Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja ću vas sad šokirati moj ivan je sa 2 mj imao 7,2 kg i bio 64 dug i to samo na siki dobiva od 1500-1700 mjesečno dr kaže da dijete ako doji nema veze ni 10 kg da dobije a on je stari pedijatar dakle samo naprijed
Kristijan, nisi me šokirala . Pogledaj stare postove, moj je još duži,a kilaža je slična. I dalje pravo napreduje, mashallah. Naravno da je sve to normalno, samo neka oni jedu.
Moja Asja je rodjena 10.07. sa 3500 i 52cm...ja imam vagu kod kuce pa je svakih sedam dana vagam..to su nam posebni rituali.. prije par dana je imala 5550..a duga je oko 62 cm...jako je narasla u duzinu..pa je ja ponekad zovem i Raza
Moja Dzana je rodjena sa4070/51,a izasla je sa 3840gr.(pet dana posle),jer je dobile zutilo,a i ja sam bila slaba. Bili smo na kontroli 29.09. i sve je hvala Bogu dobro.Tada je imala 4200:) Teta dr.je rekla da je dobra beba,a mi smo happy puno! Ako Bog da,brzo cemo na vakcinu i nadamo se da cemo i nju dobro podnijeti. Pusa za vas od nas dvije!
Mi smo danas bili kod dr. Dobila je samo 850 g i 2 cm. Dr. kaže da je to ok, a ja se bojim da mi je dijete gladno. Nadam se da će do sljedeće kontrole dobiti više. Pozdrav!
< Poruku je uredio Okarica -- 6.10.2008 23:04:11 >
Evo nas opet sa drugog pregleda. Danas nam je 2 mjeseca i 10 dana i teški smo, mašallah 7200 kg, a dugi 66 cm. Doktorica je rekla da beba super napreduje. Još uvijek samo i isključivo doji. Kaže meni doktorica: "Vi bi mogli blizance da dojite" Eto, neka je samo hB sve uredu. Nova vakcina i pregled nam je zakazan 14. 11.
Evo i nas s vakcine i kontrole. Danas nam je punih 6 mjeseci, rodila ga mama svoja. Ima 9500g i dug je 77 cm. Malo je i dr.bila začuđena . Mashallah. Želim i vašim bebama da bude zdrave i napredne kao moj Omar
Evo i nas sa pregleda Danas nam je 6 mjeseci i 7 dana.... Ima 8040 g i dug je 69 cm...... Rekla nam je dr da smo pravo narasli Sljedeca vakcina tek sa godinu dana, ali mozemo kad god hocemo da odemo na vaganje i na mjerenje, sto cemo naravno i uciniti....
Prvo cestitam svim mama i bebama na finom napredku . Najvaznije je da su bebe zdrave i sretne. I moj bebac je brzo dobivao na siki i bio je mashalla napredan (nije da sad nije ali sad su druge stvari u fokusu). Kad se pridigao na nogice i poceo hodati uz namjestaj i puzati, sav se izduzio i jednostavno "debljanja" vise nema. On hB i dalje doji i jede svu hranu ali jednostavno nemoze vise da se "udeblja" jer kaze pedijatrica on je toliko ziv. Samo hocu da kazem da se majke netrebaju sekirati kad im bebe dodju u ovu fazu jer druge razvojne karakteristike preuzmu vodstvo. Najvaznije je da beba ne GUBI na kilazi!
Mi imamo 6 mjeseci i 7 dana i dugi smo 69 cm a teski masalla 9700 gr.Pedijatra kaze da neke bebe od godinu imaju toliku kilazu al vazno je da smo zdravi i da ce mami otpasti tuke i leda od nosanja hahah!!!
Upravo smo se vratili sa ponovljene BCG vakcinacije,jer nam se pri rodjenju nije primila,i iskoristili smo to i da se izvagamo i izmjerimo.Hamza je sad sa svojih 7 i pol mjeseci dug 72cm i tezak 8 650 kg ,masallah.Kaze doktorica da je napredna i fina beba cak joj je sam ustao jest da je to stajanje trajalo nekih 3 sekude al ipak je bitno .
Mi imamo 6 mjeseci i 7 dana i dugi smo 69 cm a teski masalla 9700 gr.Pedijatra kaze da neke bebe od godinu imaju toliku kilazu al vazno je da smo zdravi i da ce mami otpasti tuke i leda od nosanja hahah!!!
e enna u pravu je tvoj pedijatar moj sin je napunio godinu, a imao je nesto malo jace od 7500gr. Al u pravu si nek su oni nama zivi i zdravi evo im citav svijet neka rastu...
Jasmina da te utješim da ima još malih beba, i mene je pravo iznenadila dr. kad mi je rekla da moja mrvica ima tek 8kg (tj 7920g), a ja sam mislila da ima bar 9kg. Ma čudo mi jedno, ona pravo jede, plus doji, valjda je tako jer nema mira, a i sitne je građe, kod nje je sve minijaturno. Doduše možda je malo i zgubila na kilaži jer je zadnjih par dana nervozna i slabije jede, ja sve kontam sad će zubić, a njega nigdje Danas je bolje raspoložena i polako joj se vraća apetit, hvala Bogu
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.