sumiramo??? A šta mislite??
Uopste nije losa ideja, cak stavise. Prvo joj istaknes pozitivne stvari, ali onda naglasis cime nisi zadovoljna. Npr. Benjamin vas voli, sto mi je jako drago, bla bla, pristup vam je izuzetno dobar. Međđutim, ovaj mjesec bih vas zamolila i sljedece ............................................., vodite vise racuna o ......................................., nemojte raditi ................................................., I NE JEDI MI U KUCI
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:10:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: sahara
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
IZVORNA PORUKA: sahara
Uh dobro je. Ja sam se majke mi bila nafurala da nešto samnom nije ok Sutra ću joj reći za higijenu definitivno!!! A ovo za hranu.... ne znam, šta ću, neka jede, jbg ne mogu joj reći eeee nemoj jesti.... baš mi bezveze...
Ma mislim da je lakse dijete voditi nekome, ipak i taj neko onda ima svoj komoditet, kontas, a ko zna sta me ceka, nisam sad mislila da ti pametujem, ali jbg ja sam terso pa ce biti svega
meni se prijedlog ne svidja, odvedeš dijete nekom a on se uhvati npr pranja prozora i usisavanja Ovako znaš da se kod tebe neće vala uhvatiti nekog posla, držače se djeteta
Ma ako je nego dzon onda moze i u tvojoj kuci gledati TV ili lupam spavati, nema tu izglreda pravila.
ma stavim ga u sobu bez kreveta i tv, valjal ova?
, ma najbolje nabavi robota i stavi kamere po stanu i skopcaj ih na posao i ne treba ti niko
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:11:34
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Niobe
............................................., vodite vise racuna o ......................................., nemojte raditi ................................................., I NE JEDI MI U KUCI
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:12:23
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Niobe Al kontam da si ti njoj to trebala rec na pocetku, ono tipa, eto imate pravo na kafu i dorucak(npr.) ono da zna.
A da ja to njoj sve kažem lijepo na kraju mjeseca??? Ono tipa evo prošao 1 mjesec, hajde da sumiramo??? A šta mislite??
Uopste nije losa ideja, cak stavise. Prvo joj istaknes pozitivne stvari, ali onda naglasis cime nisi zadovoljna. Npr. Benjamin vas voli, sto mi je jako drago, bla bla, pristup vam je izuzetno dobar. Međđutim, ovaj mjesec bih vas zamolila i sljedece ............................................., vodite vise racuna o ......................................., nemojte raditi ................................................., I NE JEDI MI U KUCI
Slažem se na Niobe, tačno tako...stavi je pred sebe i kaži. I molim te daj joj do znanja da to što je ručku napravljeno eto može da jede al da ti prigovora što sarma nema prilog ...mislim garant nema smisla.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:13:47
aicha
............................................., vodite vise racuna o ......................................., nemojte raditi ................................................., I NE JEDI MI U KUCI
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:14:33
aicha
IZVORNA PORUKA: Hanady
Slažem se na Niobe, tačno tako...stavi je pred sebe i kaži. I molim te daj joj do znanja da to što je ručku napravljeno eto može da jede al da ti prigovora što sarma nema prilog ...mislim garant nema smisla.
enisa...jel pojela sav pire il je i vama ostalo priloga???
Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:14:54
Hanady RR
Slažem se na Niobe
ups...meni naumpalo haman pa lupetam...
