Bambi09 -> Zamjena stana - DA ili NE??? (20.4.2011 12:48:13)
|
[color=#000000 size=3]Drage moje, [color=#000000 size=3]obzirom da sam u velikoj nedoumici, molim vas za mi pomognete u sagledavanju pozitivnih i negativnih strana zamjene stana s roditeljima, da li prihvatiti ili odbiti ponudu. [color=#000000 size=3]Naime, stvari stoje ovako: [color=#000000 size=3]Moji roditelji lagano ulaze u staracke godine. Mama je vec odavno izgubila snagu za odrzavanjem stana. Babo je tu negdje na granici, relativno se dobro drzi za svoje godine (za mjesec dana puni ako Bog da 70 godina zivota). Ako ga se sjeca veeseelaa ga poznaje i zna o cemu govorim. [color=#000000 size=3]Eh, jutros su mi dali ponudu da zamijenimo stanove. Oni imaju dvosoban stan, a ja jednosoban. Oni su na 4-om spratu, ja na 3-em. Oni su u centru grada, ja sam na ulazu u centar. [color=#000000 size=3]Roditelji bi da mijenjamo stanove jer nama je logicno potreban veci stan (nas 4-oro), a njima je potreban manji jer su samo njih dvoje a i kako mama kaze: treba mi nesto manje da mi je lakse odrzavati. [color=#000000 size=3]Zasto se dvoumim? [color=#000000 size=3]Prvi razlog je taj sto je njihov stan puno hladniji od moga. Drugi je razlog sto je park ispred zgrade relativno nesiguran jer je ovicen cestom gdje prolaze auta, znaci sa svih strana je saobracaj. Treci je taj sto nisam 100% sigurna kako bi sestre reagovale, bez obzira sto je vec babo napravio testament (po dogovoru sa njima) da taj stan svakako pripada meni nakon njihove smrti. A cetvrti i najveci razlog moje nedoumice je sto mm ne zeli da mijenjamo stanove. [color=#000000 size=3]Iako se smatram poprilicno pametnom osobom, vjerujte mi da se ovog momenta osjecam ni malo pametnom osobom [color=#000000 size=3]Sta vi mislite o svemu ovome???.
|
|
|
|