mišur
|
IZVORNA PORUKA: medic slatki drage moje molim za jedan savjet, ovako, vec 10 tak dana malenom od 16 mj ne dajemo cucu s namjerom da je vise ne koristi, jer je zubima otkinuo jedan dio i vise mu je nismo dali, sve fino ide, privikava se polako, bolje spava po noci, ne budi se osim jednom da popije mlijeko i vidim da je svestan da je vise nema. medjutim kada god izadjemo vani ili nam neko s bebom koja ima cucu dodje u goste, maleni vidi cucu i totalno odlijepi hoce da je uzme, place, ponasa se agresivno, pa me zanima da mu mozda nisam brzo,rano i naglo oduzela nesto sto mu je jako bilo drago. bas mi je zao kada se tako ponasa kada vidi cucu da dodjem u iskusenje da mu je ponovo dam, jer ga ne mogu slusati da tako zalosno place. Ja na tvom mjestu ne bih sad posustala i dala mu opet dudu, jer to znači vraćanje na početak priče... Ne samo za vas, nego i za njega-ponovni postupak odvikavanja od njemu tako drage i mile dude, i ponovni stres za njega...Jer po meni to ipak jeste neka vrsta stresa za naše bebane, obzirom da im je duda dugo vremena bila glavna vrsta utjehe... Sad kad ste pregurali najgore, a to je da je on po noći ne traži, niti po danu, morate nekako pregurati i to što je se sjeti samo kad je vidi kod druge djece... Možda da mu nekako kažete da ta duda nije za njega jer je tuđa, da je kaka, da je on veliki dječak ili slično...Nešto da smislite i da se držite toga... Znam da je on još mali i da ne shvata sve, ali ako mu stalno budete ponavljali, zapamtiće sigurno... Mi smo Luku u novembru odvikli od dude i tad je imao 1,8 mjeseci, i rekli smo mu da je njegovu dudu pojeo cuko... Danima kasnije, kad niko više ne bi ni pominjao dudu, on bi se odjednom sjetio toga i rekao da je cuko pojeo Jukinu dudu Sretno, u svakom slučaju!
|