darabubamara -> RE: Kojeg doktora/icu izabrati na Koševu? (20.8.2009 1:56:36)
|
IZVORNA PORUKA: ElEmina Pozdrav, mene je vodila dr.Lejla Imširija još od 12.sedmice i bila je DIVNA svo vrijeme. Posto sam ja zavidno profurala svoj termin, a beba bila debela, ona me je naručila za porod. Dan nakon dolaska probila mi je vodenjak da porod krene.Kupila sam bila gel, ali CT nije bio ok, pa nije htjela da rizikuje. Slijedecih 4-5 sati sam dobivala trudove i malo se kretala, a Lejla me je provjeravala svako 10 minuta.Čak je babici rekla da me pazi pa je ova stalno oko mene, te vode, te umivala me jer je bilo vruće, te me zapričavala da ne mislim na bolove... Na koncu sam se otvorila i dobila potpune kontrakcije, ali beba nije htjela da siđe, bio je visoko i spavao ma koliko ga mi tresli. E pošto nije htjela da pati ni mene ni njega, izašla je da pripremi salu za sekciju. 2 minute nakon njenog izlaska iz sale (ležala sam u maloj sali sa jednim krevetom) on je samo sletio i ja sam se proderala da su u jednom trenu doletila ni manje ni više nego tri doktora i porodili me u sekundi. Lejla je došla za 5 minuta da me vodi u salu za sekciju, kad ono beba-u naručju:) Što se tiče posla koji je bio poslije: sve je zaista bilo u najboljem redu, odmah su me ušili i to za sekundu-pravo dobro, a Lejla me i danas pregleda. U trudnoći nisam dala ni bonbone a kamol para, a ni na porodu. Tek jednu sedmicu, nakon što sam došla po otpusno, Lejli sam dala parfem, i nešto još u kesici, a muž je počastio babicu s 50KM i kolačima. To je sve. Dakle, po mom iskustvu kod Lejle nije bitno poklanjanje niti koverte, mislim da ona to radi sa srcem. apsolutno djelim misljenje..dvije trudnoce, dva poroda..svaki put isti tretman( ljudski i profesionalni) a ni dinara..ma bilo bi me stid i pokusati joj "ugurati" kovertu..kasnije muza poslala sa buketom cvijeca i papiricem na kojem sam napisala:hvala!
|
|
|
|