Niina
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman evo me opet.. dok sam sve procitala redom pa da i odgovorim da bude jasnije sta i kako je kod nas... Prvo, da zahvalim svima na pomoci..divno je kad znam da ovoliko zena ima razumjevanja, volim i ove kritike, na mjestu su, sama sam se uvalila sto sam dozvolila da muz raspolaze vecinom novca... Mi smo oboje radili, donedavno, otkad sam ja na bolovanju... on ima vecu platu i "vece izdatke" i kod njega su novci, ali sada kad skontam uopste nije tako jer ja imam vece izdatke jer hocu rucak hocu stvari za bebu hocu ovo hocu ono.. muz ima svoju karticu i svoj racun, ja svoj, jer oboje radimo, poseban racun imamo za bebine troskove koji nismo ni takli, on nece da ga diramo a nismo ni imali razloga tada, sad kad mi se blizi porod, i kad hiljadu stvari mi treba, on svejedno misli da mozemo od dosadasnjih primanja da se pokrijemo, tj. da taj racun ne diramo nikako... a to uopste nije tako... jedino da ne jedemo svaki dan!! Dosta sam nervozna sad, mozda ne opisem sve kako treba... ja sam ljuta jer jos uvijek imam svoja primanja a desava mi se ovo, a sta sutra kad nebudem ih imala...tih godinu porodiljskog cini mi se da cu poluditit da mu trazim svaki dan... veceras ovo moram rijesiti. Dobro on ekonomise s novcem, ali od zadnje plate on je dosta prebacio na taj nas racun, nesto poplacao za bebu, i za auto, dao meni 100 km za kucu, i ostalo mu je na kartici nekih 200 300 km... i to bi najradije da ne dize...na mojoj kartici ima nekih 13 km a on kaze ma nema veze, bit ce tvoja plata pa cemo kupiti i za bebu..znaci opet moji novci. i sinoc mi govori ti puno trosis a ja jucer potrosila 50 km jer sam morala ljude docekati, soka nisam imala,.ni detrdzenta, nista, a bjednih 50 km mi je jedva pokrilo osnovno za goste...hajde vi docekajte goste sa 50 km i u to ulazi moja kartica za mob od 5 km? ljudi su dosli u 8 ujutro, racunajte, dorucak, rucak i vecera.. znaci nije boravak na sat dva vec na 3 dana???? i napomena tih 50 km nije mi on dao, to su moje pare,.. mi stek u kuci nemamo sve je u banci na karticama i racunima. Posljednje sto vam mogu reci, razrocila sam svoju djevojacku stednju sa super kamatom jer je vrsio pritisak na mene i sad cemo to spojiti s tim zajednickim racunom koji imamo...jer moramo stediti uvrtio je sebi u glavu da do kraja godine ustedimo odredjenu cifru, i ok je stednja, treba, ali bit ce babine, ljudi ce davati pare, ja do tad moram ko bjednica da zivim, da cekam da mi da koji dinar, ili da trazim, a necu da trazim, cujem neke nije trazio/ trazila nije dobio/la. to je grozno. treba da mi da sumu koja ce biti na mojoj kartici jer sad nemam znaci nekih 300 bar km pa da ne bude svako jutro jel ostavio ili nije... meni se desavalo jednom da smo potrosili njegovu platu pa dosla moja i bili smo se doooobro posvadjali, ali svako jutro sam mu ostavljala pored lampe kraj kreveta novac, nek ima, ipak ne zelim da nema para kod sebe. On o tome uopste ne vodi racuna. uvijek ima vise para u novcaniku od mene. dobili smo neke eure i sve to dala sam njemu, da razmjenimo i imamo a trebala sam ih ostaviti sebi jer on sve gleda kroz pare..dosla nam ova rodica, i on sve super pokloni, ali izgleda on je cekao lovu, to mu je bitnije od gegice koje nam je beba dobila, a nema blage da ta gegica kosta duplo skuplje od bilo koje ovdje... kad je pipnes odmah vidis koji je to kvalitet. jucer platili sladoled kaze on meni s parkingom i onim bademima sto si ih htjela 18 km eto vidis kako pare idu?!! a ne konta da ista ta rodica koja nam je dosla, donijela nam duplo skuplje stvari za bebu markiranu odjecu i njemu extra poslovni notebook i meni losion i neke jos stvarcice... ma j*** te zar je sve u parama, ima nesto i u dusi??? a njena mama, od te rodice dala nam 200 eura za bebu?? eto gdje je tu pamet?? meni je to odvratno i sto mu uopce dajem da on kontrolise finansije u kuci. malo sam pogrijesila, ljubav me opila, vrijedan, radan, posten, stedi, ma sto bih da se zamaram on je skonto hajde ja prilagodljiva, nije mi problem poslusat ga, dat mu pare da stedimo...znala sam sa svog racuna prebacivati na njegov, i to je bilo sve ok, ali on nije dotakao taj racun a bio je rekao da cemo odatle sve kupiti kad nam sta treba. i sto je najgore, kaze ove pare sto si razrocila njih cemo potrostiti, moje dakle, da ne mogu sutra reci tu si i moje pare, jer su vecinom pare o njegove plate, a ovaj racun necemo dirati.. Ali sad je odnio vrag salu, da dodje do ovoga da mi gosti dodju a ja nemam hljeb kupiti?? izvinite, ali j*** ljubav. Ludo jedna luda...NIKADA NISI SMJELA TO URADITI...a to kao nije stednja...uhhhh sto sam bjesna joj kakva stipsa majko mila..i opet sam bjesna..