|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar2
26.11.2014 19:38:20   
bejbibi
Meni malo bolje sad...a nesto sam stalno gladna :( valjda sto mi nista ne sjeda pa hocu samo da jedem nebil naisla na nesto fino...sad sam samo pospana jakooouser posted image ....

LOPTICA user posted image bas mi je drago kad cujem ovako nesto...kod tebe ovo treca trudnoca mashalla..nek su ti ziva i zdrava.. Joj i ja nekad pozelim puno djeceuser posted image al vidjet cemo kako je sudjeno....

Sta vi mislite zene,jel bolje vise djece il max 2??? Mislim kako zamisljate tu buducnost :)... Nekako kad vidim potodice sa puno djece bas lijepo...pa jos ljepse kad odrastu:)... Nas je troje u roditelja :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu loptica7)
Neposredna veza do poruke: 1326
26.11.2014 19:49:44   
morenaa
Bejbibi i meni je ovo trece dijete, iako je ova trudnoca bila bas neplanirana sad sam presretna.. kad vidim koliko se moji N. i M. vole to je neopisivo, sad su mi vec poceli maziti stomak i pitaju svaki dan kad stize bebauser posted image treba puno strpljenja alsu djeca stvarno najveca radost

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1327
26.11.2014 19:51:28   
Vanja88
Loptice wow koja optimisticna prica, da su ti zivi i zdravi!!! Moj svekar uvijek kaze neka djece ako ima u kuci za dvoje,ima i za troje:)
Ja sam 4godine radila na tome......bas kad sam se opustila doslo je do toga, saznala da sam trudna bas na dan kad sam imala termin zakazan kod dr da vidimo neki postupak sta i kako dalje....To ti je Bozije! Nece kad ti hoces
Ja sam jedinica kod roditelja, znam taj osjecaj ako zena moze da rodi i zeli, 3 je fino...mozda u 4 :))

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1328
26.11.2014 20:08:27   
mala curica
Ma zene su zmajevi user posted image
Zena,majka ,kraljica.....user posted image

Zene masAllah za trece bebice da su vam zivi i zdravi,najvece blago.
Koliko vidim ja sam se najduze ovdje trudila za bebicu.(8 godina)
Bozija milost nema kraja,digla ruke i opustila se i eto meni mog user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1329
26.11.2014 20:34:21   
bejbibi
MORENAuser posted image kakav li je to osjecaj kad imas troje,cetvero :) ma mislim super :)... Ja nekad pozelim i 5,6 user posted image ..kod mene isto obje trudnoce neplanirane :) al neka hB.. Kad vidim koliko se neke zene pate da docekaju svoje bebice:(( al eto hvala Bogu sve super ispalo za MALU C,VANCHI,LOPTICA isve ostale koje se bore da dobijy dijeteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image neka djece :).. Jest,najveca radost :)))

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1330
26.11.2014 22:10:07   
loptica7
Istina je da neće kad ti hoćeš, nego kad Bog da. Ja sam 10 god u braku, a u početku se čuvali nismo odmah htjeli djecu, mladi, zeleni... E pa koliko sam se poslije pokajala za to. Kad sam htjela, neće...
Ali evo aBd bit će ih troje, a za ostalo ćemo vidjeti.
Drago mi je što su se i vama ostvarile želje za djetetom, neka ih, Bože im zdravlje. ´Koga je Bog stvorio i košuljicu mu je iskroio.´

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1331
26.11.2014 23:51:35   
Vanja88
Nista mi ne znamo jedna o drugoj i kroz sta smo sve prosle a ima i onih koje prolaze jos uvijek.
Mi se isto od prvog dana nismo cuvali, ali eto...
Mislim da kad rodim da cu se kao kisna godina isplakati od dragosti.. Ja sam tip osobe koji ne stavlja puno u javnost neke svoje probleme i ako me nesto muci ili sam povredjena zbog bilo cega ja to u sebi vise, pusti me...proci ce me samo od sebe ne volim razgovarati, nazalost takva sam i sa mm ali razumljiv je pa dobro nekako izadje sve :)
Sta je tu je Isusove muke trpiti moras! Ali na kraju sve ispade ok, ako nije ok onda jos nije kraj :)
MILENIUM cekam tebe da odgvoris u ove kasne sate:D
Ja sam danas isla do trgovine sa mm, donji me dio ledja bas otkida od hodanja haos mi bilo...jeli,ja oprala sudje i malo posklonila po kuci i bas sam sama sebi teska jedva se krecem user posted image

