cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Badnja večera i Božićni ručak

clock-img

17.12.2010, 10:04

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: marny

ja ne pravim skoro ništauser posted image , na badnjak smo kod mame na ručku, a za Božić kod svekrve. odnosno napravit ću orahnjaču, ko uspije.
na badnjak  kod nas u Dalmaciji na meniu je obavezan bakalar i frituleuser posted image , iako ima dosta onih šta taj dan baš zaposte, a ja vooolim bakalar.
na Božić isto; pečena tuka (purica) ili sarme, a budući da ja ne volim pečenu tuku mi imamo sarme il pečenu janjetinu/teletinu , a od slatkog obavezno orahnjača.

i ja vooooooooooolim bakalar...na zalost...samo ja u ovoj kuci pa tako sumnjam da cemo praviti ove godine jer svake skoro bacimo

a fritule, obaveznouser posted image ...to svi voleuser posted image

a imas li recept za hrstule?

< Poruku je uredio dadada -- 17.12.2010 10:06:34 >

clock-img

17.12.2010, 10:35

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ja licno vise volim hrstule

dadada poslat cu ti link sa coolinarike

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

17.12.2010, 11:01

clock-img

ivanam28

pencil-img

117

Dok se nisam udala kod nas je Badnja vece bila posna,riba (lignje,bakalar,oslic,pastrmka-svi razlicito volimo),krompir salata,grah salata,jelka se kitila,cekali da idemo na ponocku..Bozic- dorucak,domaca pogaca,narezaka raznoraznih..rucak-pecenje,peceni krompirici,sarma,salate,ruska salata,supa,strudla sa orasima i grozdjicama,reform torta,sitni kolacici koji se peku od pocetka decembra..
e kako sam se udala Badnje vece kod svekra i svekrve,rucak kod mojih,navece nama drustvo dolazi..
ove godine kod mojih nema nicega,tata mi nedavno umro,a nije ni meni do pecenja kolacica nisam jos ni pocela ali moram zbog malenog neka osjeti draz Bozica,pogotovo sto mu je prviuser posted image

Nas mali princ Filip Noa dosao na svijet 13.01.2010
Prva dva zubica dobio sa 3,5 mjeseca sada ih ima 8:))
06.01.2011 maleni andjelak PROHODAO:))))))

clock-img

17.12.2010, 22:55

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Ja ove godine namjeravam praviti ako stignem brdo sarma.... zalediti šta ostane za kasnije. Sli svakako imam namjeru nešto peči, svakako zarolati teleća prsa pa na hladno rezati.
Kolača: meni božić nije bez orahnjače pa tako da ću ja napraviti to obavezno, zatim sitne kolače, mali mi obožava moj rolat pa ću posebno za njega napraviti mali dio, breskvice, tortu po nekom svom guštu - obavezno sa orasima, šubarice... ma šta mi god padne na pamet.
Imam praviti neke kolače gospođama, pa ću odasvud pokupiti po komadićke...

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

22.12.2010, 15:47

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Mi obavezno imamo sarmu. I to se toliko napravi da se jede još danima poslije user posted image I naravno, mama uvijek sama kiseli kupus i bude fenomenalan.

Uz to ide francuska salata, sezonska salata, neko pečenje i krompir user posted image

Ove godine sam ja zadužena za kolače i pravim: cimetlice i milijun komada (to su kekcići), zatim rum-lješnjak kuglice, čoko-kokos kuglice, salamicu, ferrero rocher, klastere, rolat s keksom, oblatnice i još jednu vrstu salame.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

22.12.2010, 17:00

clock-img

Anoniman

ferrero rocher,

kako pravis ovo???

clock-img

22.12.2010, 17:43

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ja cu na Badnjak praviti posni grah ( ja ga obozavam), kupus kiseli malo poprzen na ulju, luk crveni takoder malo poprezen na ulju, girice sa limunom, pogaca.... user posted image user posted image I casa crnog vina obveznouser posted image user posted image

clock-img

22.12.2010, 22:04

clock-img

anidla

pencil-img

3683

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ja cu na Badnjak praviti posni grah ( ja ga obozavam), kupus kiseli malo poprzen na ulju, luk crveni takoder malo poprezen na ulju, girice sa limunom, pogaca.... user posted image user posted image I casa crnog vina obveznouser posted image user posted image

ja bi sve ovo sad jela user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

23.12.2010, 09:00

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: felix

ferrero rocher,

kako pravis ovo???

Ma, jednostavno da ne može biti jednostavnije user posted image

I sad ti nema isprike da nećeš znati već ćeš morati praviti svom dragom user posted image user posted image

recept

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

23.12.2010, 15:29

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: felix

ferrero rocher,

kako pravis ovo???

Ma, jednostavno da ne može biti jednostavnije user posted image

I sad ti nema isprike da nećeš znati već ćeš morati praviti svom dragom user posted image user posted image

recept

obecavam,ako je lagan i "zahmetli da nije zasto nebi napravila" da i od mene sta otpaneuser posted image user posted image user posted image
hvala

clock-img

24.12.2011, 16:10

clock-img

Anoniman

Sretan Badnjak, zelim vam svima mnogo zdravlja, smijeha i prijatelja user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.12.2011, 18:04

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Sretan badnjak drage forumasice koje slavite!

Ja da sam u Holandiji kod mojih, bila bih kod ujne i njene mame tj. bake, gdje smo tradicionalno cekali Bozic uz divnu Badnju veceru.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

24.12.2011, 19:11

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: sahara

Sretan Badnjak, zelim vam svima mnogo zdravlja, smijeha i prijatelja user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.12.2011, 20:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Neka vam badnjeg dana sve na bolje krene ,
da imate za sve snage i sreće,
da ljubav vam bude ko najlepši san.
Želimo vam sve najljepše za Badnji dan user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.12.2011, 10:34

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Kod nas je danas za Božićni ručak: pogača cvijet sa susamom i božićnom svijećom u sredini, burek, punjena ćurka, restovani krompir, ruska salata, krompir juha, i mnoštvo sitnih kolačića, ali i salnjaci, makovnjača, čupavci. user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

25.12.2011, 11:02

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

Ja kao prava domaćica - na Badnjak odemo kod mojih pa veceramo, a za 1.dan Božića-na ručak kod MM-ovih,tako da ja osim kolača nista ne pravim! user posted image
Naravno za goste koji ce doci uvijek pripremljena meza! user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Zadnji članci

article-img