|
RE: nena, nana ili majka? 19.10.2010 23:38:53
|
|
|
|
teacher75
|
IZVORNA PORUKA: juni Teacher, ti me svojim postom o majki pravo posjeti na mene jer sto kazes to je poseban odnos i ljubav. Moja je jos uvijek u zivotu ali daleko. Bez obzira svaki vikend se cujemo i to mi puno znaci, a da ne kazem da cesto mislim na nju- mog majkica ja sam tako tuzna kad se sjetim svoje majkice, mislila sam da ce mi srce puci kad su mi javili da je "otisla"...nekad me bilo cak strah boga jer sam mislila da nju najvise volim na svijetu. mama mi je uvijek bila autoritet a majka dusica, zenica koja nikad nije imala nijednu ruznu rijec nizakoga,svakoga je pravdala, sve joj je u zivotu bilo sabur i polako, nikakve nervoze i povisenog glasa. mama je bila pocela raditi kad sam imala samo 3 mjeseca (tako je to tada bilo) a majka me cuvala sve do skole, naucila da koristim tutu sa samo 9 mjeseci, naucila da citam sa 5 godina, sve pjesme sam znala napamet jer nisam voljela da jedem i ona me satima strpljivo hranila i citala slikovnice. prije nego sto sam se udala najveca zelja joj je bila da se udam. kada sam se udala i odselila na 5. sprat bez lifta ona je jedva sa bolesnim nogama i stapom, sa nevjerovatnom snagom popela se da vidi gdje njena unuka sada zivi. bila je presretna, a nakon samo nekoliko dana se razboljela i u snu otisla, patila se samo 2 dana i to smo mislili da je stomacni virus i da nije nista ozbiljno.... taj isti dan, par sati prije smrti pricala nam je da je sanjala divan san, citav zivot Muhameda A.S. od kada se rodio, a bila je velika vjernica! i sad se najezim kad se toga sjetim. tada sam joj bila u posjeti i nije dala da je zagrlim, kaze: povracala sam, smrdim, nemoj me ovakvu grliti i ljubiti. kada sam saznala da je nema vise, bilo mi je strasno tesko sto je tada nisam izljubila, da bih je samo nekoliko dana nakon toga sanjala kak oje grlim i ljubim i tacno sam osjetila njen miris u snu!!!! ja inace nisam praznovjerna osoba niti sam neki vjernik al ovo je stvarno bilo nesto nevjerovatno!!! bila je najdivnije bice koje sam ikada upoznala, pravi melek i znam da je sada medju melecima. cesto zaplacem kad pomislim na nju, strasno mi fali
|