Bakir2009
|
Moj mali je koristio dudu od svog prvog dana . U početku je to bilo da meni olakša , a poslije se toliko navikao na nju da nije mogao zaspati bez nje , ili kada bi mu u toku noći ispala , tražio bi je onako žmireći rukicom , kada bi je našao , stavio u usta i nastavio spavati , a ako je ne bi uspio naći onda bi svi bili na nogama tražeći dudu jer bi on vrištao dok je ne dobije........a po danu je čak dvije nosao i stalno mjenjao.Prošle godine u septembru mjesecu mi se razbolio, imao je narednih 7 mjeseci gnjojne angine , streptokoke u grlu i nosu , često bronhitis , otežano disanje , a o curenju nosa da ne govorim..... Često smo ga kući inhalirali , čak smo pored inhalatora kupili i aspirator za nos pa ga jadnog patili svaki dan s tim....Prije 7 dana otišli smo kod jednog jako dobrog bronhologa, koji kada mu je vidio dudu u ustima rekao da se čim prije moramo rješiti dude , po njemu česte upale dolaze od nje , i bronhije mu nepravilno rade ................Jao da samo znate kako sam bila ljta i na sebe i na dudu , Čim smo došli od doktora otišli smo kod jednog cuke i Bakir ja cuki dao dudu jer je cuko plakao , i njemu je trebala duda. ....Uh, kada sam to obavila , bojala sam se šta dalje kako noć progurati.......prvu noć se probudio 3 puta i plakao je , dala sam mu malo čaja , drugu noć isto tako , treću nije se ni budio.......Nije je ni preko dana tražio , kada bi vidio od druge djece samo je pokazivao , kao oni imaju dudu....i to je sve .ZAključila sam da je izgleda mami bilo traumatičnije se rješiti dude čak više nego djetetu..........I da, moj mali , već 6 noći tako lijepo diše , više "ne hrče" , nos ne curi , aspirator ne uključujemo 6- ti dan. Neko napisa , čini mi se Jelena , da joj doktor kaže da od dude bronhije nepravilno razvijaju, i čini mi se da je u pravu , bar na mom primjeru vidim. Ako BOg da drugo djete , neka mi niko ne unosi dudu u kuću......... Lijep pozdrav!