Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja recimo kad hodam po kockastom popločanom putu stajem samo unutar te kocke Ili ako čekam neku poruku, nesto vazno u tom trenu i uzasno sam nervozna, uvijek ali uvijek stisam poruku i maknem mobitel, a opet ga svejedno provjeravam svako malo. To uvijek radim kad sam uzasno nervozna i necu nikad shvatiti zasto, ali eto radim
10.06.2013, 13:47
bebaa
-11235
mahinalno brojim stepenice kad se penjem....
10.06.2013, 13:50
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
Imate li neke neobične navike?
Ja recimo kad hodam po kockastom popločanom putu stajem samo unutar te kocke Ili ako čekam neku poruku, nesto vazno u tom trenu i uzasno sam nervozna, uvijek ali uvijek stisam poruku i maknem mobitel, a opet ga svejedno provjeravam svako malo. To uvijek radim kad sam uzasno nervozna i necu nikad shvatiti zasto, ali eto radim
sve isto,i ako ima neka linija ili nesto ounaceno na dijeli kojm hodam obavezno hodam po tome i sve vise primjecujem da to i Ajla radi
10.06.2013, 13:51
Galicia
2433
OCD? Jedno je navika kao sto je npr da svaki put kad idem kod tetke svratim usput i kupim joj hljeb iz svoje mahale. A OCD je ovo sto vi spominjete.
OCD svi imamo, neko manje neko vise. Moj je da ne mogu podnijeti otvorena vrata na bilo cemu. Ustajem u po noci i zatvaram vrata po stanu/ormarima, itd.
A navika mi je da perem ruke prije wc i poslije.
10.06.2013, 13:53
Ma_Ja
292
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR Ili ako čekam neku poruku, nesto vazno u tom trenu i uzasno sam nervozna, uvijek ali uvijek stisam poruku i maknem mobitel, a opet ga svejedno provjeravam svako malo. To uvijek radim kad sam uzasno nervozna i necu nikad shvatiti zasto, ali eto radim
Ja kad cekam odgovor na poruku, a nesto mi je jako bitno, ja ugasim zvono i vibraciju, okrenem telefon naopako da slucajno nebi vidjela da je dosla poruka - a onda pocnem svako malo da virkam u telefon. Ne znam zasto to radim. Do prije par godina nikad mi nije bilo ukljuceno ni zvono ni vibracija na tel. Ako slucajno vidim da neko zove javim se, a ako ne vidim nikom nista. I da napomenem da sam opet svako malo virkala tako da sam se uglavnom javljala.
Za mene je OCD ipak poremecaj koji uveliko remeti svakodnevni zivot. Dok radim neke navike, koje ponekad i ne moram raditi (recimo kad zurim sigurno ne pazim hodam li unutar kockica ) onda je to za mene čudna navika, ali samo navika.
Nekad fokusiram pogled u nesto dok hodam i onda pokusavam ne skrenuti pogled sto duze mogu, obicno u voznji, ali naravno ne vozim ja
10.06.2013, 13:56
vjestica
4335
i ja stajem tačno unutar kocke kad prostirem veš , moraju na jednoj stvari biti iste štipaljke inače sma ok pranje ruku kad ulazim u wc i kad izlazim mi je stvar lične higijene, a ne OCD
10.06.2013, 13:58
Galicia
2433
Opsesija je sve ono cime si opsjednut i sto stalno radis, kao ti sa telefonom, i kao ja sa vratima.
Navika je ono sto sam malo prije napisala.
Svako jutro kad krenem na posao ako znam da mi i jaranica radi, nosim nam nesto slatko za pojesti. Svako jutro cim otvorim oci, palim kompjuter, opsesija.
10.06.2013, 14:00
EEDITH
1217
kada ustajem ujutru palim tvodn radio/puštam muziku/prije kafe
10.06.2013, 14:03
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: vjestica
i ja stajem tačno unutar kocke kad prostirem veš , moraju na jednoj stvari biti iste štipaljke inače sma ok pranje ruku kad ulazim u wc i kad izlazim mi je stvar lične higijene, a ne OCD
Poremecaj bi vec bio da moras odredjen broj puta protrljati ruke ili tako nesto
Ja sam jedno 3 godine morala uraditi jedan fazon svaki put kad naidje mercedes. Iz sasvim glupavih razloga me je prijateljica navukla, kao zamisli zelju i bla bla bla...rece na kraju moras to i to raditi svaki put 7 puta ako zelis da ti se zelja ostvari...to je vec bio poremecaj...i tako pune 3 godine...bilo je tesko rjesiti se osjecaja da ce se nesto lose desiti ako prestanem...