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu loptica7)
Neposredna veza do poruke: 1332
27.11.2014 7:48:18   
loptica7
Dobro juto svima!
Vanja...Ovo plakanje me podsjetilo na moje prethodne porode.user posted image Čim sam rodila ja se smijala i plakala kao kišna godina. Dr i babica skočili, što ti je što plačeš, a ja kažem da ne znam.user posted image user posted image

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1333
27.11.2014 10:25:42   
mala curica

IZVORNA PORUKA: Vanja88

Nista mi ne znamo jedna o drugoj i kroz sta smo sve prosle a ima i onih koje prolaze jos uvijek.
Mi se isto od prvog dana nismo cuvali, ali eto...
Mislim da kad rodim da cu se kao kisna godina isplakati od dragosti.. Ja sam tip osobe koji ne stavlja puno u javnost neke svoje probleme i ako me nesto muci ili sam povredjena zbog bilo cega ja to u sebi vise, pusti me...proci ce me samo od sebe ne volim razgovarati, nazalost takva sam i sa mm ali razumljiv je pa dobro nekako izadje sve :)

Ovo kao da sam ja napisalauser posted image
Sama sam sebi obecala ako ikada zatrudnim,curama u cekaonici napisacu svoji zivotnu pricu.Ne da ih smaram,nego da im pokazem da ima sve teze od tezega.
Eto hvala dragom Bogu trudna sam i nisam se usudila,nezz iz kojeg razloga, da napisem svoje zivotno iskustvo i kroz sta sam sve prolazila i trpila.
Mislim da sam davno jednoj clanici na pp ukratko napisala kasa je pala u depresiju i sve crno gledala.Da joj pomognem da nihe toliko crno kako moze biti.

Eeee sada dobro jutro i od nas.
Danas sam odlucila,vec od sinoc imam u glavi,da pravim mantije za rucak.
Sada na netu nadjoh neki recept za kolac,tako da cu i njega probati.

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1334
27.11.2014 10:28:00   
marinčii
DD zenice,
Ja odmah da kazem da se divim svim zenama koje imaju i odluce se za vise od dvoje djece,jako volim djecu al sam ja tako plasljiva i evo ova me trudnoca psihicki bas crpi neznam ocu li i bi li mogla opet sve proci ponovo.
Evo nocima se budim i razmisljam ,tako se bojim da nesto ne podje krivo ma toliko sam se opteretila da se bojim za sebe i svoje psihicko zdravlje:-(

VANCHII znqci sve boli heheh,ma i ja sam rastelovana sto bi se reklo,jutros ja kukam a mm ce meni ,mala sitno brojis ne mozes da stojis;-)...
ROSE,MORENAA nadam se da je kod vas situacija bolja i da prehlada prolazi ...
Ostale imate mahanje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu loptica7)
Neposredna veza do poruke: 1335
27.11.2014 10:48:02   
Andy_Bec23
Jutro i od mene ja tek ustala user posted image Izvadila meso da napravim za rucak i rizu .... Nista mi se neda .....

Marinc draga bas je isto i meni tako, jamislim da ce mo ja i moj m ostat na jednom djetetu :-( Na zalos moja psiha je davno otisla i ja se bojim svake sitnice i stalno razmisljam ... Idem i psihologu nekada al shvatite me da imam dobar razlog ipak sam izgubila 2 djece i svega me strah tako da znam kako ti je iako kodtebe sve ok i sve super ide i sve bilo super do sada onda mozes zamislit kako je meni :-(

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1336
27.11.2014 11:09:45   
marinčii
ANDY draga ja se tebi divim,ti si se digla posle svega i opet usudila da tako brzo postanes mama,molim dragog BOga da ti podari sve najbolje i da nikada vise ne osjetis ni priblizno takvu bol ,ne zelim to nijednoj majci na ovom svijetu.
Sto kazes kod mene sveburedu bilo hvala BOgu al kad sam ja nekakva plasljiva neznam ni sama sto,trudim se to promjeniti jer znam da strah nista dobro nece donjeti moze nas samo paralizirati i sprjeciti da zivimo i uzivamo u zivotu,iskreno i ja razmisljam da odem psihologu da malo popricam s nekim jer niko drugi me ne razumije ,:'(
Moji roditelji su isto izgubili bebicu 20 dana nakon sto se rodio,nikad nisam pitala mamu kako je to podnjela i prezivila,al kontam da joj je sigurno to prebolno bilo jer nikad o tome nije pricala,al eto svasta covjek prezivi ,nije ni svjestan da moze i ima snage dok ga ne snadje...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 1337
27.11.2014 11:45:02   
Andy_Bec23
E draga moja marinci svasta covijek moze da podnese, vjeruj u tom trenutku nemas drugi izbor i moras kroz to proci ... Nedo Bog nikome tako sta :-(

A ja sam se uz mog muza digla jer je on bio jak i trebao me uz sebe i onda sam i sama otvorila oci i digla se morala sam inace bi bila vec 2 metra pod zemljom .....

