1 - 3 recepti iz 3 | Stranica: | | 1 |
prva voćna kašica > Sastojci: jedna jabuka i jedna veća mrkva
Uputstvo: oguljenu jabuku i izrezanu na veće kriške zajedno sa mrkvom koja je izrezana na tanje kolutiće ili sitne kockice, kako ko voli i kako je kome lakše, staviti u manju dublju posudu, preliti vodom i kuhati dok ne omekša, jabuku i mrkvu potom u blenderu izmiksati sa vodom u kojoj se kuhalo, ako nema blendera onda kroz cjediljku ili na neki drugi način poznat mamama, i eto voćna kašica za vašu bebu gotova, dati odmah ili do kraja dana kada se napravi, jer ne može duže stajati
ne dodavati ništa, šećer i sl, nema potrebe,
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Dev Recept > Sastojci: Kompjuter, Internet konekcija
Uputstvo: Proveris dali stvar radi: ako radi, sve super, odis dalje; ako ne radi onda je popravljas :)
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Pahuljicina pita > Sastojci: Lisnato tijesto (jedan komad)
200g Livadskog sira, gauda, edamer
150 g Mljevenog mesa
2 glavice crnog luka
1/2 kese ili konzerve povrća za frnacusku salatu
1 jaje, susam
Uputstvo: Odmrznuti tijesto, zatim skuhati to povrće i isprati hladnom vodom kad bude kuhano (ili isprati povrće iz konzerve).
Razviti tijesto, naribati preko sir, pa se preko stavi izdinstani luk s mesom (u koji se doda malo vegete), pa onda povrće. Zamotati rolat, zarezati ga, premazati jajetom, posuti susamom i staviti u podmazan pleh. Tako isto i sa drugim komadom tijesta pa sve zajedno u već zagrijanu rerun na 250 a kad počne da rumeni na 200 (svako najbolje zna svoju rernu)…
Druga varijanta:
Sve isto ali se umjesto mljevenog mesa stave šampinjoni…
Treća varijanta:
Sve isto ali umjesto povrća pržene tikvica:
tijesto posuti sirom a zatim malo preprziti tikvice na roštiljskoj tavi na maslinovom ulju. Tikvice prije prženja držati deset__ak minuta izrezane i posute s malo vegete. Zatim preko svega posuti sa izdinstanim na luku mljevenim mesom u koji u se mogu ubaciti 2 kasike nekog paradajz sosa ili malo običnog kečapa. Da bi bilo šarenije jednu kuhanu mrkvu nasjeckati (ostaviti malo za dekorciju tanjura) Sve zarolati, narezeti oštrim nožem do trećine pa premazati žumanjkom, te posuti susamom. Staviti u već zagrijanu rernu na 250 C. Kad počne da rumeni smanjiti na 200 C Obično se peče 25 minuta al svako najbolje zna svoju rernu…
Četvrta varijanta:
Sve isto a umjesto mesa tuna…
Peta verzija:
po sopstvenom izboru
Odličan prilog: francuska salata, mocarela, ili bilo koja sezonska salata.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
<< Sakrij recept
|
|