ledy blue
|
IZVORNA PORUKA: sang Draga moja Anonimna, U potpunosti te razumijem,meni bi to isto smetalo. I sama sam jako ljubomorna. Moj muz radi sa zenama, mislim, kolege su mu uglavnom zene i, naravno, nije mi jednostavno. Ali vjeruj da je to do nas. To dopisivanje nije ok po meni, nekako mi neozbiljno, ma sta znam, sve je to stvar licnog misljenja i granica tolerancije, ali i meni bi smetalo. Ali ljubomora je uzrok tvoje zabrinutosti. Ja se isto tako osjecam. Voljela bih je se rijesiti nego ista na svijetu, borim se. Bori se i ti. To sto tvoj muz radi kod tebe stvara osjecaj manjem samopouzdanja, kao da mu ti nisi dovoljna pa to nadopunjava s drugim piskarajuci. Vjerovatno ti smeta i svaki njegov kontakt s drugim zenama iz tog razloga? Osjecas se na neki nacin ugrozeno, je li tako? Razumijem te. I zato ti savjetujem da popustis malo. Ako ti je stalo do njega i zelis ostat s njim, bori se sa svojom ljubomorom sve dok to sto on radi ne predje granice normale, onda je brate do njega i cini sta ti volja. Ovako, ako mozes, bori se sa ljubomorom, ako mu zelis to spomenuti, stisni zube i presuti, malo ohladi i ti od njega, zabavi se i ti necim sto ce njemu privuci paznju,ali mu to ne daji do znanja,nek se osjeti i on "ugrozenim". Dopusti sebi kadkad pogled prema drugom pred njim, nek se on pozabavi tvojim postupcima pa ce mu onda biti jasno sta je napravio radeci nesto sto tebi ne stima. Tako ces vidjet koliko je sati. Uglavnom popusti, ne tusi ga s tim.Pokusaj uljepsat vas brak nekim sitnicama tako da i ne pomisli na fb,da nema vremena za njega.A s ljubomorom se bori, ona je zlo, znam po sebi. Sretno! samopouzdanje gradimo sami...i nadograđujemo...i nedostatak istog i jeste osnovni uzrok ljubomore (bar tako su nas ucili sta je ljubomora ) Treba sebe izgraditi tako da niko svojim djelom ili rijecima ne moze narusiti nase samopouzdanje. Zato moj je savjet da mjenjate sebe ..svoje ponasanje, tj izgradjujete samopouzdanje,a ako i jeste ljubomorne ne treba to uvijek ni pokazati... Mogu samo da zamislim kako je njima ..kad su po cijele dane u grču...skim se pozdraviti...popricati...ma to je bar pritisak...i puknut ce kad tad...Ja naravno govorim o normalnom obliku ponasanja...koje apsolutno ukljucuje i komuniciranje sa drugim osobama..bilo kolegicama..priajteljicama isl.
< Poruku je uredio ledy blue -- 22.9.2011 11:38:30 >