Amrino -> RE: Dojenje i tablete (25.4.2009 19:16:51)
|
IZVORNA PORUKA: kana ne znam da li je ova tema bila ranije ali danas me uzaasno bolila glava ,tako da nisam mogla normalno funkcionisati pa sam popila caffetin..Beba ne doji ali izdajam i pije moje mlijeko ,medjutim plasim se da li je caffetin stetan ako beba pije moje mlijeko??Trazila sam na netu nesto o tome ali pise samo medju mjerama opreza da se pripazi za dojencad i dojilje.. Ne znam da li danas da preskocim davanje mog mlijeka(jer u hladnjaku vec imam pripremljenog prije nego sam popila lijek) ili sta da radim..? Ponekad mu dam i bebimil i jako ga dobro podnosi.Inace beba ima dvije sedmice. Hvala unaprijed IZVORNA PORUKA: akica b Veliki pozdrav za tebe... za kafetin ti ne bi znala tacno reci ali za analgin znam da smijes jer sam ga je pila 15 dana poslije poroda a dojila sam taj period..nije stetan,znaci meni su ga preporucili ljekari i poslije patronazna sestra..pa ako ti ista znaci probaj sa analginom a za kafetin pitaj nekoga malo strucnijeg(ako imas neku patronaznu...) javi sta je bilo IZVORNA PORUKA: mirjana Meni su u bolnici, odmah po rodjenju bebe dali analgin za bolove, i kad god me boli glava ja ga popijem bez ikakve bojazni za bebu IZVORNA PORUKA: budućamama Draga Kano, slobodno nazovi bilo koju apoteku i traži farmaceuta da se posavjetuješ. Oni bi ti znali reći o tome. Sretno i nadam se da te glava više ne boli. Pusa tebi i malom Tariku IZVORNA PORUKA: Ivona Nasa forumasica lejlash je magistrica farmacije,a ujedno i mama bebice od 4 mjeseca...Posalji joj privatnu poruku i sigurno ces dobiti pouzdane informacije! IZVORNA PORUKA: mamina cura Ja sam imala nedavno gripu i smjela sam piti samo paracetamol. Mogu vam reci da je temperatura jedva spala a bebica je bila jako nervozna jer sam je morala dojiti. Toliko je bila nervozna da sam u toj svojoj patnji oko gripe htjela kupiti adaptirano mlijeko i davati joj ali sva sreca da je temperatura trajala samo jedan dan i tako sam odustala od svoje sulude ideje....Dojenje je ipak najprece... IZVORNA PORUKA: almai ja tabletu popijem bas kad je pod moranje a u tom slicaju je paracetamol. Meni protiv glavobolje pomogne crna kafa sa limunom za 10 min.glava prode. U svakom slucaju zelim ti brz oporavak. IZVORNA PORUKA: almai ja tabletu popijem bas kad je pod moranje a u tom slicaju je paracetamol. Meni protiv glavobolje pomogne crna kafa sa limunom za 10 min.glava prode. U svakom slucaju zelim ti brz oporavak. IZVORNA PORUKA: ElmaB RR Draga Kano! Nemas potrebe da se brines, jer i ja sam znala popiti tabletu za glavabolju, a onda mlijeko davala svojoj Tei. I sve zavisi kada si je popila. Dejstvo analgetika prestaje za nekih osam sati. Tako je meni, tada, rekla pedijatrica. Slobodno se opusti i nahrani svog Tarika! IZVORNA PORUKA: kana evo dobila sam informaciju da mogu popiti caffetin i dojiti od farmaceutkinje u apoteci.Kaze ona:Sta za zene koje doje preko godinu dana-i njih nekad zaboli glava,sta onda?? A i kahva isto ima cofeina kao i cafettin.Hajja IZVORNA PORUKA: mummy Evo jedan prirodan lijek koji pouzdano obara temperaturu a kažu da je lijek za sve osim smrti: Ćurokotovo ulje, ima ga kupiti u butiku Badem i ispred Fahdove džamije, 12 km bočica, dobar je i za imunitet itd. Ja probala a dojim IZVORNA PORUKA: Amrino RR Tokom dojenja se NE preporucuje upotreba NIKAKVIH lijekova. IZVORNA PORUKA: bebacha pa sta onda trebas biti nervozna danima zbog tih bolova i prenosit nervozu na bebu pa i mlijeko izgubit.bebi nista nece biti od jednog analgina a tebi ce puno pomoc IZVORNA PORUKA: Amrino RR IZVORNA PORUKA: bebacha pa sta onda trebas biti nervozna danima zbog tih bolova i prenosit nervozu na bebu pa i mlijeko izgubit.bebi nista nece biti od jednog analgina a tebi ce puno pomoc Ja stvarno ne vidim vezu izmedju boli i nervoze...Imala sam i ja mnogo puta glavobolju pa nisam bila nervozna. Mislim da je to pitanje samokontrole- koja je ipak najvaznija u postporodjajnim iscrpljijucim danima. Ne kazem da se ne smiju piti lijekovi...ali ako ikako mozete izdrzati da ih ne popijete- to bolje. Mislim, kada moras paziti na prehranu...ne smijes pojesti grasak ili brokulu...ne bi trebalo ni analgin (ako ikako mozes bez njega) jer nije bas da je zdrav. Meni su npr. prije nego sto sam otisla u bolnicu svi podcrtali da ponesem analgina i odmh se nakrham kao bolice te rana...Ja nisam htijela da analgin bude prvo sto ce moja beba da osjeti u mlijeku tako da ih nisam ni pila...a bolovi...poslije onih porodjajnih- bili su mi smijesni.
|
|
|
|