leona81
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Jucer smo razgovarali.Rekao mi je da previse pricam,pokazao rukom ono *mlatis praznu slamu*.Poslije je izisao van,donio cvijece,rekao dat me voli,da sam jedina bla bla.Sinoc mu kazem da mi nismo razgovarali i da ovo ponasanje ne moze ostati iza a da mi nastavimo tek tako kao da se nista nije desilo.15 puta ponovim pitanje,on cuti i 16 put odgovori.Poslusala sam vase savjete.Nasminkala sam se,sredila.I onda mi je opet pokazao onaj cudesni znak rukom.Otisao je praviti sendvice iako smo imali veceru 2 sata prije toga i rece ti i ne osjetis kad sam ja gladan.I opet je spavao u drugoj sobi.Danas je donio dorucak iz vana,lijepo servirao i pozvao me da doruckujemo.Rekao mi je da danas imamo meeting ovdje,on i ja,i da cemo razgovarati.Pokazala sam mu onaj magicni znak rukom,i rekla da previse prica te da je sve receno sinoc kada je rekao da je sa mnom zbog kcerke.To je sasvim dovoljno.Oci su mi bile pune suza,nastavio je rucati i gledati u mene.Poceo se smjeskati,slati poljupce. Mozda je kriza srednjih godina kao sto je rekla Noa.Mozda zeli nastaviti dalje bez razgovora i rjesenja problema.Mozda.100 mozda.Sad je otisao do banke.I da..Kupio mi je cvijece preksinoc.Nakon sto mi je rekao da ostaje sa mnom zbog kcerke zavrsilo je u smecu.Vidjela sam da se rastuzio.Imam osjecaj da zeli malo manipulirati,mangupirati.Ne znam.Ovo nam se nije nikad desilo.Mislim da nije losa ideja da i dalje kuliram jer savrseno je dobar osjecaj biti tip top,na distanci,i prozboriti samo ako je vezano za kcerku i njene potrebe.Vidjet cemo dokle ce ici. iskreno ovo vodi u propast. ovako neces moci zivjeti. pocetak kraja. razmisli dobro, jesi li ga pitala da li te je prevario? da li mislis da te je prevario? osjecas li to? rijeci znaju biti izgovorene i tesko je reci oprosti nakon toga, nisam tako mislio/la. cak i da ti neko nakon takvih rijeci (ostajem s tobom zbog kcerke) i kaze oprosti, znam da ne znaci puno. u svadji se zna reci svasta. nije fer to sto ti je radio iza ledja. on vise nije momak, ozenjen je covjek koji ima porodicu, zenu i dijete. mozda ima nekih kompleksa, nesiguran je, labilan zbog necega iz proslosti pa ima potrebu da se dopisuje da bi to nahranilo njegov ego. dopisivanje je jedno, i moze biti bezazleno a mislim da ti najbolje znas da li je tu bilo nesto vise. ako nije, predlazem ti da normalno porazgovarate, bez toga da spustate jedno drugom ili se vrijedjate. jedno je biti ponosan, a drugo je biti tolerantan i znati mjeru. znam da zelis da ga kaznis ali to neces postici time, samo ce tebe jos vise da boli. ako zelis da sacuvas vas brak morat ces drugacije. znas koliko je samo razvoda zbog toga sto su ljudi ponosni, ne znaju razgovarati i propadne sve zbog gluposti, cak i ako nema nekog veceg razloga. vasa kcerkica je tu najbitnija i nek vam ona da snagu da to popravite. zelim vam svu srecu svijeta.