Hanady RR -> RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije (14.5.2011 19:46:11)
|
Drage moje u grupi na FB apel za pomoć naša Nejra objavila je ovo ''Dragi moji, počeli smo tražiti donora za transplantaciju. To uopšte nije problem za stanovnike onih zemalja koje su uvezane sa bankom donora. Na žalost, procedura sa stanovnicima BiH je malo komplikovanija. BiH nije uvezana u mrežu donora i prilično je teško naći krv koja će se podudariti s mojom. Ovom prilikom vas molim da se testirate i priključite banci donora. Procedura je sljedeća: 1. Za zemlje u inostranstvu (ogromna većina je uvezana s bankom donora) dovoljno je da se obratite svojoj najbližoj ambulanti i izrazite želju da se priključite banci donora, navedete za Nejru Kurić, Skane hospital, Sweden. Provjeriti će se vaša HLA tipizacija na osnovu samo jedne epruvete krvi i to je sve! 2. Za BiH, najbliži grad koji je uvezan s bankom donora je Zagreb. Molim sve moje prijatelje koji žive u Zagrebu, ili budu slučajno prolazili da prođu prethodno pomenutu proceduru. Danas su obaviješteni svi Bosanci, koji žive u Švedskoj da urade isto. Još jednom vas molim da razmislite o ovome i odvojite vrijeme da date jednu epruvetu krvi, jer i ako se ne podudari sa mojom, ostaje mogućnost da ćete nekome spasiti život.'' Molim vas da svi koji imate prijatelje i rodbinu van Bih zamolite da odu i daju epruvetu krvi ...pošaljite im podatke ...za za Nejru Kurić, Skane hospital, Sweden. molim vas da svima javite jer mi iz BiH nemožemo joj pomoći[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|