|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Laparoskopija
2.2.2010 15:51:43   
vjestica
Neutješna jest, bušenje jajnika jeste driling
većini cura bude malo drugačija user posted image nakon laparo, a vjerovatno zavisi šta je rađeno i mislim da je to ok i da nema razloga za brigu
naravno kad odeš svom ljekaru, pitaj ga, za svaki slučaj
što se konca tiče, i meni je onaj na pupku dugo smetao i na kraju nisma čekala kontrolu nego sam otišla svom dr, da mi izvadi konac (i mene je dok sam pokušaval sama izvući 100 znojeva oblilo user posted image , a na kraju otišla svom dr i on to makazicama otkinuo za čas)

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.3.2010 15:05:01 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 626
   RE: Laparaskopija
2.2.2010 17:35:22   
malamacamaca
Ceza, ne odugovlaci ako si za operaciju,endometriomi ne nestaju sami od sebe  nikada....nazalost...poslusaj vise misljenja 200km nije nista kad je zdravlje u pitanju.
Druga stvar ako ti endometriozna cista pukne...tek ces problem imati...ne igraj se i ne predomisljaj...Meni je kolegica savjetima i konstantnim prebacivanjem (njoj je pukla endometriozna cista od 7 cm i razlila se po trbusnoj supljini) da odem kod Godinjaka i da on kaze sta se moze uraditi bukvalno isla na nerve...ispostavilo se da je u bila upravu....

Neutjesna...ja se sad malo prepadoh i ja cekam prvu menstruaciju nakon lapaproskopije pa nece valjda biti bolna user posted image .trebala bi doci za dva tri dana posto sam ja na pilulama....jojjjjj

(odgovor članu Ceza)
Neposredna veza do poruke: 627
2.2.2010 21:52:08   
yasemin
drage moje trudilice ja većeras bila kod doktora i on kaže da idem na IVF vantjelesnu u junu ..da ne radim laparoskopiju ...desni jajovod je off i da to tako ostane da živim s tim da se čuvam prehlada ....
teoretski do juna mogu i prirodno zatrudnit jer je lijevi OK 100%
da li neko ima iskustvo kad doktor ne preporučuje laparoskopiju kod začepljenog jednog jajovoda?user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 628
3.2.2010 8:02:07   
Anoniman
malamaca nemoj se prepadati evo meni je već danas lakše ali brate isteklo je podobro i to sve neki komadi.

Juče sam bila kod dr.što se tiče konca on je malo povukao i ja sam zvijezde prebrojala,dio koji je virio je odsjekao a ono što je ostalo kaže il će sam isplivati il će ga nestati jer je onaj konac što se ne vadi nego što se topi sam.Pitala sam ga hoću li ići na kontrolu u V.bolnicu i rekao je da bi bilo fino posjetiti "operatera" koji me radio da i on vidi kako je stanje.Pitam ga kad ću kod Vas,kaže kad ti prođe user posted image  nazovi me da dođeš na UZ da počnemo sa praćenjem unutrašnjeg dijela.

Eto to vam je to ,tako je prošlo kod dr.

(odgovor članu malamacamaca)
  Neposredna veza do poruke: 629
4.2.2010 19:59:49   
malamacamaca
imam lijepe vijesti.....Ceza i Makice29
Patohistoloski nalaz mi je dosao i zvanicno na desnom endometrioza...na lijevom su bile funkcionalne ciste,ni traga endici na lijevom jajniku iako je prvobirno nalaz bio endica na oba jajnika.....ja sam sretna...eto ima nade da iako nije najgore uvijek...jedna strana je cista.....user posted image user posted image user posted image user posted image plakala sam od srece...
Neutjesna ....dobila sam i nemam bolova sve je normalnooo.... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 630
5.2.2010 1:03:42   
Ceza
Cestitam! Sve najbolje! A sada se baci na posao za user posted image Sretno, najsretnije ti bilo!!

Neposredna veza do poruke: 631
5.2.2010 8:06:34   
Anoniman
malamaca nek je sretno i hairli i drago mi je da je OK sa user posted image  da te ne boli

Neposredna veza do poruke: 632
5.2.2010 10:17:24   
Makica29
Super Malamaca! Drago mi je da je bolje ispalo nego sto si ocekivala user posted image user posted image
Od srca ti zelim da sto prije javis jos ljepse user posted image vijesti!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 633
7.2.2010 9:48:01   
malena27 RR
prenos postova sa teme laparoskopija ciste na jajniku:

Drage moje, interesuje me da li je neka od vas radila laparaskopiju ciste na jajniku i sta mislite o tome?
Naime, ja vucem cistu na lijevom jajniku od juna prosle godine (tad sam je otkrila na ultrazvuku, a pitanje je od kad je uopste imam) i cista je duzine oko 5 cm. Od oktobra prosle godine pa do danas koristim terapiju kontraceptivnim tabletama Diane 35 koju mi je preporucio dr. i  kad sam u subotu otisla na kontrolu cista se uopste nije povukla. Velicina joj je bila 50x47, a sada je 49x35 mm. Dr. mi predlaze ako do kraja ciklusa ne nestane (a misli da nece kad nije do sada) da uradim laparaskopiju u Vojnoj bolnici.
Nije me strah operacije ako je neophodno a mislim da jeste jer mi stvara probleme. Naime, bol u donjem dijelu ledja i nogama ima veze sa cistom kao i bolan seksualni odnos. Zbog svega toga mislim da bi trebala to da uradim a i dr. tako misli. Pogotovo sto mi moze onemoguciti jednog dana zatrudnjivanje.
Inace, imam nepunih 26 godina.
Voljela bi da cujem i vasa misljenja ili eventualna iskustva.

Draga Sarah,
žao mi je da ti se cista nije povukla. Koliko se sjećam, išle smo kod istog doktora. Meni je pronašao polip na endometriju zadnji puta kad sam bila na kontroli i to veličine 11x6mm i isto mi je predložio da ga, ako sam ne ode, uklonimo hirurškim putem.
Za tebe je bolje da uradiš i tu proceduru, pogotovo zato što želiš zatrudniti. Koliko sam čitala po internetu, to nije uopšte strašno, relativno kratko traje, a jako ti povećava šanse za trudnoću.
Ukoliko smatraš potrebnim, možeš potražiti i drugo mišljenje. Želim ti puno sreće.
p.s. jesi li nastavila s terapijom?

Jesmo buducamama, isle smo kod istog dr. Poslala sam ti pp.
A terapiju sam nastavila (ali izgleda da ne pomaze).
I ja sam citala da to nije strasan zahvat i da se brzo poslije njega pacijent oporavlja i da se u svakom slucaju preporucuje to uraditi ako ne pomaze terapija i ako cista uzrokuje probleme.

Draga Sarah,
ja sam radila laporaskopiju ciste na jajniku prosle godine u maju. Bila je preko 5 cm pa me dr poslao na vadjenje krvi i radio je nekakav nalaz, (ne mogu se sjetiti kako se zove al imalo je veze s nekim brojem 125 ili 135) i uglavnom bio je los pa mi je preporucio operaciju. Nije nista strasno ( a ja sam ti poznata kao kukavica) daju ti anesteziju i za 3 dana si kao nova. Meni je jedino bio problem sto su mi tako otkrili enodometriozu, zato sam i imala ciste. Dr mi je rekao da mogu ostati trudna odmah nakon toga, samo sto se to meni nije desilo jer nemam ovulaciju,user posted image    Oprosti, ja se raspisala...uglavnom, bolje da to odradis i ocistis se, jer ce onda sve biti u redu! Drzim ti fige!!!user posted image

Hvala ti Damjana. Pretpostavljam da ti nisi radila tu laparaskopiju u Sarajevu.
Meni svi preporucuju dr. Godinjaka da kod njega radim, ali do njega je jako tesko doci. A dr. mi je rekla da je ovaj dr. u Vojnoj bolnici isto jako dobar, valjda mi ne bi preporucila bilo koga.
A taj nalaz sto si ti radila pretpostavljam da je bio tumor marker CA 125.
Ja sam to radila kad su mi tek ustanovili cistu i bio je dobar nalaz (u granicama normale).
Pusa!

Draga Sarah,
Nisam imala to iskustvo, ali jeste moja kolegica koja je upravo prosli mjesec radila laparoskopsko uklanjanje ciste u Vojnoj bolnici i juce je pocela raditi nakon bolovanja. Pa ti evo njeno iskustvo - u novembru su joj otkrili cistu 3,2 cm. Predlozili da saceka i vidi hoce li se povuci (posto ona zeli djecu nisu joj dali Diane terapiju jer ipak je to kontracepcijska pilula i poremeti ti hormone pa treba duze vremena da se sve unormali kasnije). U januaru cista ne da se nije povukla, nego je narasla na 4,3 i pojavila se jos jedna! Odmah su joj zakazali operaciju, koja je (osim sto je uklonila ciste) potvrdila dijagnozu - endometrioza. Operacija je trajala nekih 30minuta, nakon toga joj je 3 dana bilo prilicno lose (dok se oporavis od anestezije, dok iz trbuha izadje gas koji ti ubrizgaju da bi mogli raditi operaciju, zavisi kako podnosis dren i kateter, jer ona nije nikako...). Onda kuci, mjesec dana lagane hrane, lagane setnje, kontrole, vadjenje konaca (3 male ranice ispod pupka, po 1-2 cm), ne smijes nositi nista tesko itd.
Sve u svemu, nije nista strasno. Najgore od svega je sto se takve ciste i endometrioza sama po sebi znaju vrlo cesto vracati. Preporuka je sto prije ostati u drugom stanju, pa se ona nada da ce uspjeti.
Sretno!

E hvala ti puno Ismihana. Ako samo mozes jos da saznas ime tog dr. u Vojnoj bolnici jer moguce je da je to isti ovaj sto mi ga je dr. preporucila (ali nisam zapamtila ime pa cu je pitati kad dodje vrijeme).

Sarah,
Nju inače vodi dr.Puzić (isto iz Vojne), a na operaciji su bili Mašić, Gutić i Nakaš, mada je samu laparoskopiju radio Mašić.

Nisam radila laporaskopiju u Sarajevu nego privatno u Banja Luci. Preporuka je bro ostati trudna sto se meni nazalost nije desilouser posted image . Valjda ce biti ok, sada se mucim sa ovulacijom trebala bih i na folikulometriju, ali sam previse psihicki napeta, pa cu mozda malo sacekati da se odmorim, a i svejedno se selim za mjesec dana, pa mi mozda nije ni pametno sada to sve ganjati. U svakom slucaju, zelim ti SVU srecu i sto prije to ocisti da dobijes malog andjelcica!!!user posted image
p.s. jeste, onaj nalaz je tumor marker, ja vec zaboravila user posted image

Ja tebi zelim da sto prije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....i da nam Sarah sredi to s cistom...i da sto prije user posted image

user posted image ćaos, ja sam radila laparaskopiju i prohodnost jajnika kod dr. Godinjaka prije godinu dana,ništa strašno.Danas dodješ,sutra te operišu, a prekosutra kući.Jedan mali rez je ispod pupka a drugi je kroz pupak.Par dana hodaš pogurena barem sam ja tako, nisam mogla ispraviti se zbog stomačnih mišića.Ja nisam imala drenove i katetere,24 sata si na infuziji i kad sm došla kući najela sam se odmah.user posted image Dr. Godinjak je stvarno super, on baš odradi operaciju savršeno.Dakle ne boj se i naprijeduser posted image user posted image user posted image

Ok, hvala ti plavuso. Ma ja se uopste ne bi bojala da kod dr. Godinjaka uradim laparaskopiju, ali do njega mi je tesko doci. A neki su me isprepadali za te ostale dr. koji to rade pa mi preporucuju samo dr. Godinjaka, ali do njega bi mogla samo preko veze (koju jos nisam uspjela naci).

nisam imala vezu, otišla kod njega zbog neplodnosti kad mi je povadio nalaze (bili su u redu) predložio laparaskopiju i ostalo je istorija.Otiđi gore i naruči se za pregled jer mora i on da te pregleda i dogovorićete se.Jest da je on škrt na riječima al zna svoj posao.I nemoj mu ništa davati, zna se naljutiti ako mu se pođe dati nešto.Ako te još šta zanima pitaj user posted image

nekoliko puta sam pisala na ovu temu, moja kuma je radila ovu operaciju u Vojnoj kod dr. mašića, nakon nepunih mjesec dana ostala je trudna, i još malo pa će akobogda uči u pet mjesec, zato cure naprijed, vrijedi

Ja sam operisala cistu na jajniku 15 dana nakon vjencanj,laparaskopski uradio mi je to dr.Godinjak i sve je proslo super,oziljak mali ostame 0,05cm,dobijes opstu anesteziju i to je to.Ja sam licno zatrudnila nakon 4mj operacije..sve je u najboljem redu proslo...user posted image user posted image user posted image

Vasa sam nova clanica i prije svega da vas sve pozdravim user posted image  
Manje vise sam procitala sve poruke koje su pisane i podijelila bih sa vama svoj problem koji nadam se da cu rijesiti jako brzo.Prijemjesec dana sam otkrila cistu na desnom jajniku velicine 6cm sto mi je djelovalo zastrasujuce s obzirom na to da nisu mogli tacno odrediti o kojoj vrsti se radi.Nakon menstruacije sam ponovo otisla na Uz  i tada su mi rekli da je vodena cista u pitanju na sto sam odahnula.U medjuvremenu sam radila tumor markere koji su bili uredu,no medjutim zbog velicine ciste su me poslali na konzilijarni pregled gdje mi je doktor rekao kao "povelika je mogla bi operacija"zahvaljujuci prisutnoj doktorici je sve odgodjeno kao da sacekamo jos jednu menstruaciju.To mi je bio znak da ih se okanem i otisla sam privatno na pregled Gdje mi je dotorica odma rekla da se radi o vodenoj cisti da za operacijom jos uvijek nema potrebe i dala mi P.Nor da pijem i da poslije menstruacije dodjem:U medjuvremenu pocinjem da pijem caj neznam da li mogu reci naziv al eto necu ovaj put,koji sam koristila sedam dana i odlazim na pregled kad cuda:ciste na desnom jajniku nema uopste vec sad na lijevom i to duplo manja od 35mmDoktorica u cudu a  i ja ali jako sretna.Trenutno pijem i caj i koristim terapiju koju mi je doktorica dala,jer doktori nemaju bas neko sjajno misljenje o alternativnoj med.Terapiju koristim do nedjelje i onda menstruacije i ponovo pregled jedva cekam da vidim rezultate
Zanima me da li je neko od Vas imao slicna iskustva s cajevima i cistama,kako tako da odjednom vise nemam toliku cistu na desnom jajniku?'
Unaprijed hvala!

pozdrav !
Evo i ja ima iskustvo sa laparoskopskim uklajanjem cisti na jajnicima . Laparoskopiju sma radila u bolnici sveti duh u zagrebu kod Dr.Kernera .
Iako me bilo starh operacije , ma ne operacije kao takve več anestezije sve je prošlo ok . Nakon laparoskopije bila sma u bolnici tri dana , oporavak prošao super , ožiljci su minimalni odnosno niti se ne vide .
Nakon laparoskopije išla sma na drugi IVF koji je bio dobitni .

cao svima,
evo da se javim i ja pa da cujem jos iskustava   i prenesem ista :( .Idem za par dana na laparoskopiju  da bih otklonila ciste na jajnicima koje sam otkrila prije par mjeseci na redovnom sistematkom pregledu kod doktorice Sabine Cengic.Ona je rekla da "lice" na endometriozne ciste i preporucila trudnocu. Folikulomertijom utvrdjena ovulacija na lijevom jajniku user posted image . Pitala sam za operaciju kaze ona ne trebaneka ti ne diraju jajnike user posted image
Tada sam se narucila kod doktora Godinjaka. Narucila sam se privatno telefonom u Termama dole na ultrazvuk i narucili su me za  7 dana od dana poziva.Godnjak utvrdio tri endometriozne ciste od 3,4 cm na oba jajnika-desni 2 ciste, lijevi 1 cista i preporucio i narucio me za laparoskopiju za mjesec.Termin se priblizava i malo me strah.Cula sam da je dobar doktor i vjerujem mu.
Nisam nikad ni pokusala ostati trudna...na tome cu da radim ove godine i nadam se uspjehu :).
Nisam tuzna i vise sam pozitivna i ocekujem uspjesno odklanjanje cisti, a onda idemo dalje. Nadam se skoroj user posted image ,
Ako imate slicnih iskustava pricajte .....hvala.

Malamacamaca nista se ne sekiraj u dobrim si rukama i sretno user posted image user posted image user posted image . Ja sam radila klasicnu laparoskopiju i budes ukupno 3 dana u bolnici, a detalje sta ti sve treba za bolnicu mozes procitati na temi laparoskopija.

user posted image Ja sam operirala laparoskopski cistu na jajniku, izvadili su mi jajnik i jajovod, kiretirali maternicu pred 3 mjeseca. Nije neki doživljaj, bolovi su i dalje prisutni, ne veliki ali smeta, nelagoda i teža prilagodba svim aktivnostima. No, nisam imala izbora, bila je endometrična - znači da se može raširiti po drugim organima. Preporučili su mi Logest tbl., treba se priviknuti i na njih-Ako nekog zanima više, pitajte. 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Makica29)
Neposredna veza do poruke: 634
8.2.2010 13:53:55   
Anoniman
Ceza mila šta ima novo,dokle si stigla ?

Ej cure ja prvi put poslije laparo dobila user posted image  na vrijem,bila baš bolna i obilna i malo duže trajala,prošla prije tri dana, kad ja sad pogledah opet ko nešto smećkasto krenulo,šta je to mile moje,jel to normalno?

(odgovor članu Ceza)
  Neposredna veza do poruke: 635
9.2.2010 17:20:09   
malamacamaca
neutjesna, i ja poslije lalaproskopije i menstruacije imam oskudno smedjkasto krvarenje...pitala sam doktora na kontroli jeli to ok i rekao je da jeste i da se cak neuobicajeni iscjedak zna vuci i mjesec dana nakon laparsokopije...nekad i malo duzeuser posted image
Inace znam da bilo kakav iscjedak koji nije normalan bilo smedjkast ili krvav (naravno osim menstruacije) koji traje duze od sedam dana zahtjeva pregled...al obzirom da je radjena laparoskopija i da je tu bilo puno ispiranja,reckanja vjerovatno nije nista jer organizam se sam rjesava nebitnih tecnosti...

ne znam nisam ti pametna za savjet...ja bih sacekala jos malo osim naravno ako te ne boli nesto ili ako bas imas tegobe,al ako si panicar otidji i pitaj.....bolje pitati nego skitati

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 636
10.2.2010 7:25:36   
Anoniman
ej mila hvala puno,već je prošlo tako da nema brige više

Neposredna veza do poruke: 637
13.2.2010 11:53:41   
Anoniman
Ceza mila jesi li živa,dokle si ti stigla,javi nam se,jeli bila il će biti ta Laparoskopija ?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 638
20.2.2010 14:12:50   
Anoniman
pa ljudi znali iko šta je sa Cezom dali je radila Laparo ?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 639
8.3.2010 19:29:11   
ančii
Drage moje evo da i ja sa vama podijelim svoje iskustvo sto se tice laparo i histerop operacije,inace sam u braku 4 god i nemamo user posted image ,al intezivno oko toga radimo godinu dana.DR mi je na uz nasla pregradu u maternici od 2 cm i malo priraslica na desnom jajovodu,sve su mi to u operacijom u Ljubljani sriktali pre 5 mjeseci,menga posle operacije je normalna nikakvih do sada promlema nisam imala operacija uopste nije teska i nepodnosljiva i sa laparo otkriju sto se nemoze vidjeti na uz,sada sam na klomifenu pa cemo vidjeti kako dalje.Pozzzz svima i sretno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 640
9.3.2010 8:25:01   
Anoniman
sretno draga,da uspije aBd

(odgovor članu ančii)
  Neposredna veza do poruke: 641
18.3.2010 15:45:22   
gopija
Drage moje,

imam jedno pitanje za vas? Mozda sam fulila mjesto i temu ali vezano je za laparoskopiju pa eto ja cu postaviti pitanje ovdje a vi mi ili odgovorite ili me uputite na pravo mjesto na forumu. Naime radi se o slijedecem:
Imala sam laparaskopski i histeroskopski zahvat 15 septembra 2009. godine i hvala Bogu, dr. Godinjak kaze da je sve u redu. Međutim, od novembra mi se menstruacija (prva slijedeca  poslije operacije) radikalno promijenila.
Prije svega, pocela je da traje duze, sto sam smatrala normalnim. Zatim, bila je intenzivna samo jedan da pa bi onda stala, pa treci dan bih dobila odliv, pa bi neki cudni komadici ispadali vani....promijenila je boju u potpunosti...totalno je narandzasta...
ali najgore od svega je sto do danasnjeg dana, kada god dobijem, dobijem i toliko peckanje, svrabez...ne mogu opisati sta vec...uglavnom jako nervira. Isto kao da sam alergicna na menstruaciju.
jer cim mi prestane sve bude u redu.

Isla sam kod zulfe na pregled, spominjala mu to...on kaze da je sve u najboljem mogucem redu...
eto pomagajte
sta da radim...pliz

Jos jednom se izvinjavam ako sam fulila temu :)

:) mi se volimo i vjerujemo da cemo uspjeti ;)))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 642
18.3.2010 16:28:20   
ena0002
Je li te dr. Godinjak pregledao vaginalnim UZV nakon toga? Ne mislim na onaj kontrolni pregled nakon 15 dana vec poslije? Ako jeste i ako je rekao da je sve OK stvarno ne znam sta da radis user posted image  Mozda ne bi bilo lose da uradis papa test. A za to peckanje kad dobijes, to ti moze biti i od ulozaka, probaj neke druge.

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu gopija)
Neposredna veza do poruke: 643
19.3.2010 10:54:35   
Alhemicarka

Pokušala sam iščitati sve postove na ovoj temi da ne pitam već postavljeno pitanje, ali sam se pogubila, pa ako je neko već pisao o ovome, ne zamjerite user posted image .
Uradila sam HSG i doktor mi je preporučio laparoskopiju user posted image . pošto ja imam policistične jajnike išla sam na stimulaciju ovulacije. Ovaj mjesec smo to preskočili kako bih uradila HSG i na današnjoj folikulometriji mi je doktorica rekla da ovaj ciklus neće biti ovulacije, već da čekam da dobijemuser posted image , da se javim pa da mi zakažu operaciju. Mene interesuje u kojem periodu ciklusa se radi laparoskopija? Recimo, ako dobijem 10.4. kad bi mi mogao biti zakazan zahvat? Pitala bih ja sve ovo svog doktora, ali ga danas nije bilo, već ga mijenjala doktorica, pa mi je sad to sve mutno. A krajem aprila bih trebala ići na put pa mi je bitna ta informacija.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 644
19.3.2010 13:58:38   
vjestica
Alhemičarka neki ljekari preporučuju da se radi poslije M, a prije O, a neki kažu da nema veze (ja sam radila 21dc)
ako trebaš u aprilu odraditi laparo, onda zaboravi na put ili odgodi laparo za sljedeći mjesec
i nema razloga za paniku, jer laparo nije ništa strašno

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 645
19.3.2010 14:19:36   
Alhemicarka
Hvala vještice, posavjetovat ću se sa svojim doktorom šta da radim.
Radila sam prošle godine laparaskopsku operaciju žući, pa pretpostavljam da je to slično, u smislu kako ću se osjecati nakon operacije i šta mogu zateći u bolnici...
Hvala ti u svakom slučaju user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 646
19.3.2010 14:41:06   
brzamala
Moj doktor nije obracao paznju na to. Laparoskopija mi je bila oko 20-og dc. Valjda je vazno samo da znas da sigurno nisi trudna i moze bilo koji dc poslije menzesa.

Neposredna veza do poruke: 647
   pomoc
19.3.2010 14:51:37   
mali dijamant
Nova sam na forumu pa me interesuje sta je kolposkopija.Radila sam propuhivanje jajnika,inseminaciju,histeroskopiju ali nikad jos nisu mi uredovili menstruaciju.Imam policisticne jajnike i evo 6 god cekam svoju bebicu al nista.Sad sam ponovo krenula u potragu i idem kod novog dokt i uradila sam sve standardne nalaze i rekao mi je da ce mi radit hormonski status i kolposkopiju(a neznam sta je to).Sutra idem kod dokt pa ako neko moze da mi se javi.user posted image

Neposredna veza do poruke: 648
19.3.2010 14:57:46   
Emica_sa
kolposkopija ti je metoda pregleda gdje ginekolog pomoću svjetlosnog mikroskopa gleda promjene na maternici,pregled ti nije nesto bolan jeste neugodan  traje 10 minuta i dosta je dobar pokazatelj nekih promjena sretnouser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.3.2010 15:04:46 >

Hello, it's me...

(odgovor članu mali dijamant)
Neposredna veza do poruke: 649
22.3.2010 14:20:15   
tina55
ćao svima,
treba mi pomoć. imala sam vanmaterničnu trudnoću i odstrnili su mi jedan jajovod, nakon čega sam nedano radila HSG drugog jajovoda i rečeno mi je da je skroz začepljen i rekli da mi presotaje vantjekesna oplodnja.
Nešto sam čitala o laparaskopiji i zanima me jel ko imao sličnu situaciju, jer bi prije svega volila probati laparaskopiju, jer taj jajovod uvijek će mi praviti rizik od vanmatevične., hvala

(odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *