Anoniman
|
Kao prvo, mani se sad ovih moralista po forumu kojima je sve strašno prestrašno, koje ne bi nikad i sl. Prevara kao prevara se svakome može desiti, pa i onim koji "ne bi nikad". Niko ne zna šta donosi noć, a šta dan. Bila sam u sličnoj situaciji, nije bilo sexa, ali sam se zapalila za bivšeg vjerenika, iako smo oboje u braku i imamo djecu. Prvo su počele poruke,pa pozivi, pa susret. I hB tu je završilo. Jednostavno, ja nisam bila spremna za nešto više. Zašto? Ne znam ni sama! Možda je i rutina tvog braka učinila svoje, svako nekad zapadne u krizu,pomisli šta ja radim s ovim čovjekom/ženom, izgubila se ona nit što nas je povezivala sve ove godine, udaljili smo se, i sl. Nekad se prevara desi i kad je u braku sve sasvim ok. Jednostavno se desi. I šta sad?! Ja ti iz ličnog iskustva mogu reći da se meni desilo da su mi upravo ti pozivi i susret pomogli da "osvježim" brak u smislu da nam je poslije toga sve krenulo nabolje. Osjetila sam da sam još uvijek poželjna i lijepa, da mogu zavesti nekoga, a da to nije moj muž. Seks (sa mm, naravno) sada je bolji nego ikad. Na tvom mjestu, ja ne bih rekla mužu. Sjedi, "popričaj" sa sobom, šta dalje? Da li vrijedi ostati sa tim momkom, napustiti muža, krenuti u nešto novo, neizvjesno? Ili je bolje ostati, ako su u pitanju trenutna osjećanja prema tom dečku, proći će. Da li je vrijednije boriti se za svoj brak (u smislu da tm i ti obnovite tu vatru koju ste nekad zapalili)? U svakom slučaju, na tebi je sve. Ti odlučuješ, ili-ili.... SRETNO.
|