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1338
27.11.2014 11:55:08   
Andy_Bec23
Ja sam vec rucala, ode sad da se spremim pa idem narucit zavjese nove ako su i danas na snizenju :-)user posted image

Neposredna veza do poruke: 1339
27.11.2014 11:59:18   
marinčii
Ma da ANDY ne daj boze nikome,
Nego ncemo vise o ovim ruznim i tuznim temama...
Jel uzimas zavjese za bebija ili ?
Mene zanima ove zenice koje su rodile na carski ,koliko kila su izgubile?Ja nekako kontam vise se izgubi prilikom prirodnog ili grijesim?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 1340
27.11.2014 12:08:56   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: marinčii

Ma da ANDY ne daj boze nikome,
Nego ncemo vise o ovim ruznim i tuznim temama...
Jel uzimas zavjese za bebija ili ?
Mene zanima ove zenice koje su rodile na carski ,koliko kila su izgubile?Ja nekako kontam vise se izgubi prilikom prirodnog ili grijesim?

Ma da ajmo ljepse teme user posted image ne uzimat cu za dnevni zavjese a za bebija jos necu dok mu nebudemo pravili djecju sobu od spavace onda cu sve preuredjiva a ima vremena do tada :-)
A sto se tice kila ja mislim da je to isto i kod carskog i kod prirodnog poroda :-)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1341
27.11.2014 12:09:56   
Andy_Bec23
Pa ti ces se porodit za 8 dana ako dragi Bog da joj sto je proletilo vrijeme ajme user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1342
27.11.2014 12:22:46   
marinčii
A da pa bebam ce s vama u istoj sobici spavati,tako je i najbolje .
Mi imamo jednu sobu tako da smo svi skupa,bit ce nam malo skuceno al sta se moze.Abd dogodine ce mo momcima napraviti sobu pa ce biti bolje..

Joj andy ja ne mogu da vjerujem da se tako priblizilo, nadam se samo da ne krene prije i zaboli me a beban naopako sta cu onda...to mi je sad najveca briga hahah ja i moji strahovi..
Mislis da jenza kilazu isto,negdje sam procitala da posteljica raste s bebijem i da mogu doseci istu kilazu bas mi to bi cudno?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 1343
27.11.2014 12:59:29   
rose 87
evo i mene,kod dok. nisam bila,tek sljedece sedmice moram nazvati da bih dobila termin,ja isto,nemam temp. hB pa je odmah lakse a grlo cu ljeciti
marinchii ja u prvoj trudnoci dobila 16kg,nekih mjesec poslije poroda ostale mi samo 4 viska,bas sam brzo gubila kg,ali je kod mene to sve ustvari bila voda jer sam bas punooo oticala,puno vise nego sada,ali me je zato dojenje slomilo,svi kazu gubis kg ja nisam ja sam samo vratila,tako da sam sad kad sam zatrudnila imala 10kg vise nego prvi put,valjda opet necu tako,ja jutros stadoh na vagu i lijepo me iznenadi nije u +,zadnjih sedmica sam bas naglo dobijala na tezini valjda je stalo malo...
user posted image moje koje ste dugo cekale na svoje bebice ili koje ste izgubile bebe kapu vam skidam,kad vidim vase price shvatim koliko zena moze biti jaka,ja sam prvu user posted image dobila odmah kad smo imali nezasticen odnos,ovu sam cekala skoro godinu-bas sam se lose osjecala,beznadezno ali eto hB dao nam je bebicu i to relativno brzo u odnosu na neke ljude,to cekanje,pa poslije krvarenje u pocetku me toliko prepalo da sad samo oslukujem i cekam,u prvoj user posted image sam uzivala bez ikakvih opterecenja i mislila sam da ce i druga biti takva ali sad jedva cekam da sve prodje i da samo uzmem svoju user posted image u ruke user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1344
27.11.2014 13:02:45   
rose 87
eh da narucih na fb odjelce za iznjeti user posted image iz bolnice i sad stvarno moram zavezati kesu hahaha,neki dan sam isto kupovala odjecicu i imamo od brata dosta stvari,sad zaista pretjerujem ali eto morala sam jos ovo da kupim,doduse na snizenju je pa me izaslo povoljnije nego da sam ovdje gdje trazila i kupovala user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1345
27.11.2014 13:42:11   
marinčii
ROSE draga pa kako termin tek iduci tjedan,pa jesi mu rekla.da si prehladjena i da si trudna,joj ovi nasi doktori i umrijet mozes dok dobijes termin,svasta.
Nego ti navali na ove prirodne preparate bit ce to dobro dok nema temp vjerovatno ke samo mala virozica...
Znaci priblizno isto kila se gubi i pri carskom ,super.
Sto se tice dojenja ja dok sam dojila i nisam se debljala naprotiv mrsala a jela normalno,pa sam bila i mrsavija nego prije trudnoce,a kad sam prestala s dojenjem vratila sam te kilice i bila na svojoj normalnoj kilazi..

