Lejla Ka -> RE: Dojenje i tablete (26.10.2010 20:38:52)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 uzela sam sve moguce...probala sve narodne lijekove, pravila sirup od lovora, luka...med i bijeli luk, secer i mlijeko...pila 2 sirupa za smirivanje kaslja prvo herbion pa sad neki alpenkraft sirup pored antibiotika, ubijam se vocem, cajevima od origana i djumbira...posto je xiclav tezak sa stomak odmah uzela lgg i pijem svaki dan nekoliko...pored toga uzimam redovno vitamine, stvarno mi nije jasno sta je ovo...jako dugo vucem ovaj uzasan kasalj, po noci ne mogu oka sklopiti...sutra idem na kontrolu, pored ove bolesti osjetila sam pad imuniteta jer mi je koza uzasno suha, pa su mi se pojavili izmedju prstiju i na pregibima nesto kao lisajevi, i za to sam dobila kremu ali ne pomaze nista, non stop mazem kozu al nema pomaka...to mi se desilo nakon poroda i sad...mislim da je glavni uzrok svega moje slabo spavanje, jer nisam spavala kako treba otkad se beba rodila, evo skoro godinu dana...doji nekad po milion puta, a sad su zubi krenuli pa se budi jos cesce...i zaspi nekda tek u 2...ludim Ovi simptomi ti mogu biti i zbog izmjenjenog hormonalnog statusa koji je za ženu koja doji sasvim normalan, ali njen organizam reaguje nekim neuobičajenim promjenama. I meni je koža svo vrijeme dojenja bila suha, ja sam mislila da sam stalno dehidrirana, a kasnije sam pročitala da se to dešava i zbog hormonalnog statusa koji uslovljava dojenje. I sigurno ti je i imunitet sada drugačiji, pa te još sčolila neka baja. Znam da ne treba govoriti šta bih ja uradila, ali ja ti savjetujem da izvadiš malo nalaza, tipa krvnu sliku, CRP, urin, da se vidi da li postoji neka upala. Ne bi bilo loše ni da provjeriš željezo.
|
|
|
|