Mala Selma -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (5.10.2009 10:49:37)
|
Draga Visnja... nisam bila bar dana na forumu pa tek sada vidjeh poruku... Meni je od 12 sedmice vodio trudnocu dr.Asotici.Kada sam tek zadrudnila, igrom slucaja dr.Nenad u vojnoj bolnici mi je utvrdio trudnocu i odlucila sam se za vojnu bolnicu (ali paralelno sam trudnocu vodila i u Skerlicevoj). Zatim sam u 10 sedmici prokrvarila navece i otisla u vojnu, primila me je dr.Aida, konstatovala preteci spontani, pregledala me samo uz, propisala tablete i injekcije i poslala kuci.Bila sam na bolovanju mjesec dana, a za to vrijeme nije se udostojila da me primi na kontrolu. U medjuvremenu otisla sam na Kosevo i primio me je dr.Asotic, pregledao i konstatovao da sam prokrvarila od jake infekcije i propisao mi vaginalete ukinuo tablete i injekcije i sve je bilo za 10 do kraja trudnoce [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]... Isla sam kod njega svaki mjesec, nazovem ga na mob i zakaze mi termin, a obicno je to bilo popodne kada je on dezurni. Predgled je bio na 4D obicno , ali par puta je bio i na 3D.Posto sam ja prenjela trudnocu jos deset dana (termin mi je bio 18.04. a ja sam se porodila 28.04.), zadnjih 15 dana sam isla svaki dan na snimanja otkucaja srca i uz.On je na dan mog termina moro ici na sluzbeni put, pitao me hocu li da mi provocira porod (jer sam ja insistirala da me on porodi, ali nije se slagao da mi provocia), kada sam malo bolje razmislila nisam hjela.Preporucio mi je dr.Naimu Imsiri, dao njen broj mb i rekao da je zovem kad kod hocu i da ceme ona poroditi.Tako je i bilo.Dana 27.4. isla sam na komisiju gdje su mi zakazali 28.04. za porod.U 17,00 sam usla u salu sa mm, a u 19,20 sam rodila svoga pacica (i provocirali naravno[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]) Sve u svemu, dr.Asoticu nisam nikada dala novac, kupila sam mu par pokona cisto radi reda (bombonjeru, kafu, pice...), svaki pregled je bio detaljan, pojasnjen meni kao laiku sta znace mjere, da li se beba dobro razvija, sve sto me je mucilo objasnio mi je i stvarno sam zadovoljna[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ako sam ti imalo pomogla drago mi je, mogu ti dati i jegov broj tel ako ti treba... LP
|
|
|
|