|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparoskopija
24.3.2010 6:48:25   
ena0002
Tina55 nadam se da ce ti jos neka od cura koja je strucnija odgovoriti, nisam sigurna ali ako je taj drugi jajovod skroz zacepljen nisam sigurna moze li tu laparoskopija puno pomoci user posted image . Ali se svakako konsultuj sa ginekologom.

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu tina55)
Neposredna veza do poruke: 651
24.3.2010 8:35:16   
Alhemicarka
Tina55 ja sam ti poslala pp, ako ne mogu uraditi laparoskopiju, može se ići na vantjelesnu, upravo se za to i radi vantjelesna. Najbolje da svog doktora to sve pitaš, a da sam na tvom mjestu potražila bih mišljeje još nekog ljekara. SRETNO!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 652
   RE: Laparaskopija
29.3.2010 22:49:46   
sara za
Obzirom da sam novi član foruma,prenjet ću vam svoje iskustvo sa drilingom jajnika.Već godinama se borim sa neplodnošću i pošto imam Pcos,između ostalog radila sam dva puta driling jajnika,prvi puta u Zenici 2004 i rezultat poslije je bio nula,situacija ista,drugi puta sam radila prije mjesec dana u B.Luci i ne znam sta će biti,čekam prvu prirodnu menstruaciju nakon toga,čini mi se da je ovoga puta malo dugačije,jer imam sve moguće simptome da ću dobiti bez nekog velikog kasnjenja,i doktor mi je rekao da će mo odmah krenuti sa stimulacijom-klomifen.Iskreno nenadam se previše,jer sam toliko toga prošla,ali nikada se nezna.Što se tiče samog postupka totalno bezopasno i bez neke velike procedure,poslije boli nekih deset dana,ali svakim danom je sve lakše,vrijedi pokušati,ako nekoga nešto interesuje slobodno pitajte.user posted image

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 653
8.4.2010 10:57:24   
miari
Drage moje..malu pomoć molim. Bila sam na laparoskopiji 26.02. Menstruacija mi je poslije došla 24.03, znači 26.dan od operacije sa ovulacijom. danas mi je 16dan ciklusa a od ovulacije niti o nema. Zanima me nakon koliko se uspostavljaju normalni ciklusi, kako je vama bilo i kada bi mogla ići ponovno napraviti hormonalnu sliku da se vidi dali je došlo do poboljšanja. meni je i prolaktin bio nešto povišen što su doktori rekli da bi se sa normalizacijom ciklusa trebalo srediti jer normalno da mi je tijelo pod šokom ako ne dobivam po 3-4 mj. zadnja 4 ciklusa ovulacije je bilo( po bazalnoj temp.se vidi). da li je kod povišenog prolaktina sasvim ovulacija odsutna ili bude ponekad?(mr hipofize nisam radila) Molim vas za savjet...pleaseeee.hvala unaprijed.

(odgovor članu sara za)
Neposredna veza do poruke: 654
8.4.2010 11:23:18   
veda
Tina55 Ja sam imala slicno iskustvo.Prije tacno 10 godina imala sam endometricnu cistu na lijevom jajniku koja je bila ogromna nakon cega su mi odstranili lijevi jajnik i jajovod.Kasnije sam pokusavala zatrudnit ali nisam mogla. u 9 mjesecu 2008 godine sam kod Mehmedbasica radila HSG gdje mi je desni jajovod bio totalno zacepljen,a kako sa lijeve strane nemam,meni je rekao da necu moci zatrudnit prirodnim putem.Medjutim u 3 mjesecu 2009 godine ostajem trudna,nije bila vanmatericna, nego sasvim normalna trudnoca.Kada sam ga posjetila-Mehmedbasica, rekao mi je da se eto- odcepio sam od sebe? Nakon 10 sedmica dobila sam spontani pobacaj, plod nema odkucaja srca.Tako da iako moja prica ima tuzan kraj htjela sam da te utjesim da znas da to sto  ti je  jajovod zacepljen nemora znacit da ces imati vanmatericnu,moja trudnoca je bila matericna a to sto sam imala spontani,to je druga prica.

(odgovor članu tina55)
Neposredna veza do poruke: 655
8.4.2010 21:46:59   
ena0002
Miari ja sam nakon laparo imala sasvim normalne cikluse, odmah mi se slj mjesec sve uspostavilo kako treba.
Veda bas mi je zao zbog tvog iskustva user posted image

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 656
11.4.2010 22:08:26   
dada_sa
e draga miari ja ti bitku sa pRL vodim od 2006 i imam PCOS i pijem dostinex i sada mi je PRL normalan, ali kada mi je bio povisen PRL nisam ni user posted image  imala redovno tako da nije bilo ni ovulacija, ja se lijecim kod dr Zelije

(odgovor članu miari)
Neposredna veza do poruke: 657
7.5.2010 13:50:42   
patrizia
Pozz cure

Imam jedno pitanje.Mojoj je prijateljici rečeno da odmah ide na laparoskopiju,odmah bez da ide na HSG.Zar HSG-om nije moguće ustanoviti dali su prohodni  jajovodi.Meni je prije 5 dana urađen HSG i dr.kaže da su super prohodni i da je sve ok.Ako se jedino to može ustanoviti laparoskopijom a vjerujem da je puno bolnije i invazivnije zašto se radi HSG da se vidi prohodnost jajovoda user posted image
Hvala vam

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu dada_sa)
Neposredna veza do poruke: 658
7.5.2010 14:21:23   
/MMK/
patrizia laparoskopijom se uz ispitivanje prohodnosti jajovoda pogleda stanje unutrašnjih organa, pa se ako su potrebni neki zahvati, to odmah i uradi ( otklanjanje priraslica, cisti, eventualno driling jajnika).

Laparoskopija je zbog svog načina obavljanja pouzdanija metoda, znala je kod nekog broja pacijenata pokazati drugačije stanje od HSG-a.

09.2010.

