Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
MasAllah, ,masAllah colito moram ja doci da vidim kako mali princ napreduje..Ljubimmm sve bebe na RR.
Ma bjezi tamo,naljuti cemo se na tebe nigdje te nema ,ja cu i prohodati dok mi dodzes ,voljeli smo da si nam ti dosla nego sto si nam poslala ono voce i cokoladu.pusaaaaa velikaaa
Sta da kazem..rodila se sa 4200g sa mjesec dana imala 5400g, sa dva 6200g, tri 6800g, cetiri 7200g i ja vise nisam pisala jer me strah obuzeo...sa 7,5mjeseci je udvostrucila tezinu a sa 11mjeseci ima 9800g....skoro ce godina i daj boze da imadne 10kg do godine a o utrostrucnju porodjane tezine mogu samo sanjati. Nema sta ne radim, nece nista na kasiku...samo da ona rukama jede i to moraju biti komadi povrca i mesa, zvace ali ne da da je neko hrani..i naravno ne pojede puno...
Niina, nemaš razloga za tužne smajlije. I sama znaš da je to sve OK. Tvoje je pilence rođeno baškao velika beba, i logično je da ne mora napredovati očekivanom brzinom za prosječnu bebu. Moja je Ema rođena sa 2,5 kg, i udvostručila je težinu s manje od dva mjeseca, a ne sa 6, i mnogo prije nego za rođendan je imala 7,5 kg, iako je daleko i sada od krupnog djeteta. Tvoja je beba u normalnim granicama, čak i ako ima deset kg za prvi rođendan. Tvoje je da joj nudiš zdravu hranu, a to što hoće da jede sama je, koliko god tebi išlo na živce, predivan znak njenog psihičkog razvoja. S vremenom će naučiti i prihvatiti svu hranu koju joj budeš davala. Moje dijete jede i masline, i pasulj i kisele krastavce i gljive i ribu i svako meso i svako, pa i najomrženije povrće djeci, a sve samo zato što nisam odustajala. Eto, nadam se da te je moj savjet umirio.
Ja sam zabrinuta. A.M. je rodena sa 2300. Stara je 4 mjeseca i par dana. Teska je 6 i pol kila. Nisu je nikad izmjerili u visinu sto me malo zabrinjava. Djeluje mi kao niska beba. Doduse, nismo ni ja ni MM visoki..Ja sam oko 158, MM 170..Valjda zbog toga?
Pa, iako ima izuzetaka, normalno je da je beba od roditelja koji nisu visoki - niža rastom. Ne opterećuj se time, sve dok vidiš da ona raste i napreduje. S druge strane, baš me čudi da ne mjere bebi visinu. Moj pedijatar kaze da mu je to važniji podatak od težine.
Pozdrav svim mamama! Evo da se i ja prikljucim. Imam 2 sina i obojica lijepo napreduju. Prvi je lijepo napredovao kao beba al je s 1,5 g nestao onaj sjajni apetit i sad bitke vodimo da ga nahranimo. Angina je dodatno uticala na apetit. Nema nikakvog interesa da jede sam, svaki zalogaj mu ubacujemo a sada mu je 3 g i 4mj. Drugi sin sad ima 4,5 mjeseci i tezak je oko 8 kg, a rodio se sa 3760gr. Po rodjenju je bio dug 52 cm, a sa tri mjeseca je narastao do 70 cm, dalje nismo mjerili.
mi smo juce bili kod ped.zbog upale grla.Tako da nas izvagala i izmjerila konacno inace nikad nas nemjere Anel,ima 17mjes.i 10.800gr. a dug je 75cm.dobro ga mama izmerila nisam pogresila ni milimetar...
Danas smo bili na kontroli i vakcini Ishak sa 3 mjeseca i 8 dana ima 7300 gr. i dug je 63 cm mama je sretna jer je sve u redu
obim glavice mamine 41
mammy's soooo happyyyyy
...mama nastavlja da doji svoje čedo maleno, ljubi ga majčica
hahhahah sve isto cak i obim glave nego kazel tebi doktor da je malo po glavat hahhaha :)
masallah
mammy's soooo happyyyyy
...mama nastavlja da doji svoje čedo maleno, ljubi ga majčica
hahhahah sve isto cak i obim glave nego kazel tebi doktor da je malo po glavat hahhaha :)
Hej Mirkice, i ja sam tek pslije primjetila da su nam dječica tu negdje ustvari na istom....evo 7 dana poslije, na današnjem izvještaju sa vakcine ima 7 700 udebljao se 400gr za 7 dana ma prezadovoljna sam.....a nije mi bona glavonja on je mamin med da ga samo vidiš...vjerujem i tvoj je ....zaboravih koliko je dug, zapravo nisam ni cula doktoricu koliko sam bila u bunilu,al ne vjerujem da je porastao za 7 dana ....
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
prozori salmy
Ja udavis sa kucnim poslovima...ali me uzasno zanima cime perete prozore? Ja recimo operem sve super, sunce ih obasja oni mutni ko Vardar...gdje ja fulim...cistim stelexom i jelenskom...
vodom (60%)
stelexom (33%)
ne perem ih (8%)
Broj svih glasova: 242
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!