Aiša -> RE: Život u zajednici - pozitivne strane (11.7.2011 10:53:55)
|
Živjela sam u zajednici godinu dana, i nemam ama baš nijedan negativni primjer da napišem. Nekako ljudi, zapravo žene očekuju neke sočne priče iz tog perioda, ali ih nema....i puno je priče oko toga kakva je svekrva, kakav je svekar, u negativnom kontekstu. Pitam se kakve smo to mi, jer nije m uvijek do jedne "strane" , ako ih uopšte ima. Ponavljam, nemam niti jedno negativno iskustvo. lee, mislim da bi trebala obratiti pažnju na sljedeće: Da li bi ta zajednica imala određeni rok trajanja, dakle, hoće li biti prelazno rješenje? Da li potječete iz istog ili različitog konteksta? To može biti uzrok problema i nesuglasica? Oko finansija se trebate prije dogovriti - ko će plaćati račune / kupovati hranu i slično? Hoćete li imati odvojenu sobu, i vi i oni? Koliki je stan/kuća? Imate li dovoljno prostora? Više nije ni pitanje hožeš li moći hodati gola, hoćeš li moći spavati do podne ili možda ne ispratiti muža na posao, ili pak ostaviti suđe neoprano.... pitanje je i kakvu će oni slobodu imati s vama u kući, ipak će to biti dvije porodice? Jeste li sa njima otvoreno razgovarali, jesu li oni spremni na tu zajednicu? To su pitanja da sama odgovoriš, pa razmislite o argumentima za i protiv... U svakom slučaju sretno [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|