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 659
21.5.2010 8:57:57   
Dacaa
Devojke ja sam radila laparoskopiju u martu.Prvu m.sam dobila normalno na vreme i cak bila mi je normalna.Ja zbog policisticnih jajnika,poremecaja hormona imam produzeno krvarenje!Ali proslog ciklusa sve je bilo ok!Da li mi verujete da mi se lice iscistilo?user posted image user posted image Inace kad sam bila u decembru na jednodnevnoj dijagnostici bracnog steriliteta rekli su mi da su mi jajovodi udaljeno zacepljeni...Bila sam tuzna ali sam se pripremala za vto,tj.da ocistim priraslice koje su videli na toj dijagnostici da ih ima jako mnogo.I tako odem ja sad u martu na laparo.kad ono jajovode su mi sredili zato sto su bili pri kraju zacepljeni,i jos kao vidljive skorije ovulacije!!!!To pre nisam imala.user posted image I jos sam prosli mesec isla na folikulometriju i imala sam folikul 13 dana 21mm i endometrijum koji mi je bio 7.3mm,sad mi je 11.5!!!Opet nije doslo do trudnoceuser posted image Sad sam na klomifenu prvi put,moj gin.kaze da ubrzamo sve4 to posto se te grozne priraslice vracajuuser posted image .Zelim samo da kazem ovom svojom porukom svim zenama da se meni posle laparo.sve promenilo!Na boljeuser posted image Pre toga nisam imala nikakve sanse za prirodnu trudnocu.Sad imam bar fore sest meseci da ostanem prirodnouser posted image Devojke samo napred,isplati se!Ima puno njih koje su odmah posle toga ostale user posted image !
Ja sad cekam sledecuuser posted image !Nadam se da nece doci sto iskreno zelim i vamauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 660
21.5.2010 10:30:43   
Aleah
Drage djevojke, zeneuser posted image
Evo da se i ja javim na ovu temu, odnosno da se nadovezem na prethodni post...Ja sam u februaru ove godine bila na laparoskopiji i moram se sloziti sa Dacom da je i kod mene sve krenulo na bolje nakon iste..Kod mene je u pitanju bila endometrioza, tacnije cista na lijevom jajniku koja je smetala zacecu. Tom prilikom pronadjena je jos jedna mikroskopska cistica unutar samog jajnika pa su i nju uklonili i uradili propuhivanje jajnika..
Ranije su mi menstruacije bile uzaaaasno bolne, a sada su sasvim uredne, cak sam i prvu nakon lpr. dobila na vrijeme kao da se nista nije ni desilo..Sada su uveliko manje bolne, tacne i uredneuser posted image
Mogu samo preporuciti onima koje bi trebale na lpr. iz raznih razloga, da se nista ne boje, to je savim bezopasan zahvat a uveliko koristan, jer se vidi pravo stanje unutrasnjosti i otkrivaju razlozi eventualne neplodnosti. Istom prilikom se uvijek radi i "propuhivanje" jajnika ukoliko je potrebno, tako da su nakon zahvata sanse za zacece povecane.. U razgovoru sa jednom od sestara, rekla mi je da vecina zena nakon zahvata zarudni u roku od 2-3 mjeseca, s tim da to naravno nije nikakva garancija..
Nego da skratim...za one u nedoumici, ja bih je svakako preporucila jer je vrlo vazno ako unutra ima nesto oku ili ultrazvucno nevidljivo, to je jedini nacin da se otkrije i ukloni na vrijeme, jer priraslice mogu da rastu i jos vise zakomplikuju stvar, pa da se na kraju moraju i sami jajnici otklanjatiuser posted image
Ja sam bila prestrasena kada su me uputili na zahvat, da sam danonocno istrazivala, ma pretumbala internet, knjige, knjizice i brosureuser posted image , tako da je meni to sve na kraju djelovalo sasvim ok.user posted image
Uradite sto trebate, sve sto vi mozete a onda se ljepse nadati kada znamo da smo korak blize..A nada posljednja umireuser posted image user posted image

Bog samo kaze "budi" i ono bude!

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 661
13.6.2010 23:25:51   
b1977
halloo ja sam nova na forumu i zelim da se nadovezem na ovu temu............ja sam isto imala ovu operaciju prilikom koje su mi uklonjena 2 mioma i jedna cokoladna cista na lijevom jajniku prije par mjeseci.ali meni su u bolnici rekli da najmanje 2 mjeseca nesmijem ostati trudna tj.dok ne prodju 2 ciklusa jer moze doci do vanmatericne treudnoce ili trudnoce u jajovodima,nakon svake operacije se dakle mora cekati najmanje 2 ciklusa da prodju,sa ovim zelim da upozorim Dacu da malo priceka sa user posted image

(odgovor članu Aleah)
Neposredna veza do poruke: 662
14.6.2010 10:33:47   
Dacaa
Evo i mene!Jos uvek nema nista novo ali se trudimouser posted image user posted image Dace Bog bice.A sto se tice odnosa nama su rekli da mozemo imati odnose kad ja procenim da se dobro osecam.Hvala ti na savetu znacice drugim curama,meni je taj period prosao.Ma kod nas je sve drugacije....user posted image Sreca pa mozemo na ovakav nacin da razmenimo utiskeuser posted image user posted image

(odgovor članu b1977)
Neposredna veza do poruke: 663
24.10.2010 22:33:22   
amaniamanic
cao drage moje :):):)
Imam zakaanu operacijucokoladne ciste 1.11.2010 kod dr.Masica  u Vojnoj bolnici....I dosta sam procitala ovdje  pomazu iskustva nasih dragih forumasica i stvarno nam je stranica super :):):)
Pokusavamo skoro godinu i po sa bebomuser posted image ali nista i od prosle god od decembra su pocele bolne menstruacije itd..da bi na kraju endrometrioza bila...user posted image
Odoh to da obavim vise i

Nadam se bebici poslije ovoga...
Sto zelim i drugima.. :)

Da li ima ovdje kod nas zenica koje su zatrudnile poslije operacije i koliko jkje to bilo vremenski poslije...Nisam bas sve procitalada bih upratila....

Pozzzzzz za sve :):):)
kkiiisissiiiiccccc

Poz drage moje

(odgovor članu Dacaa)
Neposredna veza do poruke: 664
26.10.2010 12:24:06   
edina77
ja sam nova na ovoj temi pa da ispricam svoju pricu 2005 god. sam imala vanmatericnu trudnocu odstranjen desni jajovod posle toga radila sam HSG do trecine lijevig jajovoda prolayno dalje kao za dlaku prode tako mi je barem doktorica objasnila i odma predlozila vantjalesnu oplodnju jer nije mi nikad predlagala da uradim laparoskopiju.Posle toga dva puta ICSI nista da napomenem da sam rodila prije vanmatericne trudnoce imam sina devet godina.Pomozite mi da li bi bilo dobro da to obavim sad pa mozda ostanem prirodnim putem trudna citala sam vase postove i primjetim da ste sve to gotovo radile i da nije nista strasno .

(odgovor članu amaniamanic)
Neposredna veza do poruke: 665
29.10.2010 13:12:10   
AZRAC
Cao svima,
Da vas ukratko upoznam sa mojim problemom. GOdinu dana pokusavam da sotanem trudna i nista. Uradimo sve nalaze ia ja i muz sve oK. Uradim HSG zakljucak sumnja da su oba jajovoda zacepljena, da bi se tacno utvrdilo jesu li zacepljeni predlaze se laparoskopija. Zakazana sam za 23.11 kod Drljevica u Opcpj bolnici. Zanima me jel neka oda vas radila ovakakvu vrstu laparoskopije odnosno da utvrde i po mogucnosti procepe zaceplejene jajovode? Ima li uspjeha? Kakav je ovaj dr? Nisam bas puno o njemu nasla na netu-- Svaka info je dobro dosla

(odgovor članu edina77)
Neposredna veza do poruke: 666
31.10.2010 12:56:17   
amaniamanic
AZRAC...
Ja ujutro idem javi t ti sve..
POSLALA sam ti privatno poruku..
pozzz

(odgovor članu AZRAC)
Neposredna veza do poruke: 667
1.11.2010 7:42:49   
ena0002
AZRAC dobrodosla user posted image
Vecina nas je radila dijagnosticku laparaskopiju, a to je izmedjuostalog i ispitivanje prohodnosti jajovoda, pri cemu se radi i propuhivanje ukoliko nisu prohodni. Ima dosta slucajeva gdje se laparoskopijom odradi i to propuhivanje i poslije sve bude OK. Mislim da kod tezih oblika laparo ne moze pomoci ali to je opet sve individualno i nista ni dr. ne moze unaprijed reci.
Sretno i da bude sve OK user posted image user posted image user posted image
Edina77 ma ako imas mogucnost da odradis laparo, odradi, nije to nista starsno a bices sigurna je li prohodan taj jajovod ili ne.