< Poruku je uredio marinčii -- 27.11.2014 13:52:20 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1346
27.11.2014 14:09:33   
rose 87
marincii ma ima termin nekada ujutro a ja nemogu bez mm,nemam vozacku pa jos ovako bolesna da se petljam oko busa jos bi gore sta pokupila,ma i ja mislim da je neka viroza jer da su kakve bakterije u pitanju vec bih imala temp. sigurno,a valjda se tesko tjelu izboriti sad,svakako sljedece sedmice trebam redovno na kontrolu pa ako ne prodje vidjecemo sta ce mi reci
eto mene je dojenje zeznulo bas,kad god bi on na siku ja slatko u usta,jednostavno nisam mogla bez slatkisa,a i nisam imala kad kuhati pa smo dosta puta jeli onu brzu hranu,sendvici,tjestenina,pite kupljene,nije bas da sam se debljala ni od cega jer sam jela bas,malo me zeznulo i to sto sam tako brzo izgubila kg na pocetku pa se opustila ono kod mene ce ovo brzo ici ali eto dobro je,hvala Bogu zdrava sam a kg cemo rijesiti nekako,sreca mm je nekakav pun razumjevanja,bitno da me on voli i razumije i odmah je covjeku lakse sa svim...odoh praviti rucak

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1347
27.11.2014 14:18:22   
marinčii
Ma da glavno da smo zdravi ,mi nasa djecica sve ostalo je lako.
A sto kazes i meni ce sad biti zeunuto nece imati ko da mi pomogne,mm ce biti na odmoru mjesec dana al kad o nezna kuhati ,lako je meni za nas dvoje mi mozemo i suho nego mi zbog M on ne voli nista nego corbice pa cu se morati nekako potruditi da bar njemu napravim inace ce biti gladan a ionako mi slabo jede..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1348
27.11.2014 15:22:01   
bejbibi
Dan zenice,eto i mene da sta saram ovdje :) ja sam sinoc tako slatko zaspala, ne sjecam se kad sam zadnji put tako..uz tv,ne znam ni kako sam zaspala.. Al sam se probudila oko 5 jer mi smetalo svjetlo na tv i ona klasicna muzika neka user posted image bas sam picajxla kad spavam..mora bit totalna tisina i mrak...

Vidim pricate o kilama user posted image ej super pitanje MARINCI si postavila..nikad nisam razmisljala o tome kako kad je CR al et isto se izgleda gubi..ma briga me. Ja se vise ni ne vagamuser posted image stvarno nisam optwrecena..bitno da me mm razumije,njemu sam uvijek ista user posted image ... Samo xdravlja da je sve ostalo ce se srredit.nemojte mi se opterecivati takvim glupostima ko kile..pa normalno da cemo se udebljat..
I ja sam gubila kile dok je M dojio a jela sam normalno..meni je normlano nekaf i citav jljeb pojest user posted image samo jedite drage moje,barem u trudnoci mozemo sta nas je volja hahahahaha..... Jos kad bi mogla uzivat u tome sto jedemuser posted image ubi me ovaj ruzan ukus u ustima..da hoce sve hairli proc pa da se najedem ko covjekuser posted image
Idem ruckati..vozdrica

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1349
27.11.2014 15:27:05   
marinčii
BEJBIBI joj razumim te ja za taj okus eto ako ti je lakse nisi jedina i mene mori,jedono ga nema dok jedem:-),jel zavrsim eto njega da mi sve bude bljakica...

Ja sam mm napravila spisak sta sve ocu jesti kad rodim,ima da se udebljam vise neg u trudnoci svega sam se pozelila vala...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *