tata -> RE: PAPUČARI ili...? (19.12.2007 19:35:13)
|
E, drage moje, evo poslije nekoliko dana odsustva, zbog obaveza...da Vam zatražim oprost što me nije bilo aktivno na forumima, a pogotovo na ovoj temi, pa Vas htjedoh pitati: da li ste se ispucale na ovu temu, ili imate još ponešto "mudro" da propolemišete i napokon dođete do krucijalnih rješenja: Šta da se radi u novonastaloj situaciji??? Možda je pomalo došlo vrijeme da se uključim i eventualno da Vas zamolim da budete parlamentarne pa me saslušate! Izraz "papučar" su, istorijski smislili muškarci. I to oni koji su "kao" (moram lanut') zajebani pa ma sebi svojstven naćin hoće da objasne pripadnike istog spola koji ništa drugo ne rade nego sa krpom na glavi nosaju usisivače i praška po kući i na svaki treptaj drage mu polovine reaguju munjevito sa poštapalicom: evo draga, odmah ću... To nema!!! To i takvo nešto ne postoji. Meni je logičnije da se superlativ muškarčeve dobrote, požrtvovanja, razumjevanja i kolegijalnosti kućnog suživota okarakteriše kao "papučarstvo" što mi stvara sliku o NJEMU kao osobi koja zaista sa pregršt kućnog odgoja prije braka ima tu nit vrijednovanja druge osobe (pogotovo one s kojom živi) i u odnosu na to preuzima, tačnije učestvuje u svemu onome u čemu i ON živi, u svojoj kući. Raznih nas tipova ima. Ja možda djelujem rječit i nadasve literarno obdaren da to slikovito prikažem, međutim dovoljno sam razborit da se ne pokušavam služiti foliranjima tipa: ma ja sve radim i što treba i što ne treba, stoga ću neke možda i razočarati (najviše svoju dragu, mada ona to već sve zna) pa ću vam reći da me moja genetika i sve ostalo nije podučila i usmjerila na put po kojem sad hodamo. Moja se predanost takvim obavezama normalnog suživota svodi nekada na pravu ljutnju moje supruge koja, koliko god se trudi da shvati da se nikada takvim stvarima nisam posvećivao (jer nisam imao potrebe) nekad stvarno popizdi i zapravo vrijeme koje smo trebali utrošiti na sređivanje kuće se produži na duplo više i naravno izgubimo dragocijeno vrijeme planirano za nas dvoje. Stoga, vaši muževi su onakvi kakvi su...niste ih birali u radnjama, nego ste ih izvukli na tomboli...kad se zaljubiš u njegove plave oči, sigurno ga ne pitaš: kojom brzinom peglaš ili kakav usisivač da ti kupim za rođendan? Volite ih takve kakvi jesu, a "tešite" ih vremenom. Vrijeme radi samo za VAS. Vaš TATA
|
|
|
|