1 - 3 recepti iz 3 | Stranica: | | 1 |
Pileca prsa sa sirom i bijelim lukom > Sastojci: 8 polovica pilecih prsa, 70-80gr putera, 4-6 cehni bijelog luka, 100gr prezle, 2 kesice rendanog parmezana, 250-300 gr tvrdog sira za rendanje (u receptu stoji cheddar cheese), pola kasikice suhog persuna, malo origana, bibera i soli
Uputstvo: - Ugrijati rernu na 180 stepeni.
- Na sporetu isopiti puter i na njemu lagano proprziti izgnjecen bijeli luk.
- U vecu zdjelu izmejsati prezlu, parmezan, izrendan sir i zacine.
- Pileca prsa uzduz prerezati na 2-3 trakice.
- Svaku trakicu piletine prvo uvaljati u puter pa onda u mjesavinu sira i prezle pa redati u cetvrtastu tepsiju ili malo vecu vatrostalnu zdjelu. Ostatak putera i mjesavine prosuti po poredanim prsima.
- Peci oko 30min ili dok piletina ne poprimi boju da je pecena.
Recept preuzet sa http://www.theidearoom.net/2014/09/garlic-cheddar-chicken-strips.html
Vrijeme pripreme: 60 minuta
<< Sakrij recept
Francuski kotleti > Sastojci: 4 teleča kotleta, 250ml vrhnja za kuhanje, 50g livanjskog sira, 50g putera, so, biber.
Uputstvo: Vatrostalnu posudu namažite puterom, kotlete posolite i pobiberite, te ih složite u posudu tako da se ne dodiruju. Vrhnje naspite u posudu ali da ne prelazo vrhove kotleta, sir izribajte na kotlete.
Stavite u HLADNU rernu i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
<< Sakrij recept
Punjene paprike > Sastojci: 8 svježih paprika – srednje veličine
350 g mljevene teletine
350 g mljevene svinjetine
1 žlica nasjeckanog luka
3 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica crvene paprike u prahu
½ žličice papra u prahu
sol
1 žlica Vegete
100 g riže
4 žlice ulja
800 ml Soka od rajčice Podravka
1 list celera
1 žlica Vegete
1-2 žličice Škrobnog brašna Gussnel
300 ml vode
Uputstvo: Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
Paprike operite i ocijedite.
Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani češnjak, peršin, crvenu papriku u prahu, papar, sol, Vegetu i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nadjenite pripremljene paprike.
Paprike popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte sok od rajčica, list celera, Vegetu i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
Potkraj kuhanja umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo vode.
Po potrebi dodajte još malo soka od rajčica i vode.
Energetska vrijednost 801 kcal / 3348 kJ
PRIJATNO SVIMA ZELI VAM VAS
S E X I S E J O :-)
Vrijeme pripreme: 92 minuta
<< Sakrij recept
|
|