RE: potreban savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

myb@by -> RE: potreban savjet (23.11.2012 15:25:32)

Moja trogodišnja djevojčica od sinoć nije nikako mokrila niti je kakila. Prekjuče je imala proljev i juče je 3 puta mokrila.
Danas je skroz malo jela a popila je sokić
Je li se ovo ikome dešavalo? Jako sam zabrinuta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

smajli80 -> RE: potreban savjet (23.11.2012 16:01:06)

Odvedi ti nju doktoru pa vidi nekako mi nije normalno da ne mokri ni jednom,aj kaki i nekako ali za mokrenje mi je malo čudno-možda je dehidriala.

Odvedi ti nju što prije nije to za čekati.

Derya -> RE: potreban savjet (23.11.2012 16:10:25)

Odvedite je kod doktora odmah, jer po opisu bi se reklo da je dehidrirala, organizmu ocito fali tecnosti cim ne mokri.

sporty mamaa -> RE: potreban savjet (15.1.2013 17:52:34)

Mi prekjucer bili na rockasu jednog djecaka koji je bio bolestan(temperatura, proljev, povracanje) i evo maloprije moja beba prvo imala proljev, pa sad povratila i to bas puno... Vodu nece nikako, u kuci imam samo jos caj od kamilice hipp ali to znam da ne ide. Sad ce mi doc svekrva da je cuva, pa cu u ljekarnu trknut, imate li kakav savjet sta da kupim??? Hvala puno. P.s. beba ima godinu i tri mjeseca.

animagical -> RE: potreban savjet (15.1.2013 17:55:58)

rehodromix, linex, hipp ors, caj od sipka, stapice... joj bas mi je zao... a ako bude bas pravi proljev,koji ne staje, kupis enterofuril baby sirup...

amra_sa -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:02:06)

Ja bih je odmah doktoru odvela, ipak dr najbolje zna, a ona je još mala. Izmjeri joj temperaturu, i pazi da ne dehidrira, mora uzimati tečnost, čaj i sl. obzirom da je imala proljev + povraćanje.

bebacha -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:05:03)

sve ovo sto je animagical navela s tim da joj ja nebi davala da jede sljedeci 1-2 sata a tecnosti pomalo skroz
i da nebi je vodila doktoru zbog jednog proliva i povracanja.ako pogorsa uvijek je mozes odvest

MicoTico -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:15:43)

Žene su ti već nabrojale. Dodala bih još - skuhati rižu i dati one rižine sluzi, čaj od kore nara tj. šipka je isto super protiv proliva. Suve keksiće (npr, plazma) i štapiće i sl. može da gricka.

sporty mamaa -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:31:45)

hvala vam. a jel smije prolife

bebacha -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:36:19)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

naravno,nije ona bas tako mala beba
samo sad skontaj sta ces davat i sve pomalo i polahko da joj ne iritiras zeludac
ako nece da jede nemora al piti tecnost MORA ao teba i na kasikicu

MicoTico -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:39:44)

Naravno, probiotici su čak poželjni, a i nije tvoja beba mala.
Tečnost obavezno, često, ali pomalo.

Hanady RR -> RE: potreban savjet (15.1.2013 18:42:41)

Mi prekjucer bili na rockasu jednog djecaka koji je bio bolestan(temperatura, proljev, povracanje) i evo maloprije moja beba prvo imala proljev, pa sad povratila i to bas puno... Vodu nece nikako, u kuci imam samo jos caj od kamilice hipp ali to znam da ne ide. Sad ce mi doc svekrva da je cuva, pa cu u ljekarnu trknut, imate li kakav savjet sta da kupim??? Hvala puno. P.s. beba ima godinu i tri mjeseca.

linex baby ...
šipurak
hipp sok od mrkve

evo savjeta pedijtra moja F je tada imala malo jače od 2 godine pa je sve navedeno bilo već dio prehrane naravno u drugačijim oblicima
http://www.ringeraja.ba/clanak/dijete-povraca-ili-ima-proljev_622.html

može preko godine i prolife...

Ako nastavi intenzitet povraćanja, temperatura i proljev obrati s eljakru moguće da vam treba uvesti i encefurill sirup...naravno ovo samo uz konultasciju sa pedijatrom...

sporty mamaa -> RE: potreban savjet (16.1.2013 0:41:37)

Hvala svima puno.... P.s. Popila je nekih 200 ml rehidromiksa, i to po kasicicu, mozda sat nakon toga malo povratila. Sad spava, jel joj trebam cijelu noc danat da pije i budit je?

Hanady RR -> RE: potreban savjet (16.1.2013 0:56:53)

Hvala svima puno.... P.s. Popila je nekih 200 ml rehidromiksa, i to po kasicicu, mozda sat nakon toga malo povratila. Sad spava, jel joj trebam cijelu noc danat da pije i budit je?

Nemoj dijete buditi...
pogčedaj jezik...ako nije bijel i ako nije pobijelaila sluznica ti ti je znak nema tu dehidracije...
a kada spava pusti neka spava...
ako ponovno povrati nemoj odmah nadomjestiti tečnost...sačekaj uvijek sat nekon povraćanja ili bar pola pa onda daji kašikom po malo tečnosti...
neka se i želudac mali smiri...
želim vam mirnu noć[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sporty mamaa -> RE: potreban savjet (16.1.2013 17:09:31)

Hanady hvala ti. Evo sinoc dobila i temp 38, sad joj je spala. Smorena sam vise, vec 3 sata joj dajem na svakih 5 min rehidro po 5 ml. Popila je i linex s tim. Nije povracala niti imala proljev od jutros u 10, ali me brine sto nece ama bas nista da jede, ma ni stapica. Inace cijelu noc je plakala, pa danas manta. Je li to ok sto ne jede a pije???? Zabrinuta sam, nema ona snage nikako.

amra_sa -> RE: potreban savjet (16.1.2013 17:27:28)

Hanady hvala ti. Evo sinoc dobila i temp 38, sad joj je spala. Smorena sam vise, vec 3 sata joj dajem na svakih 5 min rehidro po 5 ml. Popila je i linex s tim. Nije povracala niti imala proljev od jutros u 10, ali me brine sto nece ama bas nista da jede, ma ni stapica. Inace cijelu noc je plakala, pa danas manta. Je li to ok sto ne jede a pije???? Zabrinuta sam, nema ona snage nikako.

Jesi li je vodila dr-u ?

MicoTico -> RE: potreban savjet (16.1.2013 18:05:50)

To što neće da jede, a samim tim nema ni snage, je baš uobičajno. Moji kad god su imali proliv ili povraćali nisu ni apetita imali i jedva da su išta jeli. Bitno je da pije tečnost ( super je orosal, rehidran i sl) i to često, ali pomalo.

Hanady RR -> RE: potreban savjet (16.1.2013 22:01:31)

ja bih svakako voljela da doktor kaže svoj stav...a i iz iskustav koje možeš naći na temamama povraćanje i porljev vdijet ćeš da taj stomačni virus isto tako su moja djeca deverala...nikako nije jela moja mlađa...pila je kako sam joj ja davala...
za 24 sata već će to biti bolje ja vjerujem...
smao nemoj naglo prekinuti sa ovom dijetalnom prehranom i nemojte mlijeko odmah uključiti sačekaj malo...ako ga uzima naravno dojenje ne uzimam u obzir u ovom slučaju...adekvatna zamjena za AD je humana 9 čini mi se do bananna sada i drugi porizvođači imaju ta AD i pomažu djetetu koja i nisu na AD...jedna kutija od 300 gr vam je dovoljna u zamjeni za obroke koji vam jesu bili mlijčeni ( sem dojenja to s ene broji pod mlijeko koje ''smeta)

senka 81 -> RE: potreban savjet (29.1.2013 9:15:44)

Trebam pomoc.. Moj djecak ima 4 godine, vec 7 dana mu se guza uzasno crveni. prije toga je jeo kivi, i jednu noc je malo pretjerao, pojeo je 3. nakon toga je kakio i sutradan se zalio da ga boli guza. Sad ga to svrbi. Podrucje oko cmara je uzasno crveno i suho, izgleda kao sprzeno. Vodila sam ga dr.u da iskljucim mogucnost glistica, i sinoc mu je dao faktu mast za svrbež. kaze pedijatar da je sigurno nesto pojeo sto mu je iziritiralo sluznicu. Nisam sigurna bas u ovu dijagnozu, ja cak sumnjam i na gljivice, jer je on preosjetljiv, i kao beba kad je bio sam stalno imala problem s njim. Gljivice idu i na toplinu, a ja mu oblacim sad po ovom hladnom vrmeenu strample, a u vrticu je pretoplo. Od jutros ga malo manje svrbi, i gledala sam, crvenilo je jos uvijek tu. ne znam koliko da cekam da faktu djeluje, a razmisljam da samoincijativno kupim nistatin.. Ima li neko sa slicnim iskustvom? Hvala

mamabb -> RE: potreban savjet (29.1.2013 9:29:16)

Ja bih ipak tražila da uradite ispitivanje kake da se isključe gljivice i ostali napasnici a u međuvremenu koristila to što je dr preporučio i davala dosta jogurta. Jogurt mi jedino pada na pamet od ishrane šta bi eventualno pomoglo.

Hanady RR -> RE: potreban savjet (29.1.2013 9:52:17)

senka ja bih također uradila nalaz stolice da se iskljiče paraziti...

senka 81 -> RE: potreban savjet (29.1.2013 10:59:46)

Pa taj nalaz je sinoc dosao, negativan, tako da sad moram naci rjesenje za ovu sluznicu upaljenu :-(

mishkica -> RE: potreban savjet (30.1.2013 16:10:25)

Zene ne znam gdje da pitam pa cu ovdje: curica od 19 mjeseci -jutros kako smo se igrale gdje zeko pije mlijeko, vidim da joj je palac lijeve ruke kriv i savijen kao da je slomljen...nije plakala ovih dana niti je padala ni sa mnom ni muzem, pa ne znam od cega je to...vodila je u dz da joj pregleda dr.pa nije radila do petka na odmoru, a nema kod nas privatno, muz joj pokusavao ispraviti ali se buni, kao da ga je savila tako jer je u tom polozaju ne boli,,,ne znam sta cu od sebe, na poslu sam, a samo dumam sta joj je bilo i kako nisam odmah vidjela...sta vi mislite sta je to??bas me zabrinulo ovo, inace je hB zdrava, dosad nikad nista, a ne znam sta je ovo[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Skvo RR -> RE: potreban savjet (30.1.2013 16:12:53)

stvarno ne znam...nadam se da ce neko da javi....jesi li gledala, da je nije sta ubolo..komadic drveta ili nesto slicno.

mishkica -> RE: potreban savjet (30.1.2013 16:31:04)

Skvo gledala sam, nema uboda, nista samo savijen nekako i to prema vani i po sredini, bas izgleda ruzno, ja svoj prst ne mogu ni pomocu trikova staviti u taj polozaja, konram da ga je zbila,a ne znam kada ni kako

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>