acudesa -> RE: prokuhano mlijeko (4.9.2009 22:20:29)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady prokuhavati mlijeko iz tetrapaka nije uopće greÅ¡ka. na to pitanje odgovor je dala grana koja se zove mikrobiologija. prokuhavanjem mlijeka ubijaju se bakterije koje se stavarju u mlijeku, a mlijeko i mlijeÄni proizovid podložni su razliÄitim opasnim bakterijama. temperatura prokuhavanja mlijeka te bakterije uniÅ¡tava. Mlijeko u tetrapaku ima doddatke koji Äine da to mlijeko može trajati duže, meÄ‘utim ono može imati u sebi bakterije koje se razvijaju...prokuhavanjem istog dovodite do smanjenja mogućnosti unoÅ¡enja tih bakterija. temperatura prokuhavnja je potrebna da nas zaÅ¡titi od razliÄitih nepodobnih mikroba ali ona neće naÅ¡koditi kvaliteti mlijeka, mlijeko nije povrće pa da sa jaÄim kuhanjem iz njega odu hranjivi vitamini i minerali. Ja sugeriÅ¡em...svako mlijeko treba prokuhati prije upotrebe. yesssssssss[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] znala sam ja da ima joÅ¡ neka kvaka osim okusa, ali se nisam mogla sjetiti,... izmeÄ‘u ostalog, kad mi tetrapak nije friÅ¡ko otvoren na taj naÄin provjerim da li je mlijeko OK (da se ne usiri)
|
|
|
|