10.06.2013, 14:04
Ma_Ja
292
Hehe, ja kad sterem ves stipaljke moraju biti fino sortirane. Jedna grupa plavih za muzeve carape, pa zuta za moje, pa malo crvenih za npr. gacice, ali nikako da budu razbacane i bez reda. Iako to meni i nije nesto specijalno cudno.Imam ja u svom zivotu i cudnijih stvari.
Ako te jednog dana sustigne bijeda, ti ne govori Stvoritelju o tome kako imas jako veliki problem.Okreni se svojoj bijedi i reci joj da ti imas jako mocnog Stvoritelja.
mamina princeza 25.02.2008. mamin princ 01.10.2011
10.06.2013, 14:08
aida.
2177
I ja brojim stepenice, stalno gledam na mobitelu koliko je sati a uopste ne registrujem koliko je
10.06.2013, 14:10
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: aida.
I ja brojim stepenice, stalno gledam na mobitelu koliko je sati a uopste ne registrujem koliko je
tako i ja,bude mi glupo kad sam u drustvu
10.06.2013, 14:11
saritaa
-109
super mi je ova tema
10.06.2013, 14:12
maja78 RR
4163
ne volim haos (ne mislim na nered u kuci)
recimo kad stvari stoje moraju biti u liniji, mora biti sve poredano kako treba, naravno necemi nista biti ali ipak volim
e kod pravanj sudja sma cudna, mora biti po odredjenom redosljedu i sve drugo me nervira hehe
damma
1281
gledam registracije auta, i obavezno pamtim..bar onih koje cesce vidjam..
Anoniman
skupljam secer u kesicama gdje god pijem kafu, toplu cok. i sl.
10.06.2013, 14:13
saritaa
-109
ja jos brojim one linije na cesti kad se vozim u autu...i toome strasni nervira...
10.06.2013, 14:14
aida.
2177
IZVORNA PORUKA: bebacha
IZVORNA PORUKA: aida.
tako i ja,bude mi glupo kad sam u drustvu
I meni Pogledam na mob, neko me pita koliko je sati, a ja opet
10.06.2013, 14:14
Ma_Ja
292
IZVORNA PORUKA: maja78 RR recimo kad stvari stoje moraju biti u liniji, mora biti sve poredano kako treba, naravno necemi nista biti ali ipak volim
e kod pravanj sudja sma cudna, mora biti po odredjenom redosljedu i sve drugo me nervira hehe
Ista sam po ovom pitanju. I obavzeno kad slazem sude u masinu mora biti lijepo slozeno, ne moze biti razbacano, ako slucajno jest ja sve to fino povadim i nanovo slozim.
Da Monk krene: 1. Odjeća ima tačan plan kako se slaže i ređa u komodama, ormarima... 2. suđe u mašini tačan raspored 3. na polici ispod ogledala isto raspored 4. dok ne zaspem pomjeram nožne prste I da ne redam dalje ovog oko toga đe šta stoji ima more i nervira me kad mi neko pomjeri stavri do toga da kad sam se udala roditelji su krečili i moju sobu, iznosili su sto sa papairima na njemu da šta ne pomjere
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
14.06.2013, 09:41
anja anjica
143
Nemojte me samo zahebavati imam naviku kako kazu dojiti jezik i vrtjet pram kose,
14.06.2013, 09:48
henna ze
475
brojim sarme, sogan dolmu i paprike uvijek kad ih poredam u šerpu( ko moja nena rahmetli i nikad mi neće biti jasno zasto) spavam u čarapama..u po ljeta i u po zime... ne znam zašto..pamtim sve zivo...što treba i ne treba..brojeve pogotovo...imena proizvodjaca...karakteristike...
14.06.2013, 09:59
Lady26
9177
Hjoj, odakle da pocnem
- Ako setam po kockastom poplocanom putu, nikad ne stajem na liniju, samo unutar kocke.... - kad idem stepenicama uvijek ih brojim, u sebi naraFno - kad gledam bilo sta sto ima prevod, rijeci uvijek rastavljam na slogove i stimam da ih bude paran broj.... i ne bih dalje Dosta zasad