duboko se ''izvinjajem'' za lapsus al šta ću moj prst ''jezik'' otkačio kao i ja kompletna uglavnom
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:17:04
škorpija
neko reče kamere, ali fakat ja planiram kad moja teta bude sa bebijem sama po čitav dan da ostavim uključen diktafon da vidim šta se dešava. iako tetu dugo poznajem, kad je moje dijete u pitanju vjerujem samo sebi, mužu i mojoj mami i NIKOM više
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:17:16
Hanady RR
E sad mi pade na pamet...Eni mogla bi ti kao u onoj emisiji Mjenjam ženu ( mislim meni je ta emisija stupid a l nema veze) napisat pravila na A4 formatu i zaljepit na zid. Što da se žena ne zabuni pa da još pomisli da ćeš počet birat da nekuhaš jela koja ona ne voli.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:18:52
Hanady RR
Ma dobro ženice ne traba baš bit paranoičan, pa izgubit ćemo živce totalno...čuj kamere i diktafon...al PRILOGA UZ SARMU NEMA I TAČKA.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:19:44
aicha
aicha, ma jok, ona kraljica napravila samo sebi škorpija, ta tvoja je legenda, čuj i tebe nudi
e fakat nidje veze
da i vama pirea nije ostavila.....stvarno je sebicna
mijenjaj to enisa
drugi put odmjeri dobro tetu i pitaj je o prehrambenim navikama
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:22:44
aicha
Ma dobro ženice ne traba baš bit paranoičan, pa izgubit ćemo živce totalno...čuj kamere i diktafon...al PRILOGA UZ SARMU NEMA I TAČKA.
suti, ne bih da vas plasim al svakakvih teta ima
ja sam gledala emisiju kako su neki roditelji primjetili cudno ponasanje kod djece i strah i sl...neki su primjetili masnice i postavili skrivene kamere...joj loodila da vidis zena bukvalno uzela malo dijete i baca ga po sobi...svasta su radile...i to istiniti slucajevi
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 0:26:55
aicha
IZVORNA PORUKA: noaa
Enisa preko svega bi nekako presla al da mi neko zapisava wc i da mi ne opere djete to nebi trpila nasla bi nekog drugog.
mora se teta poslije 2 kahve, voca, rucka s prilogom i slatka razrahatiti tako da su tragovi neminovni
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 10:00:39
Nedi
Draga nisi paranoična i ja to radim...s vremena na vrijeme. Ali da nabrojim po tačkama 1. Naša teta je jako čista, njena kuća je čista (živimo u istoj zgradi pa njih dvoje malo gore malo dole), B je čist uvijek - guza, odjeća, lice, sve 2. Iako sam joj ja rekla da pojede šta god želi, ona ipak siđe svojoj kući i jede i još pritom često nahrani B kod sebe svojom hranom. Nekad njena sestra napravi ujutru neke lijene pite i B jede dole sa užitkom i neki dan mi kaže hoće timkine pite 3. WC uvijek kako ga i ostavim 4. mrlje od hrane su one sasvim slučajne, kao što se i meni desi 5. ne pere suđe jer ga ni ja ne perem, samo pod vodu i u mašinu 6. ujutru kad dolazi obavezno nešto donese B, voćku ili nešto da bi se on zabavio a mama završila spremanje i šmugnula a da B ne pravi cirkus pri izlasku
Draga moja ti imaš veliki problem, iskreno ja bih promijenila tetu. Postavi diktafon obavezno i javi šta je bilo. Zaključak: Moja teta je najbolja teta na svijetu i iako neće vidjeti ali za moju tetu.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 16.12.2009 10:18:09
Suzana
Draga Enisa,
Na osnovu iskustva sa moje dvije tete, ja bih na tvom mjestu toj ženi dala otkaz... I kao i ti, bila bih jako nezadovoljna. Bezobraznica jedna... A vidim da se ti ustručavaš i odugovlačiš da joj bilo šta kažeš... E sada, bojim se da ti nju nećeš moći prevaspitati. Jer ne mogu da vjerujem da može sebi dozvoliti da tebe kritikuje i kaže da nije uz sarmu imala prilog, ma bacila bih je kroz prozor. Meni su moje tete vrlo često znale skuhati ručak za nas, djeca su mi uvijek čista i uredna, kuća također. Stvarno svakakvih žena ima... Probaj porazgovarati s njom, ali "pusti glas" da tražiš novu tetu... Sretno!
PS: Pročitah ovaj post, pa vidim da je malo s brda s dola, ne zamjeri.
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.