bebbe RR -> RE: Kako napreduje vaša beba (15.1.2009 21:28:26)
|
Okarice, evo citam tvoje postove, i ne mogu da ti ne kazem da tacno znam kako se osjecas. Moja starija kcerka Anja kojoj ce uskoro 14 godina, rodjena je s 3,5 kile, duga 52 cm, a jela je kao ptice. Prvi mjesec 450 grama!!!! Bila sam na rubu ocaja, sve sam pokusavala, i nisam mogla shvatiti da postoji beba koja ne voli da jede, zivot mi se pretvarao u mjerenje mililitara pojedene hrane, ali ona nije i nije voljela da jede. Ali, uvijek je bila zdrava djevojcica, iako dugo sitnija od generacije, s nevjerovatno dobrom motorikom, kojom su svi doktori bili odusevljeni. Sada je visinom na donjoj granici prosjeka, sto je cudno, jer smo svi visoki, ali ne sekira me, veoma je lijepo razvijena, bavi se sportom i plesom, a ne mozemo je nahraniti:)))) Istina, pocela je jesti tek kad je krenula u skolu, i tek tada sam se opustila. Eto, nadam se da sam te malo utjesila, jer, ni sve bebe, kao ni svi ljudi, nisu isti. Mada, kada sam bila trudna s Emomo molila sam Boga da dobro jede, da ne prozivljavam iste traume kao s Anjom, tako da te potpuno razumijem. Nemoj, molim te, pomisliti da ti pametujem, ali vjeruj mi da ce i tebi i Iris biti lakse ako se ti opustis koliko je moguce. Hranis je kako treba, ona je zilava i zdrava beba i to je najbitnije. Vazno je da uopce dobija, da ne gubi. Barem je meni tako govorila moja doktorica. Sretno na vaganju i pusa tebi i Iris.
|
|
|
|