Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ja mislim da svaka zena zna kada ju muz prevari.Jednostavno,to je neki zenski instinkt.Vjerovatno ce mnoge biti iznenadjene kada procitaju moju pricu.Mozda cu biti i osudjivana,bas ja koja je zrtva a ne moj muz koji to radi.Neznam odakle poceti ali ukratko-ja znam da neme muz vara.Prvi put kada se sazna,e taj prvi put je najteze.Imas dokaze,i onda kada ga suocis sa tim dokazima,prvo ide napad-jer kaze se napad je najbolja odbrana.Dakle prvo me je napao,zatim kada je vidio da nema kuda,tada nije bilo puno price.Bar u mom slucaju...Sta sam razmisljala.Naravno da se rastanem.Medjutim razmisljala sam dugo,i nekako odlucila da predjem preko toga.Medjutim nikada to nisam zaboravila.Nakon sto sam se opekla taj prvi put uvjek sam bila oprezna i pratila njegovo ponasanje.I varao me i varao.Izbijale su svadje,gdje je zena uvjek ta koja kao nesto izmislja,proglasi se blesavom i tako dalje.Dakle,prvi put je jako bolno,kasnije je lakse.Moj muz mene redovno vara,i to znam,ni ne trudi se sakriti hajmo reci neke dokaze.Sad se vjerovatno mnoge pitaju dali sam ja budala sto to trpim.Koliko god ja to pisem ovako hladno,srce me boli,patim i jako mi je tesko.Nije bilo dana da ne oplacem.Jednostavno,nisam mogla da ga ostavim.Jedan dio mene jos uvjek voli onog za kojeg sam se udala,mog tada romanticnog i njeznog muza.Pitala sam se naravno kao i sve dali je problem u meni i jedno vrijeme sebe optuzivala,ali sam shvatila da nije u meni problem jednostavno njemu je varanje postalo kao neka ovisnost.Da bi sebi olaksala da bi mogla nastaviti dalje,jednostavno sada ne obracam paznju na to.Uvjek bi mogla uzet mobitel,uvjek bi se mogla raspitati,ali znam da nakon sto nesto saznam a znam da bi saznala,meni bi tada bilo jos teze,patila bi i svaki put sve iznova.Tako zelim da zivim u miru,i jednostavno zatvaram oci,nista ne pipkam i ne istrazujem i tako nekako zivim.Tesko je i bolno,i neznam do kad cu moci to tako,ali sada tako zivim. Svi smo razliciti , ne znam i ne razzumijem kako mozes sama sebe da patis, taj dio koji voli onog za kojeg si se udala je iluzija sretnog zivota, osjecaj zaljubljenosti o kojoj svo mozemo biti ovisni ili je jednim djelom srca zeljeti....Sasvim normalno i shvatam ljude koji oproste jednom pokusavajuci spasiti brak, djeci omoguciti oba roditelja, ali kad to vec prelazi u mucenje, to je zivot robija....U cemu on tebi pruza dostojan zivot, respekt....Vidim jednim djelom svoje price opravdavas njegove prevare....Nemoj nikad zaboraviti sebe staviti u prvi plan, zar ne zasluzujes bolje, osmjeh na licu i mir u dusi...Bila sam u slicnoj situaciji ali ja sam osoba koja preko nekih stvari ne moze preci , jer ne bih mogla zivjeti pored nekoga ko je prekrsio svoju rijec , zakletvu...Ne bih mogla zivjeti da svaki dan sumnjam i razmisljam ...To nisam ja , zasluzujem bolje moje dijete zasluzujue bolje.... Tesko mi te je shvatiti u svakom slucaju sretno
|