< Poruku je uredio ena0002 -- 1.11.2010 7:43:52 >

(odgovor članu amaniamanic)
Neposredna veza do poruke: 668
4.11.2010 11:52:59   
mella_29
ćao svima,nova sam na forumu pa imam nekoliko pitanja,trebam operisati endometriozu pa me interesuje da li je neka od vas to radila u Zenici u bolnici?  sve sam potrebne nalaze uradila i sa njima trebam otici anesteziologu pa tek onda ce se odrediti datum operacije (tako mi je doktor rekao)medjutim papa test ce biti gotov tek za 10 dana,pa me interesuje da mi nece zastariti ovi nalazi (rtg,ekg itd) do operacije-svaka info je dobro dosla,hvalauser posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 669
7.11.2010 7:46:04   
ivannna
Cao svima,
evo da se i ja pridruzim ovoj temi, prvo sam procitala sve postove i moram reci, da ste mi puno pomogle. Naime mi smo u trudilicama vec dvije godine, imala sam jednu trudnoću prosle godine koja je na zalost zavrsila kiretazom u 9-oj sedmici. Nakon toga su mi konstatirali endometriomsku cistu na lijevom jajniku. Nalazi svi u redu, uredne menstruacije, uredne ovulacije, mm spermiogram dobar, al od trudnoće ni T.
U septembru se prvi put javim dr.Godinjaku, on potvrdio endometriom, radili jedan mjesec stimulaciju, i sada mi je predlozio laparoskopiju (jer vjeruje da ta endometrioza svojim "toksinima" ometa zatrudnjenje), dao mi je da vadim nalaze i da mu se onda javim. Ja sam isla kod njega na Terme, jer mi je problem izlaziti s posla, pa me sada interesuje da li i sa nalazima za operaciju mogu opet u Terme kod njega da mi zakaze termin ili moram na Kosevo.
Pomalo me strah operacije,al mi ovi vasi postovi govore da to ipak nije nista strasno,pa eto nadam se boljem. Iako sve ove postove sam procitala a nisam vidjela da je neka od vas jos uvijek ostala user posted image ili ja nisam dobro vidjela.
Izvinite na dugom postu pusa svima i user posted image user posted image

(odgovor članu mella_29)
Neposredna veza do poruke: 670
7.11.2010 10:34:15   
mella_29
cao,dobro dosla na forum,i kod mene je situacija slicna,moram na operaciju endometrioze,isla sam privatno doktoru u Zenicu koji mi je rekao da povadim nalaze pa da se onda javim,nazvat cu ga u ponedjeljak da vidim da li trebam doci privatno ili u bolnicu da zakazem termin,jer taj dio mi nije jasan,pa ti javim (nadam se da su procedure iste obzirom da smo iz razlicitih kantona),:-)

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 671
7.11.2010 21:17:55   
san4
Draga Ivannna!Bila sam u slicnoj situaciji.Mozes doci u Terme,ali doktor tamo nema uvid u planirane operacije,pa ce ti predloziti da dodes na kliniku ili ce ti dati broj telefona klinike,pa ga mozes kontaktirati i napomenuti da upise planirani termin laparoskopije.Nad doktor je stvarno divan!user posted image

(odgovor članu mella_29)
Neposredna veza do poruke: 672
8.11.2010 20:47:58   
ivannna
Cure hvala vam puno na odgovoru, onda cu pokusati da ga nadjem na klinici, pa  ako ne uspijem, onda cu otici na Terme, mozda je najbolje da uhvatim kad je dežurni na klinici pa da mi onda zakaže :).
Danas sam pokupila upute za nalaze pred operaciju, pa vec sutra krecemu akciju. Nervozna sam strasno.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 673
9.11.2010 8:27:39   
mella_29
zvala sam doktora i zakazao mi u cetvrtak u bolnici da bi utvrdio tacan termin operacije,kaze da bi op trebala biti sredinom ciklusa po mojoj racunici to bi bilo do 25 ovog mjeseca,vec me trema drma,jos kad sam cula da se ostaje 5-6 dana u bolnici sva sam se zabrinula,. da mi je da mi se neko javi ko je to vec radio u bolnici u Zenici ali izgleda da su vecinom u Sarajevu user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 674
9.11.2010 10:24:28   
Almaa
ivannna otiđi na kliniku i reci sestrama da si dosla da zakazes termin za operaciju i one ce te odmah poslati kod dr. bez cekanja (naravno ako je tu), jer to se zavrsi u par sekundi, on pogleda u rokovik kad ima slobodno i zakaže ti.
Sretnouser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.11.2010 15:42:25 >

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *