jasmin
|
IZVORNA PORUKA: sara.at IZVORNA PORUKA: jasmin Ma dajte cure,kao da je zena pocinila zlocin zato sto nije otisla doktoru.Ako je uredna trudnoca,zena se super osjeca,nema bolova,zasto mora ici odmah.Uostalom,mi smo opsjednuti ultrazvucima,a oni su itekako stetni za bebu. Da se razumijemo,ja sam prva isla na pregled s 5 sedmica trudnoce,sad da zatrudnim,otisla bih na konsultacije s doktoricom,a na uzv samo u nuzdi i jednom po ulasku u 9-i mjesec. I opet,da se razumijemo,i ja sam za pregled i trazenje strucnog misljenja,no nije bilo potrebno ovoliko se cuditi. UZ Nije Stetan ni za bebu ni za majku, neznam samo Otkud ti ta nebuloza Cuj ako Nije bitno kud si ti ti pozurila sa 5sedmica da ides na pregled ... Pregledi i uz kao i vaginalni Pregledi nisu izmisljeno jer doktorima pricinjava zadovoljstvom da vire svakoj trudnici u medjunozje vec zbog mogucih komplikacija i stanja i uvid u trudnocu. U ostalom svakoj buducoj majci Kojoj je Stalo da zna kako joj se plod ljubavi razvija ici ce rado na svaki pregled i cesto Koliko god moze Za ovu iz Travnika nemam rijeci vec samo da joj kazem da ce njoj sveki jednom reci "ma nemoras ti hraniti ni dojiti ovo djete,neka bolan snaho ja cu" Iako mogu biti arogantna,no necu,samo cu toplo preporuciti preciznije iscitavanje o uzv,pa ces razumjeti :). Dalje ne bih puno komentarisala...dva puta sam napisala `da se razumijemo` i opet me nisi razumjela. Naravno da ce ici doktoru,ali joj se ne mora toliko ostro prici kao da se to mora aman istih stopa,ili ode glava. I nesto ne bih imala snage reci da je meni koja sam odmah isla na pregled vise stalo do mojeg ceda nego njoj koja ne ide,ili bilo kojoj koja ne ide.Evo recimo,jedna mamica koja je skoro dobila svoje trece pilence nije ovu trudnocu nijednom isla na uzv,inace se educirala u SAD-u,muz Amer,kod njih je sve to normalno,kod nas je `nebuloza` :):):).
< Poruku je uredio jasmin -- 30.3.2012 0:06:39 >