emma.L -> RE: Život u zajednici - pozitivne strane (13.7.2011 14:36:45)
|
Lee, zavisit će ti situacija od mnogo toga, prvo tu je tvoja, muževa i narav ostalih ukućana. Npr. ja sam uvijek bila svoja i cijenila svoje vrijeme "za mene" (jedinica) tako da sam imala problem navići se i na MM-a kad smo tek počeli živjeti zajedno. Volim ga najviše na svijetu, ali sam se često odvajala u sobu čitati knjige dok je on gledao tv. I čitala sam satima. Njegovi roditelji su super, ali sumnjam da bi im to bilo normalno ponašanje i sigurno bi se nešto nekada spomenulo što bi nekom drugom zaparalo uši. S mojim ocem nikada ne bih mogla 7 dana sastaviti pod krovom, jer i kada odemo za vikend u 7 ujutro dođe da pijemo kavu i ne mogu mu nikako objasniti da mi želimo spavati (ovo toleriram jer je sam i čeka s nekim da provede vrijeme, ali se ja iz Mostara uvijek vratim umorna kao konj). Kad netko nabraja ovo čuvanje djeteta, kuhanje, spremanje... meni je jako čudno. Kućanski poslovi oduzmu par sati tjedno kad si sam, a kad si u zajednici barem bi se ja trudila da doprinesem i radila i kad mi se ne radi i kuhala i kad mi se ne kuha jer ne razumijem snahe koje baš svaki dan dolaze na topao i gotov ručak i to im je normalno da im se servira, pa još odu odmoriti poslije. Ja sam osoba koju bi ovo još više opteretilo, jer ni mojoj majci ne bih dozvolila da mi kuha+čuva dijete+pospremi kuću pa još i zabavlja dijete dok ne odmorim. S druge strane, to sam samo ja. Čudna i svoja kako mnogi kažu i trudim se donekle korigirati jer imam ljude koje volim i s kojima živim a to zahtijeva kompromise. Dok moja prijateljica uredno radi sve ovo što ja ne bih i priča o trećem djetetu jer joj može biti i putovanje s prijateljicama, i studij uz posao, a i vikend bez djece koju nakon 5 dana čuvanja tijekom radnog vremena ostavi i za vikend na noćenje svekrvi. Jednostavno nisam tip koji bi to mogao, pa onda plaćam i vrtić i nanu za čuvanje i tetu koja čuva uvečer kad iziđemo i tetu za čišćenje. Da se razumijemo, s mora sam svratila i večerala kuhano i ostavila dijete na spavanju i dobro mi je došlo, ali sam sigurna da na duge staze i te pozitivne stvari mogu postati jako negativne. Dok kod njih to super fercera i blago njima. A da ne kažem koliko se grozim pomisli da me netko financijski pomaže [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Nisam se udala dok nisam imala posao, u kreditima sam narednih 25 godina, nisam sigurna da ću djeci uspjeti ostaviti nešto puno, ali se nadam da će isto ovako razmišljati.
|
|
|
|