Otkako sam preselila u Sa, sama provedem Badnjak u pripremama, pa i nema neki poseban jelovnik- osim što jedem posno.
A za Božić (u Mostaru) imamo uvijek juhu, sarmu, pečeno meso i krompir, salate razne, pite razne i kolača gomilu. Prošle godine sam imala samo rafaelo kolač i još neki brzinski, jer sam sve radila u pauzama i prekidima dok je Ema spavala , a na ručak smo se privalili (kao pošteda zbog male bebe).
Ali zato ove godine miris božićnih kolača će se širiti već od 01.12. : razne kuglice (čokoladne s višnjama i od suhog voća), bajadera, kokos i lješnjak kiflice, a uz to ćemo i neki kremasti kolač ili tortu. Božić planiramo mi praviti kod tate, ako MM bude slobodan pošto pada u petak.
Obično mi na drugi dan Božića, kad se vratimo, dođe sarajevska rodbina i tada nije tradicionalni ručak, ali je tu obično juha, krmenadle ili šnicle u saftu, tortelini, mlinci ili krompir, neka pita ili buredžici (ovo već naručim )... koliko mi vrijeme dozvoli. Mislili smo ove godine peći puretinu u umaku od limuna, a vidjet ćemo još hoće li tako i biti. Jedva čekam!
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.