IZVORNA PORUKA: nikita
hvala sto se pisali svoja iskustva...
u mene je isto, ono sto se ne smije to se ne smije, a to su vecinom stvari koje bi mogle biti pogubne za njega...
Da li je ovo plakanje kad mu se nesto ne da faza i da li je to u svake djece ili jer mu se previse pusta ?
A i ja sam uvijek govorila u sebi da ne zelim dijete kao sto ima moja prijateljica koje se bacalo po podu jer mu nije dala da ide s njom u wc ali evo vraca mi se... To je sve rezultat toga sto su previse s nama sami , bez djecijeg drustva , mama sve uvijek da a kad dodemo negdje druga djeca otimaju...U vrtic sam ga mislila poslat al kako je i on evo u zadnje vrijeme bolestan necu prije 2 god a do tada se nadam da ce postati malo jaci. Pitam se da li bih ga trebala manje ljubakat , manje izgiravat klauna jer to po citav dna radim , skoro nikad ne radim po kuci kad sam sama s njim , uvijek sam mu mnog paznje davala , muz i mama kazu i previseee, moram nesto promjeniti dok nije kasno
plakanje je djeci nekada jedini način da dobiju što žele...
moja starija je plakala a ja na svaki plač plakala za njom, mislila sad da nešto griješim....
međutim nisam...i mlađa to radi sada...
ali ja je ne ignoriše nego joj dam drugu zanimaju....
inače ako djeca rade neke stavri koje nebi trebali ili diraju ono što nije za njih...samo im treba dati zamjenu za to u obliku onoga što smiju...
pokušaj...
kada plače i baca se...ti uzmi igračku i kaži ''jaooooooo slomio medo nogu hajde da ga previjemo....i uzmeš salvetu i zaviješ medi nogu...
vjeruj moja farah medu slomljene noge 4 dana je nosala
Nemoj da se brineš, vezanost za tebe nije nenormalan stavr, nenoramlno jeda niste vezano jako....
ono jeste zajedno ste dosta...ali opet ja u tome ne nalazim ništa loše...
samo nemoj da misliš kako dijete trebađ stalno ružiti ili puckati jer nekada djeca na to s ei ogluše pa ne znaju ni što ih puckaš...kontaju ti ćeš me puvcnuti ja opte isti ti pucneš mene prestane i sve tako....
zanči nije ona jedini, sve bebe imaju svoje faze ponašanja...samo nađi sistem koji će mu pažnju odvratiti od onoga zbog čega plače
ja sam jednomsa starijom grešku napravila, smao jednom...
ona je velika sada i vidim da sam tada pogriješila jedino sve ostalo sam dobro uradila...
ne bih da se havlim ali imam savršenu djevojčicu
nadam se i sa drugom će biti isto...za sada dobro balansiramo u fazam, forama i fazonima ali opet nekeda i sama se zateknem u situaciji kad nisma sigurna jel ona mene farba il ja nju
mislim da je i to normalno