Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi isto imamo 3 i po mjeseca i teski smo 8 700 gr i dugi 70cm. Ko god da nas vidi misli da imamo bar 6 mjeseci, a ja mislim da je malo previshe. Imate li savjet kako da ne dobijamo toliko na tezini jer se bojim da li je to uredu?!
Iskljucivo dojimo, a ni raniije nije probao ni dohranu niti bilo sta drugo.
Makova mama- kao sto vidis i mi smo bucko, i imamo 800gr manje od vas ali smo i nizi 5cm...pa kad to sve saberes dodjemo na isto. Uglavnom, nama pedijatrica kaze da smo zdrava i jaka beba i da to nije zabrinjavajuce sve dok samo dojimo, tako da sam se ja prestala brinuti za kilazu... kad pocne da se krece, pocet ce i da mrsa...
Mi isto imamo 3 i po mjeseca i teski smo 8 700 gr i dugi 70cm. Ko god da nas vidi misli da imamo bar 6 mjeseci, a ja mislim da je malo previshe. Imate li savjet kako da ne dobijamo toliko na tezini jer se bojim da li je to uredu?!
ako samo dojis ne sikiraj se samo neka napreduje masallah
hehehe moj bebac ima pola godine i 10 kg i svi misle da ima oko 9,10 mjeseci, ali ja volim samo nek je napredan
Ima li neka tablica ili grafikon koji pokazuje visinu i tezinu koja odgovara za koju dob...osim ove na orvoj stranici...i da ne krenu polemike,samo okvirno me zanima..ne mislim uklapat dijete da odgovara istim vec tako da uporedim:))
Bravo za našu naprednu dječicu,a evo vam jedan zanimljiv link, za sve one koje dumaju glavom da li je malo ili previše. Ubacite podatke i na dijagramu će vam izići rezultati :)) KLIK
Mi sa 3 i po mjeseca imamo 7kg i 900gr i dugi smo 65cm masAllah
masallah
10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca 07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak.... 18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...
jooooj, tek sam sad malo citala postove...izgleda da sam fulila temu...jer vecinom su ovdje male poguzije, niko izgleda nema problema sa napredovanjem.....a mi...nikako da nas krene....rasplakacu se...imal koja slicna nama????
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
ona meni pa ni ostalima ne izgleda mrsava...cak ima i obrascice....i pocele su one pregibice po nogicama ali mi nesto malo...prva beba je za mjesec dobila minimalnih 600 gr. i nju je zutilo dugo drzalo ali bez hospitalizacije..ali je vec drugi mjesec dobila 1200 kg...sa sest mjeseci je imala devet i po kila...mali je prvi mjesec dobio 1 kg... pa mi sad ovo skroz malo...ma veci mi problem sto mi i ne doji ono pravo....niti place da je gladna a kad izmuzem u flasicu skoro uvijek sve popije....
nadam se da si u pravu...ona uopste ne izgleda mrsava...buca je prava, cak ima i pregibice po rukicama i nogicama a kad je skinem sva je punacka...izgleda kao da dobija puuuno vise nego sto ustvari dobija...
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
molim mame da me malo utjese, moja bebica je u cetvrtom mjesecu dobila samo 400 gr, znaci sa 3 mjeseca imala je 6 i 200 sad sa 4mj. ima 6 i 600, ona super izgleda, izdajam joj mlijeko, nije neki izjelica, ali je prepreaktivna, vec puze unazad, okrece se po nekoliko puta ledja stomak, stomak-ledja po podu i nije neki spavalica...doktorica je zadovoljna, ali se meni cini malo, zdrava je vesela, i onako slatko skroz izgleda, ni buca ni mrsavica....duga je 66, rodjena 52 duga..ja bi volila da je malo vise dobila jer sada svi moji vrse pritisak na mene da joj dajem banane, kasice i slicno, a ja to ne zelim....
ako je doktroica zadovoljna, nema razloga da brines..ja mislim da je normalno kod dojenih beba da malo smanje dobitak na tezini iza treceg mjeseca, jos ako je beba tako aktivna... tim sto vrse pritisak na tebe reci da je dr rekla da ne treba
Pa i ja se odupirem tome da dodajem ista, nekako mi rano, ali mi je krivo sto uvijek neko pametovanje mi kvari raspolozenje, moja curica i ne moze da bude debela kad se ne smiruje nikako, haha, al samo mi je vazno da je zdrava..a nagurace kile ako joj bude malo, stvarno ne voli jesti, sve joj je zanimljivije od jela....
Kad citam kako napreduju vase bebe,moja ko iz Bijafre da je.Sa 4 mj.ima 5800,al se izduzila zato.Prestala je da doji,sisu kad ima u ustima ko da joj je govno.Sad se hranimo na flasicu,a malca sam dojila 15 mj.dpk nisam ostala sa njom trudna
Private i meni muci isto Iskljucivo samo dojim i samo dojim,ali ne dobiva dovoljno na kilazi.Sa 3 mjeseca i 20 dana vagala je 5 400 Dr misli da to nije dovoljno i dala da vadimo KS i urinokuloturu,radili,nalazi 5. Medjutim,ona me uopste nije pitala za ponasanje bebe,ni kako doji,ni kako spava nista, nista... Mala je definitivno preaktivna,stalno lupa nogicama,vristi,okrece se i sl,a nocu bi dojila u 22:30 i ponovo se budila ujutro u 05:30 za dojenje.Tako je trajalo mjesec i mislim da je i to uticalo na njenu kilazu.Sada naravno to radim svaka 2 sata.Ali se bas lose osjecam kada mi pocnu zanovijetati trebas joj dati ovo,trebas ono.Mlijeka hvala Bogu imam,samo sto je lijena i mislim da joj je dojenje gubitak vremena.Ona to zacas i opet u svoje aktivnosti.Inace je zdrava,aktivna,lijepo izgleda...jos da nije te vage bilo bi super. Ne znam sta da radim da se prestanem opterecivati?
Naime to što je izbacila noćni pododj jest utjelo na kilažu...ali ti imaš mlieka i to ćete nadokanditi. ja sma sito s amlađom djevojčicom doživjela i još je ona mnogo bljuckala i dobijala je bolje kada sma je razbuđivala za noćni podpoj koji je izbacila s majesec. nema potrebe da se sikiraš...
Imaš mlijeka, beba doji... a to što drugi govre nije ti mjerilo...ti trebaš znati da po novim istraživanjima i 400 gr mjesečno je sasvim dovoljna prirast u težini... a tim d ako dbeba do 2 mjeseca i ako je 50 gr dobila na siki tu ima mjesta da se nastavi uspješno dojenje
Neke stavri možda trebaš malo pripaziti, najprije da beba popije posljednje mlijeko iz sike...znači da je isparzni...nemoj često mjenjati siku jer podljednje mlijeko je najmasnije i vrlo bitno za napredak.
Podvezivanje jajnika! Tidzi
Imamo dijece onoliko koliko smo zeljeli i ja bih sada da podvezem jajnike. Vasa misljenja za i protiv podvezivanja i objasnjenja. Hvala puno! I molim Vas nemojte mijesati vjeru u ovo.
Podvezati. (37%)
Ne podvezivati. (56%)
Cula sam losa iskustva u vezi toga. (6%)
Cula sam sve najbolje o podvezivanju. (1%)
Broj svih glasova: 107
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!