acudesa -> RE: prokuhano mlijeko (4.9.2009 22:20:29)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady prokuhavati mlijeko iz tetrapaka nije uopće greška. na to pitanje odgovor je dala grana koja se zove mikrobiologija. prokuhavanjem mlijeka ubijaju se bakterije koje se stavarju u mlijeku, a mlijeko i mliječni proizovid podložni su različitim opasnim bakterijama. temperatura prokuhavanja mlijeka te bakterije uništava. Mlijeko u tetrapaku ima doddatke koji čine da to mlijeko može trajati duže, međutim ono može imati u sebi bakterije koje se razvijaju...prokuhavanjem istog dovodite do smanjenja mogućnosti unošenja tih bakterija. temperatura prokuhavnja je potrebna da nas zaštiti od različitih nepodobnih mikroba ali ona neće naškoditi kvaliteti mlijeka, mlijeko nije povrće pa da sa jačim kuhanjem iz njega odu hranjivi vitamini i minerali. Ja sugerišem...svako mlijeko treba prokuhati prije upotrebe. yesssssssss[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] znala sam ja da ima još neka kvaka osim okusa, ali se nisam mogla sjetiti,... između ostalog, kad mi tetrapak nije friško otvoren na taj način provjerim da li je mlijeko OK (da se ne usiri)
|
|
|
|