taurus -> RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije (16.5.2011 14:11:02)
|
IZVORNA PORUKA: mama alma RR Taurus hvala, pa bilo bi lijepo kada bi ti ili neka članica os truke dala nekolio upura, znam da je Nerja 0-, tako mi je njena svekrva kazala, pa mi je palo na umo evo npr. ja bih išla na testiranje ali sam ja 0+. Znači da napišete nekolio rečenica, da znamo da li svi ljudi koji imaju dobru volju, mogu da se testiraju, da li osobe kojeimaju neku bolet tipa štitna, dijabetes II, migrena, kamen u bubregu, sada već lupam mogu da se prijave. Hoću kazatio da li je dobra volja dovolja ili treba još faktora. ja sam pokušala na što jednostavniji način i bez puno pametovanja objasniti o čemu se radi što se tiče bolesti tipa kamen u bubregu i dijabetes tip II nemaju uticaja, ali i danas se vode žestoke rasprave o tome da li matične stanice prenose i genetska oboljenja, tj. da li se sa istima mogu liječiti bolesti koje su uslovljene genetskim faktorima samim tim postoji dilema da bi se prenosom matičnih stanica ili koštane srži mogle prenijeti i neke od tih bolesti (ali ovo je ipak preširoka tema i još uvijek nedovoljno ispitana) međutim najvažnije je znati da donor može biti svako, bez obzira na krvnu grupu
|
